Επαναληπτικές εκλογές 2023: Πώς θα οριστούν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι 

Οι κατάλογοι και οι αλλαγές σύμφωνα με εγκύκλιο του Αρείου Πάγου  

εκλογές δικαστικοί αντιπρόσωποι

Τον τρόπο ορισμού δικαστικών αντιπροσώπων στις επαναληπτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023  καθορίζει η εγκύκλιος Εκλογών του Α1′ τμήματος Αρείου Πάγου, το οποίο είναι και αρμόδιο για την εκλογική διαδικασία. 

Διαβάστε ολόκληρη την εγκύκλιο: ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ  

Επαναληπτικές εκλογές 2023: Πώς θα διεξαχθούν και τι αλλάζει 

Όμως, στις εκλογές στις  25 Ιουνίου δεν θα υπάρξουν νέοι κατάλογοι υποψηφίων προς κλήρωση, αλλά θα ισχύσουν οι ίδιοι κατάλογοι με τις εκλογές στις 21/5/2023. Όποιες αλλαγές γίνουν θα αφορούν περιπτώσεις λαθών ή νέων δεδομένων ( αναρρωτικές άδεια, απόσπαση, διαθεσιμότητα κλπ.) και θα πρέπει να αποσταλούν με έγγραφο των υπηρεσιών και των Δικαστικών Συλλόγων μέχρι την Παρασκευή 9 Ιουνίου, στις 15:00, στα email που χρησιμοποιήθηκαν και στις προηγούμενες εκλογές. 

Πώς ψηφίζουμε στις 25/6: Τι θα γίνει αν βάλουμε σταυρό προτίμησης

Στην Αθήνα, για τη διευκόλυνση των δικηγόρων  οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, δίδεται εναλλακτικά η δυνατότητα να υποβληθεί η αίτηση προτίμησης – εξαίρεσης στα γραφεία του ΔΣΑ (Ακαδημίας 60, 1ος όροφος, γραφείο δίπλα στους Επιμελητές) τις εργάσιμες ημέρες από τις 8.00 έως 15.00, με τη συνδρομή υπαλλήλων του Συλλόγου.

Επαναληπτικές εκλογές 25/6/2023: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε  

Αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής στο εξωτερικό διορίζονται με κλήρωση μόνιμοι πρεσβευτικοί ή προξενικοί ακόλουθοι και γραμματείς, διοικητικοί υπάλληλοι πρεσβειών και προξενείων, πτυχιούχοι Ανώτερων ή Ανώτατων Σχολών με βαθμό 6ο και άνω που υπηρετούν στην οικεία διπλωματική περιφέρεια. Δεν θα γίνουν αιτήσεις για διορισμό Δικαστικών Αντιπρόσωπων στο εξωτερικό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top