Διάψευση Τζανερρίκου από Οικονόμου: «Δεν υπήρξε κυβερνητική παρέμβαση»

Απαντά στις καταγγελίες για παρεμβάσεις για το κόμμα Κασιδιάρη

O Χρήστος Τζανερρίκος παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για την τροπολογία - μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη - Μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων Star (12/04)

Κατηγορηματικά διέψευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τις καταγγελίες του πρώην Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Χρήστου Τζανερρίκου περί κυβερνητικών παρεμβάσεων, όσον αφορά στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη

«Δεν έχει υπάρξει καμία παρέμβαση από την κυβέρνηση και δε θα μπορούσε να υπάρξει γιατί εμείς δεν παζαρεύουμε την άποψή μας εγκληματίες και μαχαιροβγάλτες να μην είναι υποψήφιοι στις εκλογές», είπε ο κ. Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. 

Κόμμα Κασιδιάρη: Η «μπάλα» στον Άρειο Πάγο μετά την ψήφιση της τροπολογίας

«Το σοβαρό δεν είναι να σχολιάζω αυτά τα πράγματα, το σοβαρό είναι να καταλάβουμε ότι η επιλογή της κυβέρνησης να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα που της δίνει το Σύνταγμα για δημοκρατικά αναχώματα είναι μια επιλογή βαθιά αξιακή, πολιτική που δεν παζαρεύουμε με κανέναν και σε κανένα επίπεδο», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Εξήγησε, επίσης, ότι «η κυβέρνηση είχε μια διαβούλευση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου που είχε να κάνει με τα δικονομικά ζητήματα λειτουργίας του ανώτατου δικαστηρίου και αυτό ήταν θεσμικά επιβεβλημένο». 

Με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ψηφίστηκε η τροπολογία – μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη

«Είναι τελείως έξω από το αξιακό μας πλαίσιο τα παζαρέματα. Εμείς δεν κάνουμε παζάρια, λειτουργούμε θεσμικά και σεβόμαστε την διάκριση εξουσιών» κατέληξε ο Γιάννης Οικονόμου.

Κόμμα Κασιδιάρη: Οι νέες δηλώσεις Τζανερρίκου

Ο παραιτηθείς πρόεδρος του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, που θα αποφασίσει για το αν το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη θα συμμετάσχει στις επικείμενες εκλογές, δήλωσε στο ieidiseis.gr ότι δέχθηκε πιέσεις από κυβερνητικούς παράγοντες για να το αποκλείσει. 

Κατήγγειλε μάλιστα ότι δέχθηκε πίεση από ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα που προσπάθησε να τον δελεάσει με θέση σε Ανώτατη Αρχή. 

Παραιτήθηκε ο Χρήστος Τζανερρίκος μετά τον σάλο για το κόμμα του Κασιδιάρη

«Μετά τις δηλώσεις συνταγματολόγων, που χαρακτήρισαν αντιθεσμική τη δήλωσή μου και δεν παραιτήθηκα αμέσως, όπως είπαν, ενώ άσκησα κριτική στη διάταξη του νόμου για τον Κασιδιάρη, να μας πούνε οι συνταγματολόγοι πόσο θεσμικές είναι οι παρεμβάσεις κυβερνητικών παραγόντων, που ζήτησαν να βοηθήσω, για να αποκλειστεί το κόμμα Έλληνες, υποσχόμενοι μετά την αφυπηρέτησή μου, να αξιοποιηθώ ενδεχομένως σε Αρχές!

Και επισήμως πρόεδρος στο κόμμα Κασιδιάρη ο αντεισαγγελέας Α. Κανελλόπουλος

Ποτέ δεν θα αποκαλύψω τον τρόπο που έγινε. Αλλά ο ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας τον γνωρίζει!

Όσο για την παραίτηση μου, αυτή δεν έγινε συνεπεία πιέσεων, που ασκήθηκαν μετά τη δήλωσή μου, όπως ακούστηκε. Αλλά όταν έκανα τη δήλωσή μου ήταν Κυριακή και θεώρησα ότι, δεν είναι πρέπον, πριν υποβάλλω επίσημα την παραίτησή μου, να την ανακοινώσω δημόσια. Γι’ αυτό την ανακοίνωσα τη Δευτέρα το πρωί, αφού προηγουμένως την υπέβαλα επίσημα. Στις 7.30 το πρωί της Δευτέρας υπέβαλα την παραίτησή μου και υπάρχει πρωτόκολλο γι’ αυτό», δήλωσε ο κ. Τζανερρίκος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top