Τσίπρας προς Εισαγγελέα Αρείου Πάγου: Περιμένω να με συλλάβετε!   

Απάντηση Οικονόμου: Θεατρινισμοί Τσίπρα, σαν αυτούς του Βαρουφάκη

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για την αντίδραση Τσίπρα στη γνωμοδότηση Ντογιάκου και για το ζήτημα των υποκλοπών (Video Star)       

Την έντονη αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε η γνωμοδότηση του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, περί αναρμοδιότητας της ΑΔΑΕ να  ενημερώνει πολίτες για τυχόν παρακολούθησή τους για λόγους εθνικής ασφάλειας. 

Φάρμακα: Επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση για «ανοχή στην κερδοσκοπία»

Η ανάρτηση Τσίπρα για Ντογιάκο 

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε μάλιστα σε ανάρτησή του τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να τον συλλάβει!     

Ο Αλέξης Τσίπρας στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές

«Αν αυτή η ενέργεια, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, διώκεται ποινικά, του δηλώνω ότι παραιτούμαι της βουλευτικής μου ασυλίας και τον καλώ να προβεί στα νόμιμα σε βάρος μου» αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.  

Ολόκληρη η ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ    

Το πλήρες κείμενο της ανάρτηση του κ. Τσίπρα έχει ως εξής:   

«Κύριε εισαγγελέα,

Πλατεία Ελευθερίας 1, είναι το γραφείο μου.

Σας περιμένω να με συλλάβετε.

Στις 5 Δεκέμβρη του 2022 επισκέφτηκα τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με αφορμή τα δημοσιεύματα για τη παρακολούθηση των Αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων, αλλά και σειράς πολιτικών προσώπων από την ΕΥΠ. 

Του εξέθεσα τη βαθιά μου ανησυχία για την επιχειρούμενη δημοκρατική εκτροπή και του επισήμανα ότι τα αποδεικτικά στοιχεία υπάρχουν στους παρόχους. 

Του ζήτησα δε, να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί και να αναζητήσει την αλήθεια απευθυνόμενος ο ίδιος στους παρόχους, ώστε να μη μείνει καμία βαριά σκιά στη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος.

Έναν μήνα μετά, όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά μου, αλλά με έκπληξη παρακολουθώ ότι σήμερα επιχειρεί με τρόπο πρωτόγνωρο να εμποδίσει την κατά το Σύνταγμα αρμόδια ανεξάρτητη Αρχή να ασκήσει τα καθήκοντά της και να αναζητήσει την αλήθεια. 

Η γνωμοδότηση του κου Ντογιάκου αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος.
Κανένας νόμος και καμία γνωμοδότηση δε μπορεί να ακυρώσει το Σύνταγμα και την εκεί οριζόμενη αποστολή της ΑΔΑΕ να ελέγχει και να διασφαλίζει το απόρρητο των επικοινωνιών.  

Το χειρότερο, όμως, όλων είναι ότι ο κος Εισαγγελέας δε στέκεται μόνο στη γνωμοδότηση, αλλά επιχειρεί και να εκφοβίσει τους λειτουργούς της Ανεξάρτητης Αρχής, διατυπώνοντας απειλές περί κάθειρξης όσων τολμήσουν να πράξουν το καθήκον τους και αντισταθούν στην εκτροπή αναζητώντας την αλήθεια.

Οι απειλές αυτές είναι γνωστές και διατυπωμένες από τους ενόχους και όσους τρέμουν την αποκάλυψη των παρανομιών που διέπραξαν, εδώ και μήνες. 

Ωστόσο μιας και τις επαναλαμβάνει ο κος εισαγγελέας, επισημαίνοντας μάλιστα ότι ουδείς άλλος πέραν του θιγόμενου έχει δικαίωμα να αναζητήσει στοιχεία, είναι προφανές ότι οι απειλές αυτές δεν αφορούν μόνο τα στελέχη της ΑΔΑΕ αλλά και εμένα προσωπικά. Αφού ως γνωστόν, έχω καταθέσει από τις 7 Δεκεμβρίου 2022, αίτημα ενώπιον της ΑΔΑΕ προκειμένου να αναζητηθούν στοιχεία σχετικά με την άρση του απορρήτου συγκεκριμένων προσώπων με κρίσιμο ρόλο στο δημόσιο βίο.

