Τατσόπουλος: «Ο πατριός μου δεν ήθελε νόθο παιδί, με έδωσαν σε ίδρυμα»

Ο πολυσυζητημένος συγγραφέας μεγάλωσε με ανάδοχη οικογένεια

Δείτε απόσπασμα από τη συνέντευξη του Πέτρου Τατσόπουλου

Καλεσμένος στην εκπομπή Πρωίαν σε είδον την μεσημβρίαν ήταν τη Δευτέρα ο Πέτρος Τατσόπουλος.

Πέτρος Τατσόπουλος: «Οι αδελφές μου ένιωσαν τον ιδρυματισμό στο πετσί τους»

Ο πρώην πολιτικός και συγγραφέας αναφέρθηκε στη ζωή του ως παιδί που ξεκίνησε από ένα ίδρυμα, αλλά και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτό στον ψυχισμό ενός παιδιού.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος έχει συζητηθεί πολλές φορές για τις απόψεις του

Ο Πέτρος Τατσόπουλος έχει συζητηθεί πολλές φορές για τις απόψεις του

«Αυτό είναι το μόνο καλό, όταν δεν ξέρεις τον πατέρα σου, ότι μπορείς να φαντάζεσαι στη θέση του οποιονδήποτε. Αυτό είναι πολύ ανακουφιστικό, σου δημιουργεί μια αίσθηση ελευθερίας, ότι μπορώ κι εγώ να γίνω οποισδήποτε ή να μου συμβεί οτιδήποτε», είπε με μια δόση σαρκασμού στον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Τζένη Μελιτά.

«Έζησα σε ίδρυμα τα πρώτα 3-4 χρόνια της ζωής μου, στο ΠΙΚΠΑ. Ήταν ο όρος που της επέβαλε ο πρώτος της σύζυγος, να με δώσει για υιοθεσία σε ίδρυμα, γιατί δεν ήθελε να υπάρχει νόθο στην οικογένεια. Η μητέρα μου έκανε πέντε παιδιά με τρεις άντρες, με τους οποίους παντρεύτηκε τους δύο. Δεν παντρεύτηκε μόνο τον πατέρα μου. Εγώ έζησα μαζί της στην Κρήτη εβδομάδες», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ο Πέτρος Τατσόπουλος αποκάλυψε: «Δεν έχω ανάμνηση από το ίδρυμα, γιατί μετά πήγα σε ανάδοχη οικογένεια στον Κορυδαλλό, μια πολύ φτωχή οικογένεια που έπαιρναν ένα επίδομα. Δεν πάνε μόνο τα ορφανά στα ιδρύματα, είναι μύθος. Πάνε και τα παιδιά διαζευγμένων γονιών και παιδιά από προβληματικές οικογένειες με εισαγγελική εντολή».

Πέτρος Τατσόπoυλος: «Πυρά» της εκκλησίας για τις δηλώσεις περί αποβλάκωσης

Όταν ο Φώτης Σεργουλόπουλος τον ρώτησε για τον ιδρυματισμό που βιώνει ένα παιδί-τρόφιμος, ο πολυσυζητημένος συγγραφέας απάντησε: «Ιδρυματισμός είναι ότι πρακτικά δεν μπορείς να συνδεθείς με ένα πρότυπο οικογένειας. Τα πολύ μικρά παιδιά ακόμα και τις βρεφοκόμους τις λένε "μαμά", αλλά καταλαβαίνουν ότι μία μαμά που έχει 30 παιδιά δεν είναι ακριβώς μαμά, είναι κάτι άλλο. Αυτό δημιουργεί μια συναισθηματική αναισθησία στο παιδί και το καθιστά χειραγωγήσιμο».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top