Μητσοτάκης: Ανάχωμα απέναντι στο κύμα ακρίβειας το Market Pass

«Οι εκλογές της Άνοιξης θα φέρουν νέα άνοιξη στον τόπο»

«Ένα ακόμα σημαντικό ανάχωμα της πολιτείας απέναντι στο κύμα ακρίβειας» χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το Market Pass, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργειου Οικονομικών, το οποίο περιέχει -μεταξύ άλλων- σημαντικές αλλαγές στον εξωδικαστικό μηχανισμό.

«Επειδή μας κατηγορούσε η αντιπολίτευση ότι όλα αυτά είναι ψίχουλα, έχουν ήδη ξεπεράσει τις 700.000 αιτήσεις και εκτιμώ ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί πολύ περισσότερο», είπε ο πρωθυπουργός.

Market Pass: Πώς θα βάλετε το NFC για να πάρετε όλα τα χρήματα

Αναφερόμενος στον εξωδικαστικό μηχανισμό, είπε πως έχουν ρυθμιστεί δάνεια, που ξεπερνούν τα 35 δισ. ευρώ.

Εκλογές 2023: Η ετυμηγορία 10 δημοσκοπήσεων – Ποια κόμματα «βλέπουν» Βουλή

«Προχωρούμε σε αλλαγές στον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Η Πολιτεία δεν πρέπει να τιμωρεί, πρέπει να κατανοεί βοηθώντας τους συμπολίτες μας να ορθοποδήσουν. Έχουμε κουραστεί να ακούμε "ξαναζεσταμένα" ψέματα περί εκατοντάδων χιλιάδων πλειστηριασμών, οι οποίοι επίκειται να γίνουν από αυτούς που θεσμοθέτησαν τους πλειστηριασμούς και μας είπαν ότι οι 25.000 που έγιναν επί των ημερών τους δεν ήταν και πολλοί, ήταν λίγοι...», σημείωσε.

Προκήρυξη εκλογών στις 10 Μαρτίου – Κάλπες 9 Απριλίου και 28 Μαΐου

«Με το θεσμικό πλαίσιο, που πλέον υπάρχει, κάθε ευάλωτος έχει δυνατότητα να παγώσει κάθε αρνητική εξέλιξη. Μιλάμε για έναν πολύ μικρό αριθμό σπιτιών και οι πρώτες κατοικίες έχουν και προστασία και δυνατότητα θετικής εξόδου και επίλυσης», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Καλάθι της Σαρακοστής: Έμειναν έξω οι λαγάνες – Ποια προϊόντα έχει

Καταπατημένα ακίνητα: «Λύση» για την ομηρία χιλιάδων νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Λύση στο μείζον θέμα των καταπατημένων ακίνητων του Δημοσίου φιλοδοξεί να δώσει η ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών.

Ειδικός φόρος ακινήτων: Άνοιξε η πλατφόρμα – Ποιοι πρέπει να τον πληρώσουν

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, η ρύθμιση έρχεται να ωφελήσει χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις που για δεκαετίες βρίσκονταν σε καθεστώς ομηρίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως η ρύθμιση έρχεται να ωφελήσει χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις που για δεκαετίες βρίσκονταν σε καθεστώς ομηρίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως η ρύθμιση έρχεται να ωφελήσει χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις που για δεκαετίες βρίσκονταν σε καθεστώς ομηρίας

Ποιοι εξαιρούνται από την πληρωμή ΕΝΦΙΑ για το 2023

«Λύνει με διαφάνεια και δικαιοσύνη έναν γόρδιο δεσμό μεταξύ κράτους και πολιτών», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως μόνο από την τελευταία απογραφή προέκυψε πως πάνω από 90% δημόσιων και ανταλλάξιμων κτημάτων έχουν καταπατηθεί.

Αγοράστε καταπατημένα ακίνητα του Δημοσίου με έκπτωση 80%

«Το δημόσιο καθόριζε πρόστιμα, τα οποία ουδέποτε εισέπραττε και μετείχε σε δίκες που ποτέ δεν κατέληγαν σε αποφάσεις. Από το 1930 νόμοι επί νόμων προσέφεραν διάφορα ακίνητα, ώστε οι περιουσίες αυτές κάπως να παραχωρηθούν, και το αποτέλεσμα ήταν πρακτικά μηδενικό.

Οφειλές σε Δημόσιο και Ταμεία: Oι 5 ρυθμίσεις - Ποιοι μπορούν να ενταχθούν

«Σήμερα, οι δικαιούχοι θα μπορούν να εξαγοράσουν νόμιμα τους χώρους. Αποτυπώνεται επιτέλους σε δεκάδες αγροτικές, βιομηχανικές και τουριστικές ζώνες της χώρας», είπε.

«Η αντιφατική και άδικη κατάσταση με τα καταπατημένα, τελειώνει σήμερα», ξεκαθάρισε, τονίζοντας πως η ρύθμιση προβλέπει και σαφή αντίβαρα, ώστε η διευθέτηση να μην εξελιχθεί σε μαζική και άκριτη νομιμοποίηση καταπατημένων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top