Μητσοτάκης: Συνταγή ακυβερνησίας η απλή αναλογική 

Ομιλία Μητσοτάκη στην Πάτρα: Στόχος η «γαλάζια» πρωτιά στην Αχαΐα  

Τι είπε για την απλή αναλογική από την Αχαΐα ο Κ. Μητσοτάκης (Video Star, φωτογραφία Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/ Δ. Παπαμήτσος)  

«Στόχος της κυβέρνησης είναι πάντα να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της και να αγωνίζεται για τη στήριξη της κοινωνίας και την πρόοδο» τόνισε ο  πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της συνομιλίας που είχε με πολίτες στην πλατεία Δημοκρατίας στην Κάτω Αχαΐα. 

Ο Μητσοτάκης έθεσε τα εκλογικά διλήμματα από το Αίγιο

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «σε αυτούς οι οποίοι ακόμα σκέφτονται αν πρέπει να μας ψηφίσουν, θα τους ζητήσω να κάνουν μία απλή σύγκριση» και συνέχισε: «Να θυμηθούν τι έγινε στη χώρα τα τέσσερα χρόνια που κυβέρνησε ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ και τι έγινε στη χώρα τα τέσσερα χρόνια που κυβερνήσαμε εμείς. Και να μιλήσουν τα έργα μας. Σας ρωτώ όλους εσάς, τι θυμάστε ακριβώς από τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ; Τι θυμούνται οι πολίτες; Το δημοψήφισμα, τα κλειστά ΑΤΜ, τους συνταξιούχους στο δρόμο. Μια πορεία μιας χώρας η οποία δεν στεκόταν καλά στα πόδια της».

O Κ. Μητσοτάκης με πολίτες στην Αχαϊα

O Κ. Μητσοτάκης με πολίτες στην Αχαΐα (Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δ. Παπαμήτσος)   

Αναφερόμενος ο πρωθυπουργός σε συνομιλίες του με ομολόγους του άλλων χωρών, σημείωσε ότι «μου διηγούνται τις περιπέτειές τους στα πλαίσια πολυκομματικών κυβερνήσεων που αναγκάζονται να σχηματίσουν» και πρόσθεσε σχετικά με την απλή αναλογική: «Για εμάς, η απλή αναλογική είναι συνταγή ακυβερνησίας και μεγάλων δυσκολιών για τη χώρα. Θέλουμε τη Νέα Δημοκρατία αυτοδύναμη στη δεύτερη κάλπη, διότι μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να παίρνουμε γρήγορες αποφάσεις και να οδηγούμε το σκάφος της χώρας με ασφάλεια μέσα σε αυτά ταραγμένα νερά στα οποία πορευόμαστε. Όμως η πρώτη δοκιμασία είναι η πρώτη εθνική κάλπη».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στα έργα υποδομών στην Πάτρα και την Αχαΐα, λέγοντας ότι «οι υποδομές εντάσσονται στο χαρτοφυλάκιο 80 και πλέον έργων, για τα οποία θα διατεθούν πόροι που υπερβαίνουν τα 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ, με στόχο την αξιοποίηση των μεγάλων πλεονεκτημάτων της Αχαΐας, τη δραστική τόνωση της αναπτυξιακής προοπτικής της και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την ‘Πάτρα του 2030'».

Επίσκεψη στα έργα του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου 

Το εργοτάξιο όπου έχουν αρχίσει οι εργασίες για τον αυτοκινητόδρομο Πατρών - Πύργου και το φράγμα Πείρου - Παραπείρου επισκέφτηκε σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην Αχαΐα, ενώ νωρίτερα παρέστη στην υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή του σιδηροδρομικού άξονα Ροδοδάφνη – Ρίο.  Το δίλημμα είναι αν θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω

Πρόκειται, όπως ανακοινώθηκε, για τρία από περισσότερα από 80 έργα που υλοποιούνται, έχουν δρομολογηθεί ή σχεδιάζονται στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας, για τα οποία ο συνολικός προϋπολογισμός ξεπερνά τα 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό υπερδιπλάσιο σε σχέση με τα δύο προηγούμενα κοινοτικά πλαίσια στήριξης.

Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης, που αφορά στην κατασκευή του σιδηροδρομικού άξονα Ροδοδάφνη - Ρίο στη σήραγγα της Παναγοπούλας, «πραγματικά θεωρώ ότι είναι ένα έργο το οποίο θα αλλάξει την όψη όλης της Δυτικής Ελλάδας, θα καταστήσει την Πάτρα πραγματική πύλη εισόδου για όλη τη χώρα και θα επιτρέψει βέβαια και την ασφαλή επικοινωνία της Πάτρας με την Αθήνα, αλλά και τη δυνατότητα ουσιαστικά το δίκτυο αυτό να χρησιμοποιηθεί ως ένας εν δυνάμει προαστιακός σιδηρόδρομος και να καλύψει όλες τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής», προσθέτοντας:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα έργα για τη σιδηροδρομική σύνδεση της Πάτρας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα έργα για τη σιδηροδρομική σύνδεση της Πάτρας  (Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δ. Παπαμήτσος)

«Αυτό το οποίο τελικά ενδιαφέρει τους κατοίκους της περιοχής είναι να μπορούν να πηγαίνουν από την Πάτρα στην Αθήνα σε κάτι παραπάνω από δύο ώρες με απόλυτη ασφάλεια. Θέλω να τονίσω ότι έχουμε πετύχει στον αστικό ιστό της Πάτρας τη μέγιστη δυνατή υπογειοποίηση, σχεδόν 5,5 χιλιόμετρα, έτσι ώστε να μπορεί το έργο να είναι χρηματοδοτήσιμο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και βέβαια αυτή η υπογειοποίηση σημαίνει ότι έχουμε και τα περιθώρια να κάνουμε μια πάρα πολύ σημαντική αστική ανάπλαση πάνω από το κομμάτι από το οποίο θα υπογειοποιηθεί».

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε επίσης για τον σχεδιασμό που έχει γίνει και ο οποίος προβλέπει την κατασκευή νέου, σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου, μήκους περίπου 75 χιλιομέτρων προς τον Πύργο, εκ των οποίων τα 62 χιλιόμετρα, θα γίνουν με βάση νέα χάραξη, όπως επίσης και για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν για την οδική ασφάλεια.

Στην συζήτηση που είχε με κατοίκους της Κάτω Αχαΐας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το έργο, τόνισε ότι «βρήκαμε μία κατακερματισμένη εργολαβία, ένα έργο ουσιαστικά στα πρόθυρα της ευρωπαϊκής απένταξης, ένα έργο το οποίο εντάχθηκε σε ραδιουργίες της προηγούμενης κυβέρνησης, με διαπλεκόμενους εργολάβους».

Κι όμως, επεσήμανε, «με πολύ συστηματική δουλειά, με προσωπική ανάμειξη στο ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο, το έργο αυτό υλοποιείται» συμπληρώνοντας: «Στο κομμάτι αυτό το οποίο επισκέφθηκα και το οποίο αφορά περισσότερο εσάς, το πρώτο κομμάτι του δρόμου, είμαστε τρεις μήνες μπροστά από το χρονοδιάγραμμα. Και είμαστε πια βέβαιοι ότι όλος ο δρόμος θα παραδοθεί στις αρχές του 2025, ώστε να κλείσει επιτέλους αυτή η μεγάλη πληγή για την ευρύτερη περιοχή σας».

Ομιλία Μητσοτάκη στην Πάτρα

Η ομιλία Μητσοτάκη στην Πάτρα (video Star) 

Ο Πρωθυπουργός έκλεισε την πρώτη μέρα της περιοδείας του στην Αχαΐα με ομιλία του σε πολυχώρο της Πάτρας.  

«Στο δρόμο για το αύριο της χώρας σταθμός μας σήμερα είναι η Πάτρα του 2022. Γιατί εδώ στην Αχαΐα συναντάμε σε μικρογραφία όλη τη διαδρομή της σύγχρονης Ελλάδος. Το παρελθόν δείχνει το δρόμο. Το παρόν μας επιτρέπει να διδαχθούμε από αυτό ώστε να ερμηνεύσουμε όλοι μαζί το μέλλον. Αποτέλεσε και αποτελεί πρωτεύουσα προόδου» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε: «Αυτή η κυβέρνηση δεν βλέπει την Ελλάδα με κομματικά γυαλιά. Αυτή η κυβέρνηση δεν βλέπει την Ελλάδα με κομματικά γυαλιά. Έχω την ελπίδα και θέτω ως στόχο ειδικά εδώ στην Αχαΐα η ΝΔ στις εκλογές του 2023 να είναι πρώτο κόμμα και η Αχαΐα γαλάζια».

Παρότι το πρόγραμμα της επίσκεψης του ξεκίνησε νωρίς το πρωί, η περιοδεία θα συνεχιστεί και μετά την ομιλία, καθώς θα ακολουθήσει συνάντηση με νέους  σε γνωστό στέκι της Πάτρας.

Το πρωί θα περπατήσει στο κέντρο της πόλης και στη συνέχεια θα παραχωρήσει και συνέντευξη τύπου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top