Καϊλή - Σπυράκη: Η Μέτσολα έλαβε τα αιτήματα για άρση της ασυλίας τους    

Στην Πρόεδρο της Ευρωβουλής τα αιτήματα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

Τι μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Star στις Βρυξέλλες Μ. Ψαρά για τα αιτήματα άρσης ασυλίας Εύας Καϊλή και Μαρίας Σπυράκη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο  (Video Star)    
  

Η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ανακοίνωσε ότι έλαβε τα αιτήματα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για την άρση της ασυλίας της Εύας Καϊλή και της Μαρίας Σπυράκη.

Εύα Καϊλή - Μαρία Σπυράκη: Άνοιξε ο δρόμος για την άρση ασυλίας τους  

Το αίτημα για την άρση της ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη παραπέμπεται στην Επιτροπή Νομικών Θεμάτων, όπως είπε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, στα τέλη Δεκεμβρίου, ζήτησε την άρση της ασυλίας της Εύας Καϊλή και της Μαρίας Σπυράκη, λόγω εικαζόμενης απάτης σε βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ. Η απάτη αυτή συνδέεται με τη διαχείριση της βουλευτικής τους αποζημίωσης και την αμοιβή των διαπιστευμένων βοηθών τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση Qatargate

QatarGate: Συνελήφθη η λογίστρια του Παντσέρι για διαφθορά και ξέπλυμα

Άρση ασυλίας Καϊλή – Σπυρλάκη: Όλα τα βήματα της διαδικασίας  

Όπως μετέδωσε από τις Βρυξέλλες η ανταποκρίτρια του Star Μαρία Ψαρά, η διαδικασία ξεκινάει από σήμερα και θα ακολουθηθούν όλα τα βήματα, προκειμένου στην επόμενη Ολομέλεια, το Φεβρουάριο, να αρθεί η ασυλία των δύο ευρωβουλευτών για την υπόθεση που αφορά κακή διαχείριση ευρωπαϊκών χρημάτων για τους βοηθούς τους. Η υπόθεση θα εκδικαστεί τελικά στην Ελλάδα. 

Να σημειωθεί ότι αν τα επίδικα ποσά ξεπεράσουν τα 120.000 ευρώ, τότε η ποινή μπορεί να φτάσει και ως τα 10 χρόνια! Πρόκειται για ακόμα ένα ανοιχτό μέτωπο για την Εύα Καϊλή που αύριο θα βρεθεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου που θα κρίνει αν θα παραμείνει προφυλακισμένη ή όχι. Και όλα αυτά, στην σκιά της υπογραφής του Μνημονίου μεταμέλειας από τον Παντσέρι.

Υποκλοπές: Αίτημα από τον Κύρτσο για υπεράσπιση της βουλευτικής ασυλίας     

Εξάλλου, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανακοίνωσε το αίτημα υπεράσπισης της βουλευτικής ασυλίας από τον Γιώργο Κύρτσο, στο πλαίσιο της καταγγελίας που έχει κάνει κατά των ελληνικών Αρχών για τις τηλεφωνικές υποκλοπές. Το αίτημα αυτό παραπέμπεται στην Επιτροπή Νομικών Θεμάτων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top