Την άρση ασυλίας και της Σπυράκη εισηγείται η Επιτροπή της Ευρωβουλής 

Για την υπόθεση των παρατυπιών για την οποία κατηγορείται συνεργάτης της   

To ρεπορτάζ του Γ. Ευγενίδη (16/12/2022)στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για το παρασκήνιο της διαγραφής της Μ. Σπυράκη από τη ΝΔ

Την άρση της ασυλίας της ευρωβουλευτού Μαρίας Σπυράκη εισηγείται η επιτροπή JURI στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά πλειοψηφία, μετά την αντίστοιχη εισήγηση για τον ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη. Από τα 16 παρόντα μέλη, 9 ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας (S&D, RE και Πράσινοι), 6 ψήφισαν κατά (ΕΛΚ και ECR) και 2 απείχαν (ID).

Αλέξης Γεωργούλης: Άρση της ασυλίας του αποφάσισε η Επιτροπή της Ευρωβουλής

Προηγουμένως, σε επιστολή του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (European Public Prosecutor’s office) στις 15 Δεκεμβρίου 2022, είχε ζητηθεί η άρση της ασυλίας της ευρωβουλευτού Μαρίας Σπυράκη μετά τις εν εξελίξει έρευνες για περιστατικά που ενδέχεται  να αποτελούν εξαπάτηση των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ.

Ζήτησε την άρση ασυλίας Καϊλή αλλά και Σπυράκη ο Γενικός Εισαγγελέας ΕΕ!  

Σύμφωνα με την επιστολή, υπήρξαν εικαζόμενες παρατυπίες σε δύο περιπτώσεις, τις οποίες η κ. Σπυράκη φέρεται να γνώρίζε:

-Κοινοβουλευτικός συνεργάτης δεν ήταν παρών στον τόπο εργασίας του στις Βρυξέλλες μεταξύ Νοεμβρίου 2016 και Φεβρουαρίου 2020 για να ασκήσει τα καθήκοντά του

-Είσπραξη αποζημιώσεων για αποστολές που δεν πραγματοποιήθηκαν από δύο συνεργάτες APA της Σπυράκη μεταξύ Νοεμβρίου 2014 - Φεβρουαρίου 2020 για τον πρώτο βοηθό, και Ιουλίου 2014 – Φεβρουαρίου για τον δεύτερο βοηθό.

Η κ. Σπυράκη εξόφλησε στη συνέχεια στην Ευρωβουλή όλα τα αχρεωστήτως καταβληθέντα μέχρι σήμερα ποσά, αλλά δεν αποκλείσθηκε ενδεχόμενη ποινική της ευθύνη.

Σπυράκη: Πλήρωσε στην Ευρωβουλή 21.240 ευρώ για τον συνεργάτη της

Υπενθυμίζεται ότι λόγω των εικαζόμενων παρατυπιών, η ευρωβουλευτής τέθηκε εκτός ΝΔ με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώ δεν συμπεριελήφθη τελικά στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στις εθνικές εκλογές, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.       
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top