Τσίπρας για παρακολουθήσεις: Ο Μητσοτάκης είναι συνένοχος

Για Qatargate: Εκεί οι θεσμοί λειτουργούν ακόμη κι αν είσαι όμορφος

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει επιβαρύνει τη θέση του από τον Αύγουστο και μετά γιατί ακολουθεί μια οδό ψεμάτων», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Open

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα των παρακολουθήσεων εξαπέλυσε για ακόμη μια φορά ο Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό «συνένοχο».

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει επιβαρύνει τη θέση του από τον Αύγουστο και μετά γιατί ακολουθεί μια οδό ψεμάτων. Θα έπρεπε να μας εξηγήσουν για ποια εγκληματική πράξη παρακολουθείτο ο Νίκος Ανδρουλάκης. Κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Το αφήγημα τώρα είναι πως ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι συνένοχος, αλλά βλαξ. Δεν είναι βλαξ, είναι συνένοχος. Αν δεν παραιτηθεί, διαπράττει ένα επιπλέον έγκλημα, αυτό του μιθριδατισμού», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Open.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως ψευδόταν επί τέσσερις μήνες, τονίζοντας πως η Δικαιοσύνη έχασε την ευκαιρία να κινηθεί άμεσα.

Το χυδαίο σχόλιο: Τι έγινε τελικά και βγήκε εκτός εαυτού η Πιπιλή στη Βουλή

Παράλληλα, επεσήμανε πως εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να χαλκεύσει λίστες θα έλεγε πως παρακολουθούσε τον ίδιο ο κ. Μητσοτάκης.

«Αν δεν είχε τη δυνατότητα να γνωρίζει τι έκανε η ΕΥΠ, που την πήρε υπό την εποπτεία του άμεσα, ο κ. Κοντολέων, που άλλαξε το νόμο για να τον διορίσει, κι ο ανιψιός του, είναι ανίκανος. Αλλιώς είναι επικίνδυνος», σημείωσε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας πως «δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν γνώριζε για την παρακολούθηση υπουργών του».

Documento: Δημοσίευμα με αποδεικτικά στοιχεία για παρακολούθηση Χατζηδάκη

«Μέχρι την προηγούμενη Κυριακή το αφήγημα ήταν πως πρόκειται για παραμύθια. Ζήτησα από τον πρωθυπουργό στη Βουλή να μας διαβεβαιώσει ότι οι επικεφαλής του Στρατεύματος δεν ήταν υπό παρακολούθηση. Ο κ. Μητσοτάκης το έβαλε στα πόδια. Η εισαγγελέας της ΕΥΠ υπογράφει τις διατάξεις. Θα μας πει η Βασιλική Βλάχου ποιος ο λόγος εθνικής ασφάλειας που επέβαλε την κατ' εξακολούθηση παρακολούθηση του κ. Χατζηδάκη; Ή θα πρέπει να πάει η κυρία Βλάχου στο σκαμνί, κι όχι η κυρία Τουλουπάκη, ή είμαστε όλοι τρελοί», τόνισε.

Qatargate: Εκεί οι θεσμοί λειτουργούν ακόμη κι αν είσαι όμορφος

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο Qatargate. το σοβαρό σκάνδαλο διαφθοράς που ερευνούν οι βελγικές Αρχές, και στη σύλληψη της Εύας Καϊλή.

Η Εύα Καϊλή «έπεσε» από τα σύννεφα - Τι κατέθεσε στις βελγικές αρχές

«Έχω αρχίσει και αισθάνομαι λίγο σαν τους “μενουμερωπαίους”. Τι καλά που θα ήμασταν και εμείς εδώ στην Ελλάδα αν είχαμε την αποτελεσματικότητα που έχουν οι θεσμοί και διωκτικές Αρχές και η δικαιοσύνη και το πολιτικό σύστημα στο κέντρο της Ευρώπης, το Βέλγιο. Αρχίζω και ζηλεύω αυτή τη χώρα», είπε.

Η επιχείρηση στο σπίτι της Εύας Καϊλή και η παρακολούθηση του συντρόφου της

Συνεχίζοντας, σημείωσε: «Βλέπουμε πως εκεί ακόμα και αν είσαι τόσο όμορφος όσο η κυρία Καϊλή και τόσο υψηλά ιστάμενος, αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, η δικαιοσύνη και οι θεσμοί λειτουργούν. Και φαντάζομαι ότι στο Βέλγιο δεν θα μπορούσε να συμβαίνει ποτέ αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα: να έχουμε αδιευκρίνιστα ποσά τα οποία οι εισαγγελείς βρίσκουν σε υπουργούς ύψους 1 εκατ. ευρώ και να βάζουν την υπόθεση στο αρχείο. Να έχουμε στην υπόθεση Novartis, είναι ένα σκάνδαλο παγκόσμιο, το οποίο σε όλες τις χώρες που ξέσπασε είχε γιατρούς και πολιτικούς και εδώ στην Ελλάδα να μην υπάρχει ούτε ένας πολιτικό, ούτε ένας μεγαλογιατρός και να είναι στο σκαμνί η εισαγγελέας που ανέδειξε το σκάνδαλο».

Εύα Καϊλή: Δεσμεύεται η περιουσία και οι λογαριασμοί της στην Ελλάδα

Καταλήγοντας είπε: «Επίσης φαντάζομαι πως αν είχε αποκαλυφθεί πως εάν το μισό υπουργικό συμβούλιο ήταν υπό παρακολούθηση, κάποιος από τους υπουργούς θα είχε την αξιοπρέπεια να παραιτηθεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να σταθεί σε μια ευρωπαϊκή φιλελεύθερη δημοκρατία. Εδώ είμαστε λίγο Βαλκάνια που λέμε».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top