Μητσοτάκης: Πότε θα γίνουν οι εκλογές – Άνοιξε τα χαρτιά του ο πρωθυπουργός

Τι αποκάλυψε στην κοινή συνεδρίαση ΕΓ και Διαγραμματειακού της ΝΔ  

H κρισιμότητα της ημερομηνίας των εκλογών: H ανάλυση του διευθυντή ερευνών της GPO Αντώνη Παπαργύρη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star - φωτογραφία Κυριάκου Μητσοτάκη στην κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας και του Διαγραμματειακού της ΝΔ (πηγή ΝΔ) 

Πότε προγραμματίζει να διεξαχθούν οι εκλογές αποκάλυψε ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στην κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας και του Διαγραμματειακού της ΝΔ, στην οποία  προήδρευσε το απόγευμα, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στο Μοσχάτο.

Πολιτικός αναβρασμός για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

«Μπαίνουμε πια στην τελική ευθεία, είναι κοινό μυστικό ότι το ρολόι χτυπά ανάποδα, το έχω πει δημόσια, το λέω κατ’ ιδίαν και σε σας -δεν είναι μυστικό- οι εκλογές θα γίνουν είτε τον Απρίλιο είτε τον Μάιο, οι πρώτες εκλογές. Οι δεύτερες, θα γίνουν 4 με 5 εβδομάδες μετά, οπότε νομίζω μπορείτε να αντιληφθείτε ότι δουλεύουμε με ένα πολύ αυστηρό χρονοδιάγραμμα. Μην έχουμε καμία αμφιβολία ότι το αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών είναι αυτό το οποίο θα καθορίσει τελικά τις εξελίξεις και θέλουμε να έχουμε ένα αποτέλεσμα τόσο ισχυρό που να μην αμφισβητείται καθ οποιοδήποτε τρόπο η δυνατότητά μας να πετύχουμε την αυτοδυναμία στη δεύτερη κάλπη. Αυτός είναι ο στόχος», τόνισε στην τοποθέτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κ. Μητσοτάκης στην κοινή συνεδρίαση ΕΓ ΝΔ και Διαγραμματειακού

Ο Κ. Μητσοτάκης στην κοινή συνεδρίαση ΕΓ ΝΔ και Διαγραμματειακού  

Κηδεία Τέως Βασιλιά: Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη για «υπόκλιση»

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα, επισήμανε όμως ότι δεν μπορεί να υπάρχει κανένας εφησυχασμός:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Υποψήφιος στον Έβρο στις προσεχείς εκλογές

«Είμαι πολύ αισιόδοξος για τις εκλογές. Βλέπω τις μετρήσεις αλλά κυρίως βλέπω τον κόσμο. Το κλίμα είναι πολύ καλό. Είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε πριν από δύο ημέρες στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, το κλίμα είναι πραγματικά πολύ καλό και είναι πολύ καλό γιατί σίγουρα το κυβερνητικό έργο αποτελεί εχέγγυο συνέπειας, συνέχειας, σταθερότητας αλλά και αξιοπιστίας. Σε σύγκριση με το 2019, τώρα μας λένε “ελάτε να συνεχίσετε τη δουλειά σας, γιατί εσάς εμπιστευόμαστε”. Πρέπει να ξέρουμε ότι μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας με τους πολίτες χτίζουμε ακόμα περισσότερη αξιοπιστία. Αυτό είναι μία μεγάλη κατάκτηση για εμάς, για την παράταξή μας, για εμένα προσωπικά. Ξέρω πολύ καλά ότι οι εκλογές κερδίζονται όταν έχει καταμετρηθεί και η τελευταία ψήφος. Ο κίνδυνος πάντα -και θα το τονίζω αυτό- είναι η αλαζονεία και η προεξόφληση του εκλογικού αποτελέσματος. Είναι καλό ότι μπαίνουμε στην καμπάνια με καλό αέρα αλλά αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μας οδηγήσει σε εφησυχασμό» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στο προεκλογικό κλίμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Θα έχουμε αναταράξεις, θα έχουμε μεγάλη τοξικότητα απέναντί μας. Κι αυτό γιατί στο έργο μας κανείς δεν μπορεί να μάς αντιπαρατεθεί. Επίσης, δεν έχουν πει τίποτα για το τι θα κάνουν την επόμενη τετραετία γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να μιλήσουν και να παρουσιάσουν ένα εμπεριστατωμένο πρόγραμμα».

Μητσοτάκης για κόμμα Κασιδιάρη: Μπορεί να πρυτανεύσει η λογική με τα άλλα κόμματα 

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε σε συνομιλία του με δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνεδρίασης και για το ζήτημα της καθόδου στις εκλογές του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη, του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής και επίσης καταδικασμένου για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και άλλα αδικήματα, «μέσω τρίτων προσώπων». 

Κ. Μητσοτάκης: Προαναγγέλλει «μπλόκο» στο κόμμα του Κασιδιάρη 

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε συγκεκριμένα για την προοπτική συνεννόησης με άλλα κόμματα:   «Μπορεί να πρυτανεύσει η λογική, τουλάχιστον σε αυτό». 

Η σχετική ρύθμιση αναμένεται να έρθει στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top