Μητσοτάκης: «Το δυστύχημα στα Τέμπη ήταν ένα σοκ που θα με βαραίνει πάντα»

Τα πρώτα χρόνια στην πολιτική, τα παιδιά του και... το Άγιον Όρος

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Το Πρωινό» και τον Γιώργο Λιάγκα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, «άνοιξε» τα χαρτιά του για την πολιτική, την οικογένειά του, την προγραμματισμένη επίσκεψη με τον γιο του στο Άγιο Όρος αλλά και το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας την επίσκεψή του στην Κρήτη, έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν και μίλησε για τον πατέρα του. «Όταν ήμουν πιο μικρός, είχα πει ότι θα ακολουθήσω τον πατέρα μου στην προεκλογική του εκστρατεία στην Κρήτη και είχα πει ότι θα πίνω ό,τι πίνει και αυτός. Στις 12 η ώρα ''είχα φύγει''. Ο πατέρας μου απολάμβανε τη ρακή. Και εγώ θα την απολάμβανα, αν δεν είχα να μιλήσω μετά» είπε. 

Αναφερόμενος στην οικογένειά του αλλά και τη σύνδεση του ονόματός του με... την ατυχία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι διασκεδάζει με τέτοια αστεία, ωστόσο αρκετές φορές τα παιδιά του επηρεάζονται με όσα λέγονται. 

Εκλογές: Στη μάχη και η Μαρέβα με γυναίκες της Δυτικής Αθήνας 

Σε ερώτησε σχετικά με τη σχέση του με τη σύζυγό του, Μαρέβα, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι εμπιστεύεται τη γνώμη της καθώς πάντα θα του πει μιλήσει με ειλικρίνεια. «Έχει περισσότερη συναισθηματική νοημοσύνη» τόνισε.

Τι θα έλεγε στα παιδιά του αν θελήσουν μελλοντικά να ασχοληθούν με την πολιτική 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τα τρία παιδιά του, τα οποία βρίσκονται στο εξωτερικό, τον στηρίζουν όμως ιδιαίτερα στην πολιτική του καριέρα. 

«Τα παιδιά μου δεν είναι ιδιαίτερα κοντά στην πολιτική. Δε θα τα ενθαρρύνω ούτε θα τα αποτρέψω αν θέλουν να ασχοληθούν στο μέλλον. Αυτό που θα τους πω είναι ότι ''αν θέλετε να πολιτευτείτε, θα πρέπει πρώτα να έχετε δουλέψει''» είπε.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το διπλό εκλογικό σκορ και οι «φύλακες άγγελοί» του

Μάλιστα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα επισκεφτεί μαζί με τον γιο του το Άγιο Όρος, όπου και θα μείνουν για ένα βράδυ. «Έχω πάει πολλές φορές. Το είχα υποσχεθεί στον γιο μου ότι θα πάμε μαζί» είπε.

Σχετικά με τη σχέση του με την εκκλησία, τη χαρακτήρισε «βαθιά προσωπική».

«Μετά την πολιτική, θα ήθελα να διδάξω»

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι του αρέσει να ασχολείται με αρκετά πράγματα στην καθημερινότητά του. Ένα από αυτά είναι και η άσκηση, η οποία τον κρατά σε φόρμα, όχι μόνο σωματική αλλά κυρίως ψυχική. 

Μιλώντας για τα πρώτα χρόνια της ζωής του στην πολιτική, παραδέχτηκε ότι δεν είχε σκεφτεί ότι θα γίνει πρωθυπουργός ούτε μπήκε με αυτό τον σκοπό. Ωστόσο, μόλις αποφασίσει να λήξει την πολιτική του καριέρα, θα ήθελα να επιστρέψει στη διδασκαλία. 

«Μπαίνοντας στην πολιτική, δεν είχα σκεφτεί ότι θα γίνω πρωθυπουργός. Είναι μια δύσκολη δουλειά που δεν σου επιτρέπει να κοιμηθείς ποτέ ήσυχος γιατί μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε. Μετά την πολιτική, θα ήθελα πολύ να διδάξω. Θα μπορούσα να ασχοληθώ με πολλά διαφορετικά πράγματα όπως το περιβάλλον και η τεχνητή νοημοσύνη» είπε. 

