Documento: Δημοσίευμα με αποδεικτικά στοιχεία για παρακολούθηση Χατζηδάκη

Η απάντηση του Κωστή Χατζηδάκη

Νέα στοιχεία σχετικά με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα Documento, κάνοντας λόγο για απόδειξη παρακολούθησης του Υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, από την ΕΥΠ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κύριος Χατζηδάκης βρίσκονταν υπό παρακολούθηση από την Υπηρεσία για τουλάχιστον έναν χρόνο!

Τα δελτία παρακολούθησης για τον στόχο με κωδικό 5046c, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αφορούν διαλόγους του Κωστή Χατζηδάκη με δημοσιογράφους, επιχειρηματίες και στελέχη της ΔΕΗ. 

«Ο στόχος φαίνεται να έχει σχέσεις συνεργασίας παραπάνω από τις προβλεπόμενες, με τον Πρόεδρο (Γιώργο Στάσση-ΓΣ) και Αντιπρόεδρο (Πύρρο Παπαδημητρίου -ΠΠ) της ΔΕΗ. Ο ΚΧ εμφανίζεται ιδιαίτερα προσεκτικός στις τηλεφωνικές συνομιλίες με τα παραπάνω άτομα, σε σχέση με άλλες συνομιλίες του ενώ ακόμα φαίνεται να αναζητάει περισσότερες ενδοεταιρικές πληροφορίες για ΔΕΗ». 

Χατζηδάκης για την παρακολούθησή του: Δεν πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός εμπλέκεται σε όλη αυτή την ιστορία

Σε απάντηση του στην εφημερίδα ο Κωστής Χατζηδάκης αναφέρει: «Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργός, με τον οποίο έχουμε άριστη συνεργασία και με τιμά με τη φιλία του τόσα χρόνια, υπάρχει έστω και η παραμικρή πιθανότητα να εμπλέκεται σε όλη αυτή την ιστορία. Το υπογραμμίζω για μια ακόμα φορά! Η Δικαιοσύνη οφείλει να αντιμετωπίσει το όλο αυτό ζήτημα γρήγορα και σφαιρικά, οδηγώντας στην τιμωρία όλους όσους καθ’ οιονδήποτε τρόπο έχουν παρανομήσει στη συγκεκριμένη υπόθεση. Είναι θέμα Δημοκρατίας!»

Από τις αναφορές που δημοσιεύονται προκύπτουν συνομιλίες του τότε υπουργού ενέργειας με στελέχη ομίλου ενέργειας και με έναν καναλάρχη.

«Στη συνομιλία του με τον καναλάρχη στις 27/11/2020 εμφανίζεται ιδιαίτερα βοηθητικός σε θέμα το οποίο έχουν επικοινωνήσει δια ζώσης για φωτοβολταϊκά. Ο καναλάρχης ζητά από το στόχο να τον συστήσει στην ΕΥΔΑΠ και στις ανανεώσιμες τις ΔΕΗ. Ο στόχος φαίνεται να μη θέλει να συνεχίσει τη συζήτηση τηλεφωνικώς και αναφέρει στον καναλάρχη ότι θα το κάνει άμεσα». 

Ωστόσο, ιδιαίτερη έμφαση σύμφωνα με το δημοσίευμα δίνεται στις συνομιλίες με στελέχη της ΔΕΗ. 

«Στις 4/1/2021 ο Γιώργος Στάσσης, Πρόεδρος ΔΣ της ΔΕΗ, μετά τον ανασχηματισμό καλεί τον στόχο για να τον ευχαριστήσει για την άριστη συνεργασία τους. Στη συνομιλία τους ο στόχος τον ευχαριστεί και αναφέρει συγκεκριμένα «Μπορεί το εξοικονομώ να το σχεδίαζα διαφορετικά αλλά τη ΔΕΗ και τις ΑΠΕ θα τις έκανα το ίδιο. Καταλαβαίνεις τι θέλω να σου πω».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε σχετικά με το θέμα: «Αδιανόητο να υπονοείται ότι τελούσε σε γνώση του ή, πολύ περισσότερο, ότι είχε δώσει εντολή να παρακολουθούνται άνθρωποι που συμπορεύεται μαζί τους επί δεκαετίες ή και κρατικοί αξιωματούχοι, μαζί με τους οποίους αντιμετώπισε επιτυχώς μείζονα ζητήματα για την Πατρίδα» και πρόσθεσε: «Κομβικό σκέλος της υπόθεσης αυτής είναι και η ύπαρξη ρυπαρών δικτύων, τα οποία συνεργάζονται με συγκεκριμένα ΜΜΕ, διοχετεύοντάς τους υλικό που μένει να αποδειχθεί ο βαθμός αληθείας του».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Ο κ. Μητσοτάκης (…) έβαλε να παρακολουθούν για τουλάχιστον έναν χρόνο τον τότε υπουργό Ενέργειας και Αντιπρόεδρο της ΝΔ». 


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top