Συνελήφθη o Τατσόπουλος - Του έκανε μήνυση γνωστός παρουσιαστής

Αφέθηκε τελικά ελεύθερος - Γιατί του έκανε μήνυση ο Φίλιππος Καμπούρης

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τη σύλληψη του Πέτρου Τατσόπουλου 

Στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοια οδηγήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ ο Πέτρος Τατσόπουλος.

Ο πρώην βουλευτής συνελήφθη μετά από μήνυση του παρουσιαστή Φίλιππου Καμπούρη για συκοφαντική δυσφήμιση.

Η σύλληψη έγινε σε βιβλιοπωλείο στο Κολωνάκι μετά την εκδήλωση με τίτλο: «Είναι παιδεία και θρησκεία έννοιες ασύμβατες;».

Ο κ. Τατσόπουλος αφέθηκε ελεύθερος μετά τα μεσάνυχτα.

Τατσόπουλος: «Ο πατριός μου δεν ήθελε νόθο παιδί, με έδωσαν σε ίδρυμα»

«Μόλις με συλλαμβάνουν το βλέπετε. Γιατί ένας ''τύπος'' λες και έχουμε θεοκρατία αυτή τη στιγμή είπε ότι προσβάλλεται. Ξέρω πολύ καλά ποιος έκανε τη μήνυση. Ο ανθύπατος της trash tv κάνει μήνυση κι εγώ πρέπει να την περάσω στο τμήμα γιατί αυτός ο τύπος έτσι αποφασίζει», ακούγεται να λέει ο κ. Τατσόπουλος τη στιγμή της σύλληψής του.

Εύα Καϊλή: Aλλάζει τακτική - Η «μάχη» για να γυρίσει στην κόρη της

Νωρίτερα, ο κ. Καμπούρης, ο οποίος έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του με το κόμμα «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου, σε ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε: «Πριν από λίγο κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας κατά του κυρίου Πέτρου Τατσόπουλου για εξύβριση, δυσφήμιση και συκοφαντική δυσφήμιση κατά του προσώπου μου. Ο συγκεκριμένος έθιξε με τον πλέον προσβλητικό τρόπο την θρησκευτική μου συνείδηση και την ελευθερία της πίστης. Ενώ ο ίδιος δεν σεβάστηκε ούτε το δικό μου πρόβλημα υγείας ούτε της αδερφής μου αλλά ούτε και τον χαμό των δύο μου γονιών μέσα σε εφτά μήνες, που έφυγαν και οι δύο απ’ τη ζωή. Για αυτό τον λόγο λοιπόν ζητώ άμεσα την ποινική του δίωξη».

Σε σημερινή ανάρτησή του ο κ. Τατσόπουλος ευχαρίστησε όσους τους συμπαραστάθηκαν και τόνισε πως «δεν πρόκειται να πάψω να στηλιτεύω φαινόμενα όπως η θρησκοκαπηλεία από πολιτευτές που, κατά την προσωπική μου εκτίμηση, βρίσκονται στο χαμηλότερο κι ευτελέστερο σκαλοπάτι της ψηφοθηρικής κλίμακας».

Οικονόμου: Καταδικαστέες συλλήψεις πολιτών επειδή εκφράζουν την άποψή τους

«Καταδικαστέες» χαρακτήρισε τις συλλήψεις πολιτών επειδή εκφράζουν την άποψή τους ο Γιάννης Οικονόμου.

Market Pass: Μόνο με NFC θα δοθεί ολόκληρο το ποσό - Πώς κάνετε αίτηση

«Η ελευθερία έκφρασης στην Ελλάδα είναι κατοχυρωμένη, στο πλαίσιο που ορίζουν το Σύνταγμα, οι νόμοι και οι διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας. Το επίπεδο του πολιτισμού μας και η ιστορική μας παράδοση μάς επιβάλλουν να διαλεγόμαστε χωρίς απειλές και ένδικα μέσα», ανέφερε σε ανάρτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τέλη κυκλοφορίας 2023: Πώς και ποιοι κερδίζουν δύο μήνες δώρο

«Για αυτό και προσχεδιασμένα σκηνικά τεχνητής έντασης και συλλήψεις πολιτών, επειδή εκφράζουν την άποψή τους, είναι καταδικαστέα. Η χριστιανική πίστη είναι αγάπη και ποτέ δεν συμπορεύεται με τη βία, οποιασδήποτε μορφής και είδους, ούτε και της πρέπει, μέσω μηνύσεων και διώξεων, να γίνεται μεσο προσωπικής προβολής και πολιτικής εκμετάλλευσης», κατέληξε.

Την αντίθεσή του εξέφρασε και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

«Πηγαίνουμε πολλά χρόνια πίσω όταν ένας συγγραφέας και πρώην βουλευτής οδηγείται στη ΓΑΔΑ επειδή είπε ελεύθερα τη γνώμη του σε μια ήρεμη και σοβαρή συζήτηση σε κεντρικό βιβλιοπωλείο της Αθήνας», έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top