Επικεφαλής Επικρατείας Νίκης: Έχω στα αυτιά μου την προτροπή του Παΐσιου

Άνθρωποι του Αγίου Παΐσιου στους συνδυασμούς της ΝΙΚΗΣ  

Αίσθηση έχει προκαλέσει η επιλογή του κόμματος «ΝΙΚΗ» να τοποθετήσει στο ψηφοδέλτιό του, ανθρώπους που σχετίζονται με τον Άγιο Παΐσιο. «Έχω στ' αυτιά μου την προτροπή του», λέει ο πρώην Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Γ. Αποστολάκης, ο οποίος θα είναι επικεφαλής στο επικρατείας. Για εργαλειοποίηση της πίστης, κάνουν λόγο καθηγητές θεολογίας, ενώ σχετικές αιχμές άφησε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  

Εκλογές: Η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας κρίνουν την αυτοδυναμία

Ο πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της  «Νίκης» Γιώργος Αποστολάκης, δήλωσε συγκεκριμένα: «Έχω ακόμη στα αυτιά μου την προτροπή του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, «Αν δεν αντιδράσουμε, θα σηκωθούν οι πρόγονοί μας από τους τάφους». Ξέρω ότι και οι άνθρωποι της «ΝΙΚΗΣ» σ’ αυτήν την προτροπή υπακούσαντες δίνουν τον αγώνα τους».

Όλως…  τυχαίως, ο πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Γιώργος Αποστολάκης, αποφάσισε να ανακοινώσει ότι κατεβαίνει στις εκλογές ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΙΚΗΣ, μνημονεύοντας τον  Άγιο  Παΐσιο, στοχεύοντας στους εκατοντάδες πιστούς που ζουν σύμφωνα με τις διδαχές του. 

Άνθρωποι του Παΐσιου στους συνδυασμούς της ΝΙΚΗΣ  

«Επειδή αισθάνομαι ανάξιος να μιλώ για έναν τόσο μεγάλο Άγιο, θα ήθελα να σας παρακαλέσω να κάνετε μια προσευχή για να βοηθήσει» δήλωσε ο Θ.Ρακοβαλής, δεύτερος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Ο κ. Ρακοβαλής ήταν «γκουρού». Λέει ότι ο Άγιος Παΐσιος τον επανάφερε στην Ορθοδοξία, επειδή τον είχε σαν παιδί του και θεωρεί αυτό το γεγονός ικανό λόγο για να τον ψηφίσει κάποιος στις εκλογές. Ενώ, στα Ιωάννινα κατεβαίνει η ανιψιά του Αγίου Παϊσίου. Μαρία Εζνεπίδου.  

«Πολλές φορές μας έδινε σταυρουδάκια με τις χούφτες! Ποτέ δεν έλεγε κάτι για τον εαυτό  του. Εγώ τον συναντούσα στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος, στο Κορωπί. Δεν ήθελε να δείξει την αγιότητα σε εμάς» δήλωσε η  υποψήφια βουλευτής της ΝΙΚΗΣ.  

Καθηγητής Θεολογίας Ι. Παναγιωτόπουλος: Εργαλειοποιείται η πίστη

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Εκκλησιαστικής Ιστορίας στο Τμήμα Θεολογίας του ΕΚΠΑ Ιωάννης Παναγιωτόπουλος εξηγεί στο Star ότι είναι άλλο το πιστεύω στον Θεό και άλλο τι ψηφίζω στις εκλογές. 

«Υπάρχει πρόβλημα εργαλειοποίησης της πίστης. Είναι συγκεκριμένο και δομημένο. Εν  προκειμένω μπαίνει μπροστά από ένα πολιτικό ερώτημα η πίστη» επισημαίνει. 

Μήνυμα Μητσοτάκη: Ας αφήσουμε την Εκκλησία μακριά από την πολιτική 

Από τη Δράμα, μια από τις περιφέρειες που η ΝΙΚΗ εξασφάλισε ποσοστό άνω του 5% στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «φωτογραφίζοντας» το κόμμα, άφησε και εκείνος αιχμές για εργαλειοποίηση της πίστης. 

Το βίντεο καρκινοπαθούς για Πνευματικό και το τηλεφώνημα Μητσοτάκη

«Ο πατριωτισμός όμως της ευθύνης και της πράξης μετριέται με αποτελέσματα και βέβαια σε όσους επιδιώκουν να φυλακίσουν την ορθόδοξη πίστη  στα στεγανά κάποιων μικρών κομμάτων τους απαντάμε ότι η ορθοδοξία και η πίστη ήταν πάντα δύναμη ενότητας» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top