Βουλή: Κριτική στην κυβέρνηση για τις υποκλοπές και από τα άλλα κόμματα 

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση νομιμοποιεί την αδιαφάνεια 

Βουλή ολομέλεια
Βουλή: κριτική στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο για το απόρρητο των επικοινωνιών από τα κόμματα της αντιπολίτευσης (φωτογραφία Ευρωκίνηση/Τ. Μπόλαρη) 

Κριτική στην κυβέρνηση για τις υποκλοπές, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή για τη «Διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, κυβερνοασφάλεια και προστασία επικοινωνιών των πολιτών», άσκησαν στην κυβέρνηση και οι αρχηγοί των υπολοίπων κομμάτων, εκτός από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.   

Κατρίνης: Η κυβέρνηση νομιμοποιεί την αδιαφάνεια 

Για συμπεριφορά ενόχου κατηγόρησε την κυβέρνηση ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, στην ομιλία του στη Βουλή, επικαλούμενος γι’ αυτό αρκετές διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης «Διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, κυβερνοασφάλεια και προστασία προσωπικών δεδομένων πολιτών». «Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ΕΥΠ, κινείται στη λογική της συγκάλυψης και της αναδρομικής νομιμοποίησης των αυθαιρεσιών του παρακρατικού μηχανισμού που είχε στηθεί» υποστήριξε ο κ. Κατρίνης.

Κουτσούμπας: Οι αλλαγές είναι εμπλουτισμός ενός άθλιου θεσμικού πλαισίου 
  

«Με το νομοσχέδιο ενισχύετε τις δυνατότητες του κράτους να παρακολουθεί, να καταστέλλει και να καταπατά τα δικαιώματα των πολιτών. Με άλλα λόγια αξιοποιείτε τα ίδια σας τα σκάνδαλα, τα ίδια τα εγκλήματα σε βάρος λαϊκών δικαιωμάτων για να ανοίξετε τον δρόμο σε νέα ακόμα χειρότερα εγκλήματα. Θέλει θράσος να εμφανίζεστε ως οι σωτήρες, η καθαρή δύναμη που θα διορθώσει τάχα τα κακώς κείμενα του παλιού θεσμικού πλαισίου. Οι αλλαγές που φέρνετε αποτελούν συνέχεια, επέκταση και εμπλουτισμό αυτού του άθλιου θεσμικού πλαισίου»  τόνισε  ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.  


 
Βελόπουλος: πολιτικός χουλιγκανισμός από ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ  

Για συμπαιγνία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και για απαξίωση των μικρότερων κομμάτων έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, κατά την πρωτολογία του στη συζήτηση στη Βουλή για τις παρακολουθήσεις, ενώ αναφερόμενος στην ένταση που είχε προηγηθεί μίλησε για «πολιτικό χουλιγκανισμό». Παράλληλα, άσκησε σκληρή κριτική στη κυβέρνηση στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, καταλογίζοντάς τους ότι μετέτρεψαν την ΕΥΠ από «εθνική υπηρεσία» σε «κυβερνητική» και εργαλείο παρακολούθησης των πολιτικών τους αντιπάλων τους.

Βαρουφάκης: Η Βουλή νομοθετεί την ανομία  

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη «Διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, κυβερνοασφάλεια και προστασία επικοινωνιών των πολιτών» υποστηρίζοντας ότι «νομοθετεί την ανομία και το παρακράτος παρακολουθήσεων με νόμο για την ΕΥΠ».«Όταν δεν γαζώνονται από τα όπλα των Μητσοτακικών ταγμάτων ασφαλείας, οι ”ζωές των άλλων” θα κρυφακούγονται από το Μητσοτακικό παρακράτος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top