Στο Μαξίμου Ευρωπαίοι αξιωματούχοι για την ασφάλεια των τρένων

«Γκάζι» στην εταιρία Alstom για πλήρη τηλεδιοίκηση ως τον Σεπτέμβριο

Η συνάντηση Μητσοτάκη με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων (Video Star)

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν πριν από λίγο στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα προσφέρουν τεχνογνωσία στη χώρα μας για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων. 

Όπως μετέδωσε ο Γιώργος Ευγενίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, λίγο μετά τις 18:00 πέρασαν την πόρτα του πρωθυπουργικού γραφείου και συναντήθηκαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Γιώργο Γεραπετρίτη τα στελέχη της ευρωπαϊκής αποστολής που ήρθε στη χώρα μας, μετά την επικοινωνία Μητσοτάκη. 

Τρένα: Ανακοινώνει μέτρα η κυβέρνηση στο Υπουργικό Συμβούλιο της Πέμπτης

Μεταξύ αυτών είναι και ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αρχής Σιδηροδρόμων Γιόζεφ Ντόπελμπαουερ που μας «έβαλε χέρι»  για την ασφάλεια στα τρένα, λέγοντας ότι οι προειδοποιήσεις έρχονται από το 2014 και ότι η χώρα μας συγκαταλέγεται ανάμεσα σε αυτές με τη μεγαλύτερη θνησιμότητα από δυστυχήματα στον σιδηρόδρομο. 

Ντερ Λάιεν- Μητσοτάκης: Στην Αθήνα οι ειδικοί των σιδηροδρόμων της ΕΕ

Ο κ. Μητσοτάκης, πάντως, κάνει επαφές και με άλλους Ευρωπαίους για παροχή τεχνογνωσίας. Είχε για τον ίδιο λόγο τηλεφώνημα με τον Γερμανό Καγκελάριο Σολτς, αλλά και με τον επικεφαλής της γαλλικής Alstom που έχει αναλάβει την εργολαβία της τηλεδιοίκησης και φωτοσήμανσης. 

Τέμπη: Το δυστύχημα πάει πιο πίσω τις εκλογές  

Το μήνυμα της κυβέρνησης στην εταιρία είναι σαφές: η παράταση που πήρε ως τα μέσα Σεπτεμβρίου θα είναι η τελευταία, ενώ 1-2 μήνες μετά θα «κουμπώσει» και το σύστημα ECTS, ώστε, ως το τέλος του χρόνου, να είναι διαφορετικό το status ασφαλείας των ελληνικών σιδηροδρόμων. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top