Αν αυτή η ενέργεια, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, διώκεται ποινικά, του δηλώνω ότι παραιτούμαι της βουλευτικής μου ασυλίας και τον καλώ να προβεί στα νόμιμα σε βάρος μου.

Κύριε εισαγγελέα,

Πλατεία Ελευθερίας 1, είναι το γραφείο μου.

Σας περιμένω να με συλλάβετε.

Ας γνωρίζετε, όμως, τόσο εσείς όσο και όσοι απεργάζονται αυτές τις πρωτοφανείς και κατάφωρα αντισυνταγματικές ενέργειες πως ό,τι και να κάνετε, δεν θα εμποδίσετε την αλήθεια να λάμψει, ούτε θα καταφέρετε να φιμώσετε τη δημοκρατία.

Έχει βαθιές ρίζες σε αυτόν το τόπο».

Η γνωμοδότηση Ντογιάκου  για την ΑΔΑΕ και τις παρακολουθήσεις     

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στη γνωμοδότησή του ανέφερε ότι δεν έχει αρμοδιότητα η ΑΔΑΕ να ενημερώνει πολίτες για τυχόν παρακολούθηση τους για λόγους εθνικής ασφάλειας, ούτε μπορεί να απευθύνεται σε τηλεφωνικούς παρόχους, καθώς την αρμοδιότητα της ενημέρωσης έχει πλέον Τριμελές Όργανο το οποίο αποτελείται από δύο εισαγγελείς και τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ.

Υποκλοπές: Παρέμβαση Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το Documento

Στην ίδια γνωμοδότηση αναφέρεται ότι μόνο ο θιγόμενος πολίτης μπορεί να ζητήσει ενημέρωση, ενώ διευκρινίζει ότι ο πρόσφατος νόμος της κυβέρνησης που ιδρύει το Τριμελές Όργανο για τις παρακολουθήσεις έχει αναδρομική ισχύ.

Κατά τον κ. Ντογιάκο  επίσης, η ΑΔΑΕ δεν έχει αρμοδιότητα από την ισχύουσα νομοθεσία να διαχειρίζεται αιτήματα πολιτών που ζητούν να πληροφορηθούν αν υπήρξε παρακολούθηση των τηλεφώνων τους για λόγους εθνικής ασφάλειας. 

Απάντηση Οικονόμου: θεατρινισμοί του κ. Τσίπρα 

 

Σε δήλωσή του Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος  Γιάννης Οικονόμου, απάντησε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης: 

Οικονόμου για Τσίπρα: Ο ορισμός του λαϊκισμού και της αθλιότητας

«Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ συνηθίζουν να τιμούν την Δικαιοσύνη μόνο όταν οι αποφάσεις της είναι σύμφωνες με τις επιδιώξεις τους. Αντίθετα, η Κυβέρνηση σέβεται και τιμά σταθερά την Δικαιοσύνη και την Δημοκρατία: χωρίς ιδιοτελείς προϋποθέσεις, υποσημειώσεις και αστερίσκους.  Εμείς σταθερά με τους κανόνες και τους θεσμούς της Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας συνεχίζει σταθερά να αναζητά ταυτότητα μέσα στην τοξικότητα.

ΥΓ: Θα περιμέναμε από τον κ. Τσίπρα, έναν πρώην Πρωθυπουργό, να αντιλαμβάνεται ότι τέτοιους είδους θεατρινισμοί ταιριάζουν περισσότερο σε κάποιον σαν τον κ. Βαρουφάκη. Τελικά, φαίνεται ότι οι δύο τους εξακολουθούν να μοιάζουν σε πολλά».

Ισραηλινή εφημερίδα: στελέχη του Μπαγκλαντές εκπαιδεύτηκαν στην Ελλάδα για παράνομο λογισμικό

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής Haaretz, το Μπαγκλαντές αγόρασε ισραηλινό λογισμικό παρακολούθησης από την ΙΝΤΕΛΕΞΑ, μέσω Κύπρου, ενώ στελέχη του Μπαγκλαντές ήρθαν στην Ελλάδα για εκπαίδευση. Φέρεται μάλιστα να ενημερώθηκε «η ελληνική πρεσβεία» στην πρωτεύουσα Ντάκα, όμως η χώρα μας δεν έχει πρεσβεία εκεί…  

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top