Στην τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Η ΠτΔ ευχήθηκε «μακρά και επιτυχημένη πορεία» σε Κάρολο και Καμίλα

Στην τελετή στέψης του Βασιλιά Καρόλου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λονδίνο παρευρέθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ η βασιλική οικογένεια - Απών ο πρίγκιπας Χάρι

Η κ. Σακελλαροπούλου που εκπροσώπησε την Ελλάδα στην τελετή, συνεχάρη τον βασιλιά Κάρολο και τη σύζυγό του βασίλισσα Καμίλα και τόνισε ότι οι σχέσεις Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου θα δυναμώσουν, χάρη στην αγάπη του βασιλιά για την Ελλάδα. 

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Θέλω να συγχαρώ τον Βασιλιά Κάρολο και τη Βασίλισσα Καμίλα, για την ενθρόνισή τους, εκ μέρους του ελληνικού λαού αλλά και προσωπικά, και να τους ευχηθώ μακρά και επιτυχημένη πορεία. Είμαι βέβαιη ότι ο Βασιλιάς Κάρολος θα συνεχίσει το έργο της αείμνηστης μητέρας του, Βασίλισσας Ελισάβετ, διατηρώντας παράλληλα αμείωτο το ενδιαφέρον του για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της εποχής μας. Γνωρίζοντας την αγάπη του για την Ελλάδα, έχω την πεποίθηση ότι θα συνεισφέρει καθοριστικά στην περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών μας σχέσεων». 

Το μήνυμα του ΥΠΕΞ για τη στέψη του Καρόλου

Θερμά συγχαρητήρια στον βασιλιά Κάρολο, «έναν αποδεδειγμένο φίλο της Ελλάδας», για την ημέρα της ενθρόνισής του, εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο ίδιο μήνυμα εύχεται καλή επιτυχία στα καθήκοντά του και τονίζει πως η Ελλάδα προσβλέπει στη συνέχιση της εξαιρετικής ελληνοβρετανικής συνεργασίας και την περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών ιστορικών σχέσεων.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top