Ιμάμογλου κατά Ερντογάν από την Αθήνα: Θέλουμε Βαλκάνια χωρίς Σουλτάνους! 

Το μήνυμα που έστειλε μαζί με τον Δήμαρχο Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη      

To video του δελτίου ειδήσεων του Star για την επίσκεψη του δημάρχου Κωνσταντινούπολης Ιμάμογλου στην Αθήνα,  το μήνυμά του κατά του Ερντογάν και τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις 

«Βαλκάνια χωρίς Σουλτάνους»: Με αυτήν τη φράση, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, ο μεγάλος αντίπαλος, όπως φαίνεται, του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εκλογές της 14ης Μαίου, τράβηξε διαχωριστή γραμμή από τον Τούρκο Πρόεδρο. Και μάλιστα αυτό έγινε από την Αθήνα και στο πλαίσιο της Συνόδου του «Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων», που διοργανώνει ο Δήμαρχος της ελληνικής πρωτεύουσας Κώστας Μπακογιάννης.    

Τουρκία: Σε φυλάκιση καταδικάστηκε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης

«Όταν κοιτάζω τα Βαλκάνια δεν βλέπω έναν κόσμο με βασιλιάδες και σουλτάνους. Η Αθήνα και η Κωνσταντινούπολη είναι αδέρφια, όπως αδέρφια είναι και η πλατεία Ταξίμ και το Σύνταγμα, όπου συγκεντρώνονται οι πολίτες».  

Οι Δήμαρχοι Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης και Κωνσταντινούπολης Ε. Ιμάμογλου

Οι Δήμαρχοι Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης και Κωνσταντινούπολης Ε. Ιμάμογλου  

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης είχε δώσει «στίγμα» του λίγο πριν έρθει στην Ελλάδα από τα εγκαίνια στα οποία βρέθηκε στην περιοχή της Κασταμονής, της ιστορικής πόλης της βορειοδυτικής Μικράς Ασίας. Το τραγούδι που ακούστηκε όσο ήταν στη σκήνη, ήταν προφητικό.

«Στόχος της εκστρατείας είναι η Δημοκρατία και πιστεύουμε πως θα έρθει εκείνη η μέρα», αναφέρεται μεταξύ άλλων στους στίχους του.  

Μπακογιάννης-Ιμάμογλου: Έστειλαν διπλό μήνυμα από την Κωνσταντινούπολη

Μ. Τσαβούσογλου: σε κάθε μέρος στον κόσμο υπάρχουν η δύναμη και τα ίχνη μας 

Στο μεταξύ, αν και οι ΗΠΑ τους έχουν επιβάλλει κυρώσεις για τους ρωσικούς S-400, οι Τούρκοι επιμένουν στη συνεργασία με τη Μόσχα για να αναδειχθούν ως μεγάλοι ενεργειακοί «παίκτες». 

«Όταν η Ρωσία λέει σήμερα να γίνει ένα κέντρο διανομής φυσικού αερίου στην Τουρκία και να καθορίζονται εκεί τιμές, βλέπει και τις δυνατότητες της Τουρκίας. «Σε κάθε μέρος στον κόσμο υπάρχουν η δύναμη και τα ίχνη μας» δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μ. Τσαβούσογλου.    

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top