Μητσοτάκης: «Παράθυρο» για παρέμβαση υπέρ των συνεπών δανειοληπτών

Ο πρωθυπουργός πραγματοποιεί περιοδεία στη Δυτική Ελλάδα και την Αχαϊα

Συνέντευξη τύπου παραχωρεί αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την περιοδεία του στη Δυτική Ελλάδα / βίντεο ΣΚΑΪ

Περιοδεία στη Δυτική Ελλάδα και την Αχαϊα πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ αυτή τη στιγμή παραχωρεί συνέντευξη τύπου.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η χώρα δεν έχει ανάγκη από χαλαρές ψήφους»

«Έχουμε ένα συνεκτικό και κοστολογημένο αναπτυξιακό έργο για την Δυτική Ελλάδα, 80 και πλέον έργων υποδομών, έργων με αναπτυξιακό πρόσημο και κοινωνικό χαρακτήρα, που συγκροτεί το αφήγημα μας ότι η Πάτρα αξίζει να είναι η δυτική πύλη της χώρας προς την Ευρώπη» τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της συνέντευξης τύπου. «Η κυβέρνηση υπερηφανεύεται δικαίως ότι είναι συνεπής στις εξαγγελίες της και όταν υπάρχουν καθυστερήσεις τις αναγνωρίζουμε και τις διορθώνουμε», είπε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επισήμανε πως: «Τα επόμενα χρόνια θεωρώ πως θα είναι χρόνια έντονης δυναμικής ανάπτυξης για τη Δυτική Ελλάδα με πρωταγωνιστές τους πολίτες της Πάτρας».

Όσον αφορά στους πλειστηριασμούς, την προστασία πρώτης κατοικίας και την έξωση της Ιωάννας Κολοβού, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι: «Είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να χάνει ένας άνθρωπος το σπίτι του σε πλειστηριασμό… η πολιτική της κυβέρνησης προσφέρει πολλές δυνατότητες για να σώσουν την κατοικία τους… Οι πλειστηριασμοί είναι μία μικρή εξαίρεση».  

Μητσοτάκης: Συνταγή ακυβερνησίας η απλή αναλογική 

Και συνέχισε λέγοντας: «Για τον κ. Τσίπρα ένα θα πω: Επί ημερών του έγιναν 30.000 πλειστηριασμοί... τέτοια φθηνά τεχνάσματα αξιοποίησης του θυμού στην κοινωνία δεν περνάνε πια. Γιατί ο κ. Τσίπρας κυβέρνησε... Όσοι επιχειρούν να μας γυρίσουν στις εποχές του κινήματος "Δεν πληρώνω", να θυμίσω ότι ειχε πολιτικό σπόνσορα... Έχω ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με τους συνεπείς δανειολήπτες».

Περιοδεία στη Δυτική Ελλάδα και την Αχαϊα πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ αυτή τη στιγμή παραχωρεί συνέντευξη τύπου

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου του Star, Κωνσταντίνα Τσεγγενέ σε ό,τι αφορά την Κιβωτό και την απουσία οικονομικού ελέγχου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Είναι μια δύσκολη ιστορία, μία γροθιά στο στομάχι για όλους μας. Δεν είναι δουλειά μας, ουτε δικαιούμαστε να προκαταλάβουμε την ερεύνα για τις αρχες. Είχαμε αρκετές ενδείξεις για να αλλάξουμε το ΔΣ της Κιβωτού... Είναι πραγματικά άτομα με υψηλό κύρος για να εξορθολογιστεί μια δομή που όλοι γνωρίζαμε, αλλά βλεπουμε ότι υπήρχαν πράγματα που δεν γνωρίζαμε και τα οποία αποκαλύπτονται».

Μητσοτάκης: «Εργαζόμαστε για να κάνουμε τη ζωή κάθε πολίτη καλύτερη»

«Για τα ζητήματά των ελέγχων να σας πω ότι πολιτική αυτης της κυβέρνησης, αλλά και της προηγουμενης, ήταν να προχωρήσουμε σε μια πιο δραστική παρέμβαση ώστε να εχουμε λιγότερα παιδιά σε τέτοιες δομές, δεν πρέπει τα παιδιά να είναι ιδρυματοποιημένα σε τέτοιες δομές. Πρέπει να είναι σε οικογένειες… Βρήκαμε αντιστάσεις και πρέπει να τις κάμψουμε. Και πολλές φορές υπάρχουν λόγοι που υπάρχουν αυτές οι αντιστάσεις, που μπορει να είναι οικονομικοί χωρίς αυτό να σημαίνει ότι a priori θέλω να μηδενίσω το έργο οποιασδήποτε δομής. Εάν δεν είχαμε νομοθετική εξουσιοδότηση με νόμο της Μηχαηλίδου δεν θα μπορούσαμε να παρέμβουμε». 

Σε ό,τι αφορά τις υποκλοπές ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι: «Με μεγάλο θάρρος αναλάβαμε την ευθύνη που αναλογεί στην κυβέρνηση. Είμαστε η πρώτη χώρα που απαγορεύουμε τα λογισμικά, δεν είναι μόνο ελληνικό. Πολλοί θα ήθελαν να ακούν τις επικοινωνίες μας εντός και εκτός της χωρας. Λαμβάνουμε μέτρα, αλλά μην ξεχνάμε ότι η τεχνολογία είναι ένα βήμα μπροστά μας». 

Σχετικά με την αποκάλυψη της Documento, ο πρωθυπουργός είπε: «Είναι σαχλαμάρες, σενάρια επιστημονικής φαντασίας και όποιος έχει στοιχεία ας πάει στη δικαιοσύνη. Δεν γνωρίζω την έρευνα που διεξάγεται».

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις επερχόμενες εκλογές, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι: «Δεν σκέφτομαι τις δεύτερες εκλογές, μόνο τις εθνικές εκλογές. Μη με ρωτάτε ημερομηνία για εκλογές, ούτε εγώ έχω αποφασίσει ακόμα. Στόχος της ΝΔ είναι να υπάρχει αυτοδυναμία μετά τις δεύτερες εκλογές». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top