Καραμανλής: Η πατρίδα βιώνει εθνική τραγωδία – Όλα θα ερευνηθούν

Γεραπετρίτης: Συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων

«Η πατρίδα βιώνει εθνική τραγωδία, τίποτα δεν έχει σημασία μπροστά στις ζωές που χάθηκαν», είπε ο Κώστας Καραμανλής, στις δηλώσεις κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Μεταφορών, μετά την παραίτησή του.

Ο κ. Καραμανλής, ξεκαθάρισε πως «όπως είπε και ο πρωθυπουργός, όλα θα ερευνηθούν» για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Τέμπη: Παραιτήθηκε ο Κώστας Καραμανλής από υπουργός Μεταφορών

«Πάντα οι απερχόμενοι υπουργοί κάνουν απολογισμό, θα μου επιτρέψετε να μην το κάνω, το αν έγιναν πολλά ή λίγα δεν θα το δούμε σε αυτή την ημέρα πένθους», σημείωσε ο απερχόμενος υπουργός.

Τέμπη: «Βροχή» οι προειδοποιήσεις για δυστύχημα εδώ και μήνες ή χρόνια   

«Το ότι στη θέση του υπουργού τοποθετείται ένας άξιος επιστήμονας, όπως ο Γιώργος Γεραπετρίτης, δημιουργεί τη βεβαιότητα ότι η έρευνα θα είναι ενδελεχής και τα αίτια του δυστύχηματος θα εντοπιστούν με ακρίβεια», συμπλήρωσε.

Τέμπη: «Θα ρίξουν όλα τα λάθη στον φουκαρά σταθμάρχη. Ήταν άπειρος»

Κλείνοντας ο κ. Καραμανλής ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη, που του έχει δείξει, και εξέφρασε για ακόμη μια φορά «τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους και τις πιο θερμές ευχές στους τραυματίες που δίνουν τη μάχη στα νοσοκομεία».

Τέμπη: «Δεν είμαι ήρωας. Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν να σώσω έναν ακόμα»

Γεραπετρίτης: Συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων – Αναλαμβάνω με ειδική εντολή

«Βιώνουμε μαύρες ημέρες για τη χώρα. Βιώνει εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και όλοι είμαστε συντετριμμένοι», δήλωσε, από την πλευρά του, ο νέος υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο ίδιος ευχαρίστησε τον Κώστα Καραμανλή «για το πολιτικό υπόδειγμα που έδειξε αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη όταν υπάρχει απώλεια ζωών τόσο άδικα».

Τέμπη: Συγκλονίζει η θεία φοιτητή - «Σκάστε, σήμερα ουρλιάζουν οι μανάδες»

Στη συνέχεια, εξήγησε ότι αναλαμβάνει «μια ειδική εντολή» από τον πρωθυπουργό:

Πλεύρης: Διαβάζαμε τα ονόματα των αγνοουμένων στους συγγενείς τους

να διερευνήσουμε τους λόγους που φτάσαμε να θρηνήσουμε την απώλεια ψυχών. Η έρευνα θα γίνει με τρόπο διαφανή και ενδελεχή. Για τον λόγο αυτό σήμερα θα συσταθεί επιτροπή εμπειρογνωμόνων που θα μελετήσει τα συστημικά αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία, τις παθολογίες και τις αδράνειες που υπήρξαν αν υπήρξαν διαχρονικά και όχι για απόδοση ευθυνών

Τέμπη: «Κομμάτια ανθρώπων στα συντρίμμια» - Σοκάρει η περιγραφή διασώστη

η δεύτερη εντολή είναι να εξασφαλίσουμε τις διαδικασίες εκσυγχρονισμού υποδομών που έχουν εξασφαλιστεί ώστε να μην υπάρχει καμία καθυστέρηση

Τέμπη: 7 απανθρακωμένες σοροί βρέθηκαν στο βαγόνι - εστιατόριο

η τρίτη εντολή είναι να γίνουν ενέργειες για εξασφάλιση της ασφάλειας των σιδηδρομομικών μετακινήσεων προκειμένου να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών

«Δεν αναλαμβάνω την καθημερινή διαχείριση του υπουργείου. Αυτό θα το κάνουν οι υφυπουργοί και οι γενικοί γραμματείς. Η δουλειά του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών θα συνεχιστεί απρόσκοπτα. Αισθάνομαι πολύ μεγάλο χρέος και ευθύνη αναλαμβάνοντας την ειδική εντολή του πρωθυπουργού. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν κάνοντας συνολική αυτοκριτική για το πολιτικό σύστημα και την πολιτεία και κοιτώντας τους στα μάτια τους λέω ότι αυτό το δύσκολο έργο θα φτάσει μέχρι τέλους. Θα διερευνηθούν όλα» κατέληξε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top