To παρασκήνιο της προσωρινής διαγραφής της Σπυράκη από Μητσοτάκη 

 Επί χρόνια η έρευνα της OLAF  - Δεν είχε πλήρη εικόνα το Μαξίμου

To ρεπορτάζ του Γ. Ευγενίδη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για το παρασκήνιο της διαγραφής της Μ. Σπυράκη  

Η προσωρινή διαγραφή της Μαρίας Σπυράκη έχει πλούσιο παρασκήνιο, καθώς η υπόθεσή της συνέπεσε με τις εξελίξεις στο Qatar Gate, ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου υπήρξε έντονη ενόχληση για συγκεκριμένες ενέργειες και παραλείψεις της ευρωβουλευτού. 

Ανεστάλη η κομματική ιδιότητα της Μαρίας Σπυράκη

Όπως μετέδωσε ο Γιώργος Ευγενίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η έρευνα της OLAF στο προσωπικό της κ. Σπυράκη δεν είναι καινούργια, καθώς χρονολογείται τουλάχιστον από το 2019. Ερευνήθηκαν τουλάχιστον 4 υπάλληλοι της κ. Σπυράκη, σε μια βρέθηκαν προβληματικά στοιχεία, αλλά η οικονομική διαφορά καλύφθηκε από την ευρωβουλευτή. Το κρίσιμο, όμως, είναι ότι η κ. Σπυράκη είχε ενημερώσει μεν για την έρευνα, αλλά όχι για πιθανά προβλήματα από αυτήν. Και η κυβέρνηση, εν μέσω του «τυφώνα»  Καϊλή, βρέθηκε αντιμέτωπη με μια υπόθεση εξαπάτησης.

Το μήνυμα στον Κ. Μητσοτάκη για την υπόθεση Σπυράκη μέσα στη σύνοδο κορυφής

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωνε την υποψηφιότητα της κ. Σπυράκη στην Α' Θεσσαλονίκης προ εβδομάδων, δεν είχε την πλήρη εικόνα. Γι' αυτό και χθες, ενημερώθηκε μέσα στη Σύνοδο Κορυφής, ζήτησε από στενό συνεργάτη του να ψάξει την υπόθεση, αυτός τον ενημέρωσε και εν συνεχεία ο Πρωθυπουργός στάθμισε τις επιλογές του. Σήμερα δεν πήγε στον «πρωινό καφέ», τον οποίο συγκάλεσε ο εξ απορρήτων του Γιάννης Μπρατάκος, αλλά είχε δώσει την εντολή για αυτό που έγινε εν τέλει. 

Πλαφόν: Νέα «μάχη» στη σύνοδο κορυφής ΕΕ μεταξύ «βόρειων» και «νότιων»    

Οι μεγάλες δανειακές υποχρεώσεις της Μ. Σπυράκη 

Ο πολιτικός συντάκτης του Star ανέτρεξε στο Πόθεν Έσχες της Μ. Σπυράκη και διαπίστωσε ότι η ευρωβουλευτής έχει πάρει μια σειρά δανείων και στο πρώτο Πόθεν Έσχες, το 2015 που αφορά το 2014, η οφειλή της είναι 785.000 ευρώ, «όχι και λίγα», όπως σχολίασε.

Μητσοτάκης: «Μικρότητα Ανδρουλάκη να "φορτώνει" την Καϊλή στη ΝΔ»

Στο τελευταίο, το 2021 για το 2020, η οφειλή είναι 775.000 ευρώ. Δηλαδή, σε μια περίοδο που ένας μέσος δανειολήπτης έχει να αντιμετωπίσει τα funds και η κυβέρνηση προωθεί με τις τράπεζες ρυθμίσεις για τις αυξήσεις επιτοκίων, η κυρία Σπυράκη μέσα σε 6 χρόνια έχει μειώσει την οφειλή της κατά 10.000 ευρώ…  

Τα δάνεια της Μαρίας Σπυράκη

Τα δάνεια της Μαρίας Σπυράκη (πηγή: κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star)    
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top