Ενεργειακός «πόλεμος» Ελλάδας – Τουρκίας ξεκίνησε ήδη στη Μεσόγειο

Πού εκτιμάται ότι θα βγάλουν οι Τούρκοι το «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν»  

Οι έρευνες της Ελλάδας και της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο για κοιτάσματα (video Star)   

Ένας ενεργειακός «πόλεμος» στην καρδιά της Μεσογείου βρίσκεται προ των πυλών. Οι Τούρκοι προαναγγέλλουν ότι θα στείλουν το γεωτρύπανό τους στην Ανατολική Μεσόγειο για να αξιοποιήσουν τα κοιτάσματα, τη στιγμή που «βαραίνει»  η σκιά του τουρκολιβυκού κι ενώ είναι σε πλήρη εξέλιξη οι ελληνικές έρευνες νοτιοδυτικά της Κρήτης. 

Έρευνες για φυσικό αέριο: Κίνηση - ματ της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο 

Οι έρευνες της Ελλάδας για υδρογονάνθρακες 

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε για τις ενέργειες της Ελλάδας η διπλωματική συντάκτρια Κατερίνα Τσαμούρη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star:  

 Το Star στο πλοίο που κάνει έρευνες για κοιτάσματα φυσικού αερίου

-Το Ramform Hyperion βρίσκεται δυτικά της Κέρκυρας. Κάνει έρευνες στο θαλάσσιο τεμάχιο 2. Θα καλύψει 2.500 χλμ και θα παραμείνει εκεί ως τις αρχές Δεκέμβρη. 
-Το Sanco Swift κάνει έρευνες νοτιοδυτικά της Κρήτης. Θα καλύψει 11.000 χλμ και θα παραμείνει εκεί για τουλάχιστον 3 μήνες. 

Οι έρευνες «τρέχουν» με γοργούς ρυθμούς και αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις  θα ανακαλύψουν το μεγαλύτερο κοίτασμα της Μεσογείου! 

Δεύτερο υπερσύγχρονο πλοίο «σαρώνει» το Ιόνιο για υδρογονάνθρακες 

Πού θα βγει το «Αμντουλχαμίντ Χαν» της Τουρκίας 

Αυτά τα σχέδια της ελληνικής πλευράς ακούνε οι Τούρκοι και λένε ότι θα βγάλουν το «Αμπντουλ Χαμίτ Χαν». Τώρα βρίσκεται στο λιμάνι Tάσουτζου. Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος του Star το πιο πιθανό σενάριο είναι να το στείλουν βορείως της Κύπρου,  διότι πρόκειται για «τρυπάνι», ενώ στην περιοχή έχουν ήδη κάνει τρισδιάστατες έρευνες. Άρα, το επόμενο βήμα είναι να στείλουν αυτό το γεωτρύπανο 7ης γενιάς, το οποίο   μπορεί να κάνει γεωτρήσεις στα 12 χλμ βάθος.

Το οικόπεδο 6 στην Κύπρο στο οποίο ενδέχεται να μεταβεί το τουρκικό γεωτρύπανο

Το οικόπεδο 6 στην Κύπρο στο οποίο ενδέχεται να μεταβεί το τουρκικό γεωτρύπανο   

Δεν αποκλείεται, όμως, να το στείλουν αλλού για να τεστάρουν τα όριά μας. Παραμένει άλλωστε και το «αγκάθι» του τουρκολιβυκού «μνημονίου».  Αν το κάνουν, θα λάβουν,  σύμφωνα με τις πληροφορίες του Star,  ελληνοαιγυπτιακή απάντηση. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top