Πάγκαλος: Οι γυναίκες της ζωής του, τα πέντε παιδιά και η μάχη με τα κιλά

Η πολυκύμαντη προσωπική ζωή του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος εκτός από την έντονη πολιτική πορεία είχε και πολυκύμαντη προσωπική ζωή.

Πέθανε ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε ηλικία 84 ετών

Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος. 

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος έφυγε από τη ζωή στο σπίτι του έχοντας δίπλα του την οικογένεια και τους στενούς του συνεργάτες / Eurokinissi

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειάς του, μέσα από τον λογαριασμό του ίδιου στο Twitter, ο Θεόδωρος Πάγκαλος έφυγε ήσυχα από τη ζωή στο σπίτι του έχοντας δίπλα του την οικογένεια και τους στενούς του συνεργάτες.

 

Θεόδωρος Πάγκαλος: Tα πέντε παιδιά και οι γυναίκες της ζωής του

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, που ήταν ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και συμμετείχε στο κόμμα από την ίδρυσή του, είχε αποκτήσει συνολικά πέντε παιδιά: την Αριάδνη Παγκάλου - Λυμπέρη, τον Λύσανδρο Πάγκαλο - Καυταντζόγλου και τους Ανδρέα, Θεόδωρο, και Γεωργία Παγκάλου - Χριστοφάκη.

Πρώτη του σύζυγος, η Ιωάννα Λυμπέρη με την οποία παντρεύτηκαν στις αρχές του 1963 όταν εκείνος ήταν 25 ετών, και εκείνη μόλις 19. Καρπός του έρωτά τους η Αριάδνη Παγκάλου - Λυμπέρη.

Τη ζωή του σημάδεψε στη συνέχεια στην πορεία της ζωής του η Ιωάννα Καυταντζόγλου, απόγονος του αρχιτέκτονα Λύσανδρου Καυταντζόγλου, με την οποία απέκτησε τον Λύσανδρο Πάγκαλο - Καυταντζόγλου.

Τελευταία του σύζυγος η δημοσιογράφος Χριστίνα Χριστοφάκη, με την οποία ο πρώην υπουργός είχε 31 χρόνια διαφορά.

Θόδωρος Πάγκαλος με τη συζυγό του,Χριστίνα Χριστοφάκη

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος με σύζυγό του, Χριστίνα Χριστοφάκη στην «Ηλέκτρα» του Ρίχαρντ Στράους στο Μέγαρο Μουσικής, τον Μάρτιο του 2007 / NDP 

Το ζευγάρι απέκτησε τρία παιδιά κατά τη διάρκεια της κοινής πορείας του, τους δίδυμους Ανδρέα και Θεόδωρο και τη Γεωργία, αν και στη συνέχεια εμφανίστηκαν σύννεφα στη σχέση τους και το 2017 ο Θεόδωρος Πάγκαλος είχε υποβάλει αίτηση διαζυγίου. Ωστόσο, μετά από μία αναβολή τον Ιανουάριο του 2018, στην ακροαματική διαδικασία που ορίστηκε για τον Νοέμβριο του 2018, καμία από τις δύο πλευρές δεν έδωσε το «παρών».

«Πέθαναν» τον Πάγκαλο με fake news! 

Θεόδωρος Πάγκαλος: Η μάχη με τα κιλά

Μίκης Θεοδωράκης: Το αντίο του Πάγκαλου - Αγνώριστοι σε φωτογραφία του 1963 

Η δυναμική προσωπικότητα του Θεόδωρου Πάγκαλου συνοδευόταν από την πληθωρική του εμφάνιση και το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δεν έκρυβε ότι τον απασχολούσε το θέμα των κιλών του.

Σε συνέντευξή του στη Σάσα Σταμάτη το 2016, ανέφερε χαρακτηριστικά: 

«Με απασχολεί. Θα σου πω τι λέω στον διαιτολόγο μου επειδή μου λέει ότι δεν τον ακούω: "Δεν ξέρεις πόσα κιλά θα ήμουν, αν δεν σε άκουγα". Μπορεί να ήμουν περισσότερα. Το θέμα του βάρους προέρχεται από πολλαπλές πηγές. Υπάρχουν οι άνθρωποι οι οποίοι ψυχολογικά αντιδρούν έτσι, τρώνε. Υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι έχουν γονίδια τέτοια».

Όσο για το αν είχε δεχθεί bullying για τα κιλά του, είχε απαντήσει:

«Όχι, ποτέ. Δεν ήμουν όλα αυτά τα χρόνια όπως είμαι τώρα, που είμαι 80. Μικρός, ήμουν δυνατός και δεν ερχόταν ο άλλος να μου κάνει bullying στα καλά καθούμενα, γιατί θα έτρωγε ξύλο. Δεύτερον, μην ξεχνάς ότι είμαι Ελευσινιώτης και μάλιστα από το λιμάνι. Δεν ήμουν παιδί του λαού, με την έννοια ότι οι γονείς μου ήταν εργάτες, αλλά έχω μεγαλώσει μέσα στους εργάτες και πραγματικά η παρέα μου ήταν αυτή».

Ο ίδιος με άρθρο του στην προσωπική του ιστοσελίδα το 2016 είχε αναφερθεί στους εκπροσώπους των αγροτών σχολιάζοντας το γεγονός ότι ήταν υπέρβαροι.

«Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι τα δύο τρίτα των εκπροσώπων που μιλούν για λογαριασμό του αγροτικού κινήματος είναι υπέρβαροι ή για να το πούμε πιο τρυφερά χοντρούληδες, στρουμπουλοί, μπουλούκοι και παχουλούτσικοι», έγραφε ο πρώην υπουργός, αφού πρώτα έκανε την αυτοκριτική του για το ότι «λεπτεπίλεπτος δεν υπήρξα ποτέ».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top