Κεραμέως: Έλληνες φοιτητές με χαμηλά δίδακτρα στο Yale

«Ήταν απλησίαστο για το 99% των φοιτητών της χώρας»

Για νέους ορίζοντες, που ανοίγουν σε Έλληνες φοιτητές με τη συνεργασία των ελληνικών και των αμερικανικών πανεπιστημίων, έκανε λόγο η Νίκη Κεραμέως.

«Την τελευταία εβδομάδα έχουμε το προνόμιο να έχουμε στη χώρα μας τριάντα κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια όπως το Χάρβαρντ, το Γέιλ, Το Πρίνστον, το Μπέρκλεϊ, το Τζον Χόπκινς», είπε η υπουργός Παιδείας, μιλώντας στην ΕΡΤ για τις συμφωνίες, που έχουν υπογραφεί μεταξύ ελληνικών και αμερικανικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Μητσοτάκης: Τα ελληνικά πανεπιστήμια ανοίγονται στον κόσμο

Μητσοτάκης: Αύξηση πάνω από 7% στις συντάξεις το 2023

«Φοιτητές θα μπορούν να πάνε στο πανεπιστήμιο Γέιλ, για ένα ή δύο εξάμηνα, χωρίς δίδακτρα. Αυτό ήταν απλησίαστο για το 99% των φοιτητών της χώρας. Τώρα αυτό γίνεται. Το Γέιλ στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει απεμπολήσει το δικαίωμά του σε διδακτρα. Aυτός είναι ο ορισμός της κοινωνικής κινητικότητας» , πρόσθεσε η κα Κεραμέως.

Ρουσόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να προσφέρει κάτι στην πολιτική ζωή

Όπως είπε, τα αμερικανικά πανεπιστήμια δε θα είχαν λόγο να έρθουν στην Ελλάδα, εάν δεν είχαμε εξαιρετικά πανεπιστήμια. «Και αυτό δείχνει τις δυνατότητες της χώρας», τόνισε.

 

Σκρέκας: Το κοίτασμα των Ιωαννίνων θα καλύψει τις ανάγκες μας για 10 χρόνια

Μιλώντας για τα προγράμματα υψηλών απαιτήσεων, όπως τα χαρακτήρισε, δήλωσε ότι απευθύνονται σε καλούς φοιτητές (25, αρχικά) οι οποίοι θα επιλεγούν από τα δύο πανεπιστήμια.

Κεραμέως: Απαντά στο δημοσίευμα ότι χρωστάει 3.470 ευρώ σε κοινόχρηστα

«Έχουμε πολύ καλό ανθρώπινο δυναμικό για να μπορέσει να περάσει αυτή τη διαδικασία», συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας, τέλος, την ίδρυση ερευνητικού ινστιτούτου στην Αθήνα από το Yale (Γέιλ) τόνισε ότι οι Έλληνες φοιτητές χωρίς να φύγουν έξω θα συνεργάζονται με τους καλύτερους

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top