Ειδικό Δικαστήριο: Δύο χρόνια φυλάκιση σε Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες

Με αναστολή η ποινή - Για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος

Ειδικό δικαστήριο: Ομόφωνα ένοχοι για τις τηλεοπτικές άδειες Νίκος Παππάς και Χρήστος Καλογρίτσας - Εντός της ημέρας οι ποινές / Βίντεο: Action24

Ένοχο κήρυξε ομόφωνα τον πρώην υπουργό επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά και τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα το Ειδικό Δικαστήριο

Οι 13 ανώτατοι δικαστές ανακοίνωσαν το πρωί της Παρασκευής την απόφαση τους για την υπόθεση του διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών του 2016 και έκριναν ένοχο το Νίκο Παππά για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος και τον επιχειρηματία για συνεργεία στο ίδιο αδίκημα.

Ειδικό Δικαστήριο: Νόμιμη η δημοσιοποίηση των SMS Παππά σε Καλογρίτσα  

Στον πρώην υπουργό Νίκο Παππά επιβλήθηκε η ανώτατη ποινή που προβλέπει ο νόμος, δύο χρόνια φυλάκιση, από το Ειδικό Δικαστήριο, ενώ στον Χρήστο Καλογρίτσα επιβλήθηκε χρηματική ποινή.

Ο εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστήριου Δημήτρης Ασπρογέρακας ζήτησε να σταλούν στον εισαγγελέα τα πρακτικά με την κατάθεση της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα Ευθαλίας Διαμαντή, που είχε καταθέσει ότι «φάκελοι και τσάντες έφευγαν απο γραφείο Καλογρίτσα για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Τα αδικήματα είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και η ποινή που προβλεπόταν ήταν από 10 ημέρες έως 2 χρόνια. Σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών δεν προβλέπονται περιοριστικοί όροι ή φυλάκιση.

Ο αναπληρωτής εισαγγελέας της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου, Δημήτρης Ασπρογέρακας, είχε προτείνει την επιβολή ποινής ενός έτους στο Νίκο Παππά και έξι μηνών στον Χρήστο Καλογρίτσα.

Αντεπίθεση ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ με νέα στοιχεία Χρ. Καλογρίτσα για Νίκο Παππά  

Ειδικό Δικαστήριο για τηλεοπτικές άδειες: Τι δήλωσαν οι δικηγόροι Παππά και Καλογρίτσα μετά τις ποινές

Ο κ. Παππάς μέσω των συνηγόρων του δήλωσε πως δε θα αιτηθεί ελαφρυντικών γιατί δεν νιώθει ένοχος.

«Η υπεράσπιση του Νίκου Παππά δεν ζητεί αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων. Κι αυτό, γιατί η υποβολή του αιτήματος σημαίνει έμμεση αναγνώριση της νομικής και ουσιαστικής ορθότητας της καταδικαστικής απόφασης και συνακολούθως της ενοχής του αιτούντος ελαφρυντικά. Ο Νίκος Παππάς δεν είναι και δε νιώθει ένοχος για παράβαση καθήκοντος, αλλά τουναντίον ακράδαντα πιστεύω ότι έπραξε στο ακέραιο το καθήκον του προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου και της ελεύθερης ενημέρωσης των πολιτών», ανέφεραν οι δικηγόροι του πρώην υπουργού.

Μετά την ανακοίνωση των ποινών, ο δικηγόρος του Θεόδωρος Μαντάς, δήλωσε: «Προφανής, ακατανόητη και εντελώς αδικαιολόγητη η δυσαρμονία ανάμεσα στην πρόταση της Εισαγγελέως και στην απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου. Η ορθότητα της δεν θα κριθεί από την ομοφωνία αλλά από τον αντίκτυπό της στην Ελληνική κοινωνία. Το μοναδικό πραγματικό γεγονός το οποίο αποδείχθηκε σε αυτήν την ακροαματική διαδικασία είναι ότι με τις ενέργειες του Νίκου Παππά εισέρρευσαν εκατοντάδες εκατομμυρίων στα ταμεία του Ελληνικού Δημοσίου από τον εξορθολογισμό του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου».
 

Νέα επίθεση ΝΔ για Ειδικό Δικαστήριο: Για πόσο ακόμη θα κρύβεται ο Τσίπρας;

Από την άλλη, η υπεράσπιση του Χρήστου Καλογρίτσα ζήτησε τα ελαφρυντικά του συννόμου βίου, των μη ταπεινών αιτιών, αλλά και την αναγνώριση της συνδρομής του στην υπόθεση.

Ειδικό Δικαστήριο: «Φωτιές» άναψε το SMS Παππά σε Καλογρίτσα 

«Το ειδικό δικαστηριο έκρινε ένοχο τον Νίκο Παπά, για παράβαση καθήκοντος. Η προσπάθεια του πρώην Υπουργού να μετατρέψει  σε πολιτική μία αμιγώς ποινική υπόθεση, απέτυχε παταγωδώς. Η αλήθεια έπρεπε να περάσει από το δικαστήριο και πράγματι  πέρασε σε ότι αφορά τον εντολέα μας κ. Χρήστος Καλογρίτσα. Η  σημερινή ομόφωνη απόφαση αποτελεί δικαίωση, γιατί συνιστά πλήρη και οριστική απόδειξη ότι, πραγματι  έλεγε την αλήθεια», είπαν οι συνήγοροι του επιχειρηματία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top