Πάτσης μετά τη διαγραφή: Δεν παραιτούμαι, θα είμαι ανεξάρτητος βουλευτής

Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά Πολάκη για «κρεσέντο ύβρεων και συκοφαντιών»

Διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ ο βουλευτής Ανδρέας Πάτσης / Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, φωτογραφία Intime News Α. Ζάχος

Δεν παραδίδει τη βουλευτική του έδρα στη ΝΔ ο βουλευτής Ανδρέας Πάτσης, ο οποίος διαγράφηκε από το κυβερνών κόμμα μετά τις καταγγελίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, ότι συμμετείχε σε εταιρεία που εξαγόρασε «κόκκινα δάνεια» έναντι πολύ μικρότερου τιμήματος από την ονομαστική αξία όσων χορηγήθηκαν.   

Διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ ο βουλευτής Ανδρέας Πάτσης

Μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη και τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ο οποίος έχει επίσης διαγραφεί από τη ΝΔ και είναι ανεξάρτητος βουλευτής σήμερα κατά τον Κανονισμό της Βουλής, η κοινοβουλευτική δύναμη της ΝΔ μειώνεται στους 156 βουλευτές, αρκετά πάνω πάντως από τον αριθμό των 151, οι οποίοι απαιτούνται για να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου το κυβερνών κόμμα.     

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος έγινε πατέρας - H πρώτη φωτογραφία του μωρού

«Αγαπητοί Γρεβενιώτες και Γρεβενιώτισσες παραμένω Βουλευτής σας, Ανεξάρτητος, σε λίγη ώρα θα ανεβεί Δελτίο Τύπου από εμένα και από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας με τις λεπτομέρειες Μέχρι τελευταίας στιγμής θα είμαι ο Ανδρέας που ξέρετε Σας ευχαριστώ θερμά» έγραψε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Γρεβενών σε ανάρτησή του στο facebook. 

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ.Πάτσης γίνεται αντικείμενο κριτικής, καθώς σε περίοδο περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό φωτογραφήθηκε σε καφενείο χωριού των Γρεβενών, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στον Νομό, χωρίς μάσκα, προκαλώντας παραλληλισμό με τον νυν «κατήγορό του», Παύλο Πολάκη! 

Σε ρόλο Πολάκη για τον κορωνοϊό βουλευτής της ΝΔ!       

 

Εκτός από την εμπλοκή του σε εταιρία που φέρεται να διαχειρίζεται «κόκκινα δάνεια», ο κ. Πάτσης καταγγέλθηκε ότι είχε  εισπράξει με απευθείας αναθέσεις πάνω από 1 εκατ. ευρώ για νομικές συμβουλές από τα ΕΛΤΑ.   

Τι απαντά ο Πάτσης για τα κόκκινα δάνεια 

Σε ανακοίνωσή του  για το ζήτημα που προέκυψε με τα «κόκκινα δάνεια», που οδήγησε στη διαγραφή του, ο κ. Πάτσης ισχυρίζεται, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ύβρεων και συκοφαντιών» εναντίον του από τον Π. Πολάκη και προαναγγέλλοντας προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: 

«Τις τελευταίες μέρες, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π. Πολάκης έχει επιδοθεί σε ένα κρεσέντο ύβρεων και συκοφαντιών σε βάρος μου, ότι δήθεν είμαι ιδιοκτήτης εισπρακτικής εταιρίας και ότι μέσω εταιρίας συμφερόντων μου αγοράζω κόκκινα δάνεια από Τράπεζες στο 1/25 της αξίας τους.

Επειδή η αλήθεια είναι μία και μοναδική και καμία σχέση δεν έχει με όσα εν γνώσει του αναληθώς ισχυρίζεται, παραθέτω τα κατωτέρω: 

1.    Το 1995 υπήρξα εξωτερικός δικηγόρος της Τράπεζας Πειραιώς. Το 1996 η Τράπεζα αποφάσισε να ιδρύσει θυγατρική εταιρία την Multi Collection, με σκοπό την διαχείριση των δανείων της και μόνο. Στην εταιρία αυτή λόγω των γνώσεων και της εμπειρίας μου, μου ζητήθηκε να συμμετάσχω με ποσοστό 42% ενώ το 51% άνηκε στην Τράπεζα η οποία και όρισε 5 στα 7 μέλη του ΔΣ, στελέχη της. Το 2009 με κοινή απόφαση των μετόχων προχωρήσαμε στη λύση και εκκαθάριση της εταιρίας η οποία και έπαυσε κάθε δραστηριότητά της.

2.    Το 2010 σε συμφωνία με την τότε διοίκηση της Τράπεζας ίδρυσα την εταιρία ΠΛΑΤΩΝ ΑΕ. Σκοπός της εταιρίας ήταν να αγοράσει από την Τράπεζα αποσβεσθέντα δάνεια. Επρόκειτο για καταναλωτικά δάνεια ετών 1998-2004 για τα οποία η Τράπεζα είχε προβεί σε όλες νόμιμες ενέργειες και δεν είχε καταστεί δυνατή η είσπραξή τους .Σκοπός ήταν να επιχειρήσει η εταιρία τηλεφωνικά να ρυθμιστούν δάνεια όσων το επιθυμούσαν με πολύ μεγάλη έκπτωση επί της οφειλής και να λάβουν στην συνέχεια εξοφλητική απόδειξη από την Τράπεζα. Για την αγορά του δανείου η εταιρία κατέβαλλε στην Τράπεζα το ποσό των 4.3 εκ. από δάνειο το οποίο είχε λάβει.

Με τα χρήματα αυτά η εταιρία θα αποπλήρωνε το δάνειο των 4.3 εκ. Η εταιρία ΠΛΑΤΩΝ δεν εξέδωσε ποτέ καμία δικαστική απόφαση ούτε προχώρησε σε καμία διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης. Στην πραγματικότητα ήταν ένας ενδιάμεσος μηχανισμός μεταξύ οφειλετών και Τράπεζας. Η εταιρία τα τελευταία χρόνια είναι ανεργή. Ο κ.Πολάκης με μισές αλήθειες που ισοδυναμούν με ένα μεγάλο ψέμα προσπάθησε ανεπιτυχώς για μια ακόμα φορά να μειώσει την επαγγελματική και επιχειρηματική μου διαδρομή και να πλήξει την πολιτική μου αξιοπρέπεια και προσωπικότητα. Η οδός της δικαιοσύνης είναι μονόδρομος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top