Το βίντεο καρκινοπαθούς για Πνευματικό και το τηλεφώνημα Μητσοτάκη

Τι είπε στον πρόεδρο της ΝΔ - Η απάντησή του

Όπως ανακοινώθηκε από τη Νέα Δημοκρατία, ο Σπύρος Πνευματικός διαγράφηκε από τη λίστα των υποψηφίων της ΝΔ 

«Καλησπέρα κύριε Μητσοτάκη. Έμαθα είστε πολύ ενεργός στο TikTok και αποφάσισα να σας κάνω μια ερώτηση».

Έτσι ξεκίνησε το βίντεο της καρκινοπαθούς Ρεγγίνας Μακέδου, η οποία εξιστόρησε την περιπέτειά της με τον καρκίνο και ρώτησε τον πρωθυπουργό εάν σκοπεύει να βγάλει τον Σπύρο Πνευματικό από τις λίστες των υποψηφίων βουλευτών, μετά τις δηλώσεις του για διαλογή καρκινοπαθών, που προκάλεσαν σάλο.

Εκτός ψηφοδελτίων της ΝΔ ο Σπύρος Πνευματικός

«Δεν έχω ακούσει ποτέ τέτοια δήλωση. Είμαι έξαλλη. Τρέμω. Ποιος έχει το δικαίωμα να τραβάει γραμμή σε έναν άνθρωπο; Επειδή είναι σε τελικό στάδιο; Και εγώ θα πέθαινα πέρυσι το καλοκαίρι. Γιατί ήμουν σε σοβαρή κατάσταση. Αλλά είμαι εδώ, γιατί οι γιατροί μου δε μου τράβηξαν τη γραμμή, πίστεψαν σε μένα. Είμαι αηδιασμένη», είπε, μεταξύ άλλων.

Πλεύρης: Προσωπικές οι απόψεις του Πνευματικού, δεν απηχούν αυτές της ΝΔ

Λίγη ώρα αργότερα, η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωνε πως ο κ. Πνευματικός διαγράφεται από τις λίστες των υποψηφίων του κόμματος και πως εάν εκλεγεί (καθώς έχουν κατατεθεί στον Άρειο Πάγο) θα παραδώσει την έδρα του στον πρώτο ή την πρώτη επιλαχόντα.

Αντιδράσεις για δηλώσεις υπ. βουλευτή ΝΔ Πνευματικού για καρκινοπαθείς

Παράλληλα, η κυρία Μακέδου σε νεότερο post της ενημέρωσε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ την κάλεσε στο τηλέφωνο και της ξεκαθάρισε πως «είναι κάθετα αντιθέτως σε τέτοιες δηλώσεις, ότι είδε το βίντεο μου και ότι λυπάται που τόσοι άνθρωποι με καρκίνο ένιωσαν άσχημα».

Η ευχή Μητσοτάκη για τις Πανελλήνιες και το «αυτο-τρολάρισμα» στο Tik Tok

«Δεν θα το πίστευα ποτέ! Εκτός Βουλής και εκτός ψηφοδελτίου ο κ. Πνευματικός και πριν 5 λεπτά μιλούσα στο τηλέφωνο με τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος μου είπε ότι είναι κάθετα αντιθέτως σε τέτοιες δηλώσεις, ότι είδε το βίντεο μου και ότι λυπάται που τόσοι άνθρωποι με καρκίνο ένιωσαν άσχημα! Μέσω του Win Cancer έγινε η επικοινωνία και ναι είναι ένα βήμα να μας ακούν οι πολιτικοί. Μην ξεκινήστε τις πολιτικές διαμάχες δεν με αφορούν! Εύχομαι να μην υπάρχουν τέτοιες δηλώσεις ξανά από πολιτικούς από κανένα κόμμα καμία παράταξη! Δεν με ενδιαφέρει το κόμμα ο καρκίνος δεν είναι πολιτική! Ευχαριστώ για την άμεση αντίδραση», έγραψε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top