Πέθανε ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Μανούσος Βολουδάκης

Σε ηλικία 57 ετών - Είχε διαγνωσθεί με καρκίνο στον πνεύμονα

Απόσπασμα από την ομιλία του Μανούσου Βολουδάκη στη Βουλή, τον Φεβρουάριο του 2020/ Facebook Manoussos Voloudakis

Θλίψη προκαλεί η ξαφνική είδηση του θανάτου του βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, Μανούσου Βολουδάκη, σε ηλικία 57 ετών. Ο Μανούσος Βολουδάκης είχε διαγνωστεί με καρκίνο στον πνεύμονα.

Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Βουλής, ο άτυχος βουλευτής Χανίων έχασε τη μάχη για τη ζωή στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν επί τουλάχιστον δέκα μέρες.

Ο Μανούσος Βολουδάκης γεννήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 1966, στην Αθήνα. Ήταν σύζυγος της δικηγόρου Σέβης Αμανατίδου και πατέρας τριών ανήλικων παιδιών, του Γιώργου, του Σήφη και της Δάφνης.

Είχε σπουδάσει στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατείχε μεταπτυχιακό τίτλο (Master’s) στην Πολιτική Οικονομία από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ της Αγγλίας. 

Εκλέχθηκε πρώτη φορά βουλευτής Χανίων με τη ΝΔ το 2007. Επανεξελέγη στις διπλές εκλογές του 2012, καθώς και τον Ιούλιο του 2019. Στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο (ΙΗ΄) συμμετείχε στις εξής επιτροπές της Βουλής: στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, στην ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, στην ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς και στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Μανούσος Βολουδάκης/ Eurokinissi

Ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Μανούσος Βολουδάκης/ Eurokinissi

Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Εμπορίου στο Υπουργείο Ανάπτυξης την περίοδο 2005- 2006. Τον Ιανουάριο του 2010 ανέλαβε τη θέση του Γραμματέα Νέων Τεχνολογιών, Έρευνας και Καινοτομίας της Ν.Δ., από την οποία παραιτήθηκε το Δεκέμβριο του 2011 για να συμμετάσχει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Από τον Ιούνιο του 2012 ήταν Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Τον Οκτώβριο του 2015 ως τον Ιουνίου του 2019, εργάσθηκε ξανά στον ιδιωτικό τομέα, αναλαμβάνοντας τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας International Trade S.A., του Ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, με έδρα τις Βρυξέλλες και τον Ιούλιο του 2019 επανεκλέχθηκε βουλευτής Χανίων.

Τασούλας για Βολουδάκη: «Ήταν άξιος εκπρόσωπος του κρητικού λαού»- Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, διέκοψε τη σημερινή συνεδρίαση και ανακοίνωσε στη Βουλή τον θάνατο του Μανούσου Βολουδάκη. Στη συνέχεια ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.

«Ήθελα να αποσπάσω την προσοχή σας για λίγο για ένα συμβάν απολύτως ανθρώπινο και απολύτως σπαρακτικό που συνέβη πριν λίγη ώρα. Ο αγαπημένος συνάδελφος και φίλος, Μανούσος Βολουδάκης έχασε δυστυχώς τη μάχη για τη ζωή σε νοσοκομείο που νοσηλευόταν επί τουλάχιστον δέκα μέρες. Η υγεία του επιδεινώθηκε δραματικά από το Σάββατο και μετά.

Όσα είπε σήμερα στη Βουλή ο Κώστας Τασούλας για τον θάνατο του Μανούσου Βολουδάκη

Όσα είπε σήμερα στη Βουλή ο Κώστας Τασούλας για τον θάνατο του Μανούσου Βολουδάκη

Ξέραμε ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, όπως τόσοι άλλοι συνάνθρωποί μας, αλλά μας είχε ξεγελάσει η έλευσή του στη Βουλή και η συμμετοχή του τις τελευταίες μέρες. Δυστυχώς, όμως, μόνο μας είχε ξεγελάσει. Επανέκαμψε το θηρίο της δύσκολης αυτής ασθένειας και πριν λίγο απεβίωσε ένας εξαίρετος φίλος και αγαπημένος συνάδελφος, που εκπροσώπησε τον νομό Χανίων επάξια επί σειρά ετών. Υπηρέτησε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και νομίζω πως η γυναίκα του και τα τρία του ανήλικα παιδιά πρέπει να νιώσουν τη στοργή και τη συμπαράσταση όλων μας. Αυτή είναι η ανθρώπινη μοίρα…» ήταν τα λόγια του προέδρου της Βουλής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top