Αφορολόγητοι οι ευρωβουλευτές μας και με τη «βούλα» του ΣτΕ!  

Αντιδράσεις για την απόφαση μετά την προσφυγή του Νότη Μαριά

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η είδηση ότι οι Ευρωβουλευτές μας, οι οποίοι αμείβονται με πολύ παχυλούς μισθούς, δεν πρέπει να φορολογούνται στην Ελλάδα, όπως αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας, μετά από προσφυγή του πρώην Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά. 

ΣτΕ: Αντισυνταγματικό το Γενικό Μητρώο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων

Η αιτιολογία είναι ότι δεν υπάρχει σχετική νομοθετική ρύθμιση. Μάλιστα, εξαιρούνται και από την καταβολή της εισφοράς αλληλεγγύης.  

«Να παρέμβει νομοθετικά η κυβέρνηση ώστε να σταματήσει αυτή η πρόκληση να μη φορολογούνται οι Ευρωβουλευτές» ζήτησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Η απόφαση του ΣΤΕ βγήκε μετά από προσφυγή του πρώην Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, ο οποίος είχε κληθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων να πληρώσει φόρο στην Ελλάδα για τα έτη 2016-2021. 

Ο μισθός των 21 Ελλήνων Ευρωβουλευτών είναι περίπου 8.500 ευρώ, ενώ με τις διάφορες παροχές του Ευρωκοινοβουλίου οι απολαβές τους μπορεί να ξεπεράσουν και τις 20.000 ευρώ τον μήνα! Πολλοί λοιπόν θέτουν το ερώτημα, αν με τέτοιες αμοιβές είναι ηθικό να μην πληρώνουν φόρους στην Ελλάδα.   

«Η ελληνική Βουλή κατήργησε με νόμο τη φορολογία των ευρωβουλευτών» υποστήριξε από την πλευρά του ο πρώην ευρωβουλευτής Ν. Μαριάς.    

Διαφωνία ανάμεσα στο ΣτΕ και στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους 

Η ΑΑΔΕ στηρίχθηκε στη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους το 2021, σύμφωνα με την οποία, οι απολαβές των Ευρωβουλευτών αποτελούν εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες αλλοδαπής προέλευσης.  

Εφορίες «σπάνε» την απόφαση ΣτΕ και κάνουν ελέγχους μέχρι 15 χρόνια πίσω!

Ως σοβαρό πλήγμα στο κύρος του πολιτικού κόσμου χαρακτηρίζουν βουλευτές την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να μη φορολογούνται οι αποδοχές των Ευρωβουλευτών. 

«Έχω εκπληρώσει στο 100% τις φορολογικές μου υποχρεώσεις για τα φορολογικά έτη 2014-2021» διευκρίνισε με ανάρτησή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.    
  

   

 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top