Μητσοτάκης: «Το δυστύχημα στα Τέμπη ήταν ένα σοκ που θα με βαραίνει πάντα»

«Βαθιά τραυματική εμπειρία» χαρακτήρισε το δυστύχημα στα Τέμπη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι ήταν ένα σοκ. «Γνωρίζαμε ότι υπήρχαν προβλήματα και καθυστερήσεις στον ΟΣΕ. Όσο μπορούσαμε, προσπαθήσαμε να κάνουμε βελτιώσεις» είπε.

Τέμπη: Γενέθλια στη ΜΕΘ για τον Γεράσιμο, τον μοναδικό επιζώντα του τρένου

«Είναι κάτι που θα με βαραίνει πάντα. Δική μου υποχρέωση είναι να εξασφαλίσω ότι δε θα ξαναγίνει κάτι τέτοιο» ανέφερε, προσθέτοντας ότι έχει συναντήσεις με τους γονείς των θυμάτων των Τεμπών. 

Όπως είπε, έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. 

Εκλογές Μαΐου: «Δεν περιμέναμε τη διαφορά με 20 μονάδες»

Όπως είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, δεν του αρέσει να κάνει προβλέψεις για το εκλογικό αποτέλεσμα. «Εγώ πίστευα μέσα μου ότι τον Μάιο θα μπορούσαμε να φτάσουμε τα ποσοστά του 2019. Μάλιστα στις εκλογές του 2019 είχα πει ότι θα ήταν μεγάλη επιτυχία να αυξήσουμε τα ποσοστά μας» είπε. 

Σε ερώτηση του Γιώργου Λιάγκα σχετικά με την αποτυχία των δημοσκοπήσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ότι δεν κοιτάει τόσο τις μετρήσεις όσο την ανταπόκριση του κόσμου. «Υπήρχε κόσμος που μου έλεγε ότι δεν με είχε ψηφίσει παλιότερα, αλλά θα το κάνει τώρα» είπε. 

Τσίπρας στο Star: Σκέφθηκα να παραιτηθώ τη βραδιά των εκλογών! 

Αναφερόμενος στην επικοινωνιακή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι «οι ψευδείς ειδήσεις όπως η ιδιωτικοποίηση του νερού» φάνηκε ότι δεν απέδωσαν. Πρόσθεσε μάλιστα ότι τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του γίνονται «αντικείμενο στοχοποίησης». 

Μητσοτάκης για την ακρίβεια: «Τα χειρότερα τα έχουμε δει»

Μιλώντας για το ενδεχόμενο επικράτησης και στον δεύτερο γύρο των εκλογών του Ιουνίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της κυβέρνησης. Όπως είπε, το πρώτο νομοσχέδιο είναι η επικαιροποίηση του επιτελικού κράτους και τη δημιουργία ενός υπουργείου Κοινωνικής και Στεγαστικής Πολιτικής.

Τρία νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ελευσίνα

Το επόμενο νομοσχέδιο θα έχει οικονομικό χαρακτήρα. Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, υποστήριξε ότι «τα χειρότερα τα έχουμε δει».

Το μεγάλο θέμα της ακρίβειας θα μπορούσε να περιοριστεί με περισσότερους ελέγχους στην αγορά. «Το καλάθι του νοικοκυριού το υιοθέτησαν και στη Βρετανία» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Τα έκτακτα επιδόματα προσφέρπυν ανακούφιση αλλά δεν είναι μόνιμη λύση. Η λύση είναι η αύξηση των μισθών και η μείωση των φόρων» είπε. 

Μητσοτάκης για Ερντογάν: «Ούτε χάρηκα ούτε στεναχωρήθηκα με την επανεκλογή του»

Αναφερόμενος στην εκλογή του Τούρκου προέδρου Ερντογάν στη γείτονα χώρα, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Ούτε χάρηκα ούτε στεναχωρήθηκα με την επανεκλογή Ερντογάν. Ένα είναι σίγουρο, ότι τον γνωρίζω. Αν επανεκλεγώ θα επιδιώξω να τον συναντήσω αλλά δεν είμαι αφελής. Τα σύνορα θα προστατεύονται». 

Τουρκία: Απόλυτος κυρίαρχος ο Ερντογάν για άλλα πέντε χρόνια

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι η Ελλάδα δε θα κάνει πίσω στην προστασία των νησιών της και στην θωράκιση των δυνάμεών της. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top