ΚΚΕ – ΜέΡΑ25: Το δημοσίευμα για Βαρουφάκη, η επίθεση αγάπης και η… χυλόπιτα

Τι πυροδότησε την ένταση ανάμεσα στα δύο κόμματα

ΚΚΕ - ΜέΡΑ25

Ένταση ανάμεσα στο ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 ξέσπασε στον απόηχο του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Οδηγητής, το περιοδικό της ΚΝΕ (Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδος), ισχυρίστηκε σε δημοσίευμα πως ο γ.γ. του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, υποστήριζε την πώληση των ελληνικών σιδηροδρόμων έστω και με ένα ευρώ ως υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το 2015.

Τέμπη: Στον σταθμάρχη και τον μηχανοδηγό τα «ρίχνει» ο επιθεωρητής

Ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης, σχολίασε το δημοσίευμα στη Βουλή, εξαπολύοντας επίθεση… αγάπης προς το ΚΚΕ.

Τέμπη: Tρισάγιο στον τόπο της τραγωδίας για τις 57 ψυχές που «έφυγαν»

Δεν έχουμε ανοίξει μέτωπο με το ΚΚΕ. Αγαπάμε και τιμάμε το ΚΚΕ. Όλοι κομμουνιστές είμαστε. Εμείς οι κομμουνιστές. Εγώ είμαι τέτοιος. Είμαι μαρξιστής από γεννησιμιού μου. Εμείς οι κομμουνιστές πρέπει να είμαστε αγκαλιά. Συνεργαζόμαστε με την ΛΑΕ και τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το όνειρό μας είναι να συνεργαστούμε με το ΚΚΕ. Για να τους ανατρέψουμε πρέπει να φτιάξουμε πλατιά στρατιά με κορμό το ΚΚΕ», δήλωσε.

Τέμπη: Νέο ανατριχιαστικό βίντεο από το φλεγόμενο βαγόνι μετά τη σύγκρουση

Ωστόσο, στον κ. Γρηγοριάδη απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, ξεκαθαρίζοντας πως δεν τίθεται θέμα συνεργασίας των δύο κομμάτων.

Τέμπη: Επί 17 λεπτά ο μηχανοδηγός του Intercity προσπαθούσε να βρει κάποιον

«Το ΜέΡΑ25 κάνει κριτική σε κάποιους κακούς μνημονιακούς, λες και θέλει κάποιος να τιμωρήσει την Ελλάδα. Αυτό δεν ισχύει. Γιατί η πολιτική της ΕΕ ξεκίνησε στα μέσα δεκαετίας του '90 και δεν είναι ζήτημα τα μνημόνια για την πολιτική αυτή. Είναι συνολική πολιτική. Εμείς είμαστε συνολικά εναντίον της ΕΕ και όχι απέναντι σε κάποιους κακούς τροϊκανούς», υπογράμμισε.

Στο Μαξίμου Ευρωπαίοι αξιωματούχοι για την ασφάλεια των τρένων

Λίγες ώρες μετά, ήρθε η ανακοίνωση από το ΜέΡΑ25, όπου τόνιζε πως το κόμμα «κάνει μονομέτωπο αγώνα εναντίον των εκμεταλλευτών που σκοτεινιάζουν το νου των ανθρώπων, εναντίον της ολιγαρχίας-δίχως-σύνορα, εναντίον του ελληνικού και διεθνούς κεφαλαίου που λεηλατεί ό, τι έμεινε στην Ελλάδα 13 χρόνια μετά τη χρεοκοπία του ελληνικού καπιταλισμού».

«Το ΜέΡΑ25 θα συνεχίσει αυτόν τον μονομέτωπο αγώνα. Πριν και μετά τις εκλογές. Μέσα κι έξω από τη Βουλή. Όπως κάνουμε 5 χρόνια τώρα. Κι ας μας χτυπούν κάποιοι εξ “αριστερών”», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Διαστρέβλωσαν φράσεις του στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης του 2015που στόχο είχαν - τότε που, σε πείσμα της ήδη συνθηκολογημένης ομάδας Τσίπρα, πάσχιζε σχεδόν μόνος του να φρενάρει τις ιδιωτικοποιήσεις -να ξεμπροστιάσει την τρόικα που ήθελε να δώσει τα τραίνα μας στην γνωστή πτωχευμένη Ιταλική εταιρεία που δεν είχε ούτε ένα ευρώ να επενδύσει. Δεν πειράζει. Αυτά έχει η Αριστερά, δυστυχώς. Έχοντας ήδη κάνει την αρχή, οικοδομώντας το κοινό μέτωπο «ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη», εμείς τους τείνουμε χέρι συντροφικότητας», καταλήγει.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top