Μητσοτάκης για τέως βασιλιά Κωνσταντίνο: «Θα τον κρίνει η Ιστορία»

«Συλληπητήρια στην οικογένειά του», ανέφερε οι πρωθυπουργός σε μήνυμά του

«Με τον θάνατό του γράφεται, τώρα, και σε ανθρώπινο επίπεδο, ο τυπικός επίλογος ενός κεφαλαίου που έχει κλείσει οριστικά με το δημοψήφισμα του 1974», είπε ο πρωθυπουργός στο συλλυπητήριο μήνυμά του για τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου / Βίντεο: ΕΡΤ

«Η Ιστορία θα κρίνει δίκαια και αυστηρά την πολυκύμαντη διαδρομή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου», αναφέρει σε συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του τέως βασιλιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός κάνει λόγο για «πολυκύμαντη διαδρομή», η οποία «σημάδεψε και σημαδεύτηκε από ταραγμένες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του τόπου». 

Θάνατος τέως βασιλιά: Η κυβέρνηση αποφασίζει για την κηδεία του

Παράλληλα, αναφέρεται στη «διακριτική στάση» του Κωνσταντίνου σε όλα τα χρόνια της Μεταπολίτευσης και σημειώνει πως με τον θάνατο του  Κωνσταντίνου Β’ γράφεται «ο τυπικός επίλογος ενός κεφαλαίου που έχει κλείσει οριστικά με το δημοψήφισμα του 1974».

Σε ηλικία 83 ετών πέθανε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος

Σε ηλικία 83 ετών πέθανε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος / NDP

«Τον άνθρωπο Κωνσταντίνο τον συνοδεύει, ήδη, η θλίψη και ο σεβασμός μπροστά στην απώλεια της ίδιας της ζωής», καταλήγει ο πρωθυπουργός.

Πέθανε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος

Ολόκληρο το συλλυπητήριο μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον τέως βασιλιά

«Η πολυκύμαντη διαδρομή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου σημάδεψε και σημαδεύτηκε από ταραγμένες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του τόπου.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Σε κρίσιμη κατάσταση – Υπέστη εγκεφαλικό

Από τραύματα τα οποία επούλωσαν, ωστόσο, οι επιλογές, η ελεύθερη συνείδηση και η ωριμότητα του λαού μας. Αλλά και η διακριτική, είναι αλήθεια, στάση του ιδίου σε όλα τα χρόνια της Μεταπολίτευσης.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Σπάνια έξοδος στο κέντρο της Αθήνας

Με τον θάνατό του γράφεται, τώρα, και σε ανθρώπινο επίπεδο, ο τυπικός επίλογος ενός κεφαλαίου που έχει κλείσει οριστικά με το δημοψήφισμα του 1974.

Τον λόγο, πλέον, έχει η Ιστορία. Αυτή θα κρίνει δίκαια και αυστηρά τον Κωνσταντίνο της δημόσιας ζωής. Γιατί τον άνθρωπο Κωνσταντίνο τον συνοδεύει, ήδη, η θλίψη και ο σεβασμός μπροστά στην απώλεια της ίδιας της ζωής. Απευθύνω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top