Διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ ο βουλευτής Ανδρέας Πάτσης

Μετά από καταγγελίες ότι εταιρεία του διαχειρίζεται «κόκκινα» δάνεια

Διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ ο βουλευτής Ανδρέας Πάτσης / Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Τη διαγραφή του Ανδρέα Πάτση από την Κο (Κοινοβουλευτική Ομάδα) της ΝΔ αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Είχαν προηγηθεί οι καταγγελίες για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του «γαλάζιου» βουλευτή, εταιρεία του οποίου φέρεται να διαχειρίζεται «κόκκινα» δάνεια.

Ρουσόπουλος: Πρώτο κόμμα η ΝΔ στις εκλογές με μεγάλη διαφορά

O κ. Πάτσης κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στον γραμματέα της ΚΟ ΝΔ, Ιωάννη Μπουγά, και στη συνέχεια δρομολογήθηκαν εξελίξεις / Eurokinissi - Σωτήρης Δημητρόπουλος

Ο κ. Πάτσης κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στον γραμματέα της ΚΟ ΝΔ, Ιωάννη Μπούγα, και στη συνέχεια δρομολογήθηκαν εξελίξεις. Λίγη ώρα μετά τη διαγραφή του, το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Οι εξηγήσεις του βουλευτή Ανδρέα Πάτση για επαγγελματικές του δραστηριότητες, που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του βουλευτή και τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας, δεν κρίθηκαν επαρκείς. Κατόπιν τούτου, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης, τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ».

Εξάλλου, πηγές της ΚΟ ανέφεραν πως «οι εξηγήσεις του δεν κρίθηκαν επαρκείς. Τέτοιους είδους συμπεριφορές δεν χωρούν στη ΝΔ». Ο ίδιος αρνείται να παραδώσει την έδρα του και θα μείνει ανεξάρτητος. 

Πρέσβης Αϋφαντής:Ο Κατρούγκαλος ικέτευε τον Τσαβούσογλου μη γίνει επεισόδιo

Σημειώνεται πως οι καταγγελίες έγιναν από τον ΣΥΡΙΖΑ, με την Κουμουνδούρου να αναφέρει ότι ο Ανδρέας Πάτσης εμφανίζεται ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού, οι οποίες αγόρασαν κόκκινα δάνεια 63 εκ. ευρώ στην τιμή των 4,3 εκ. ευρώ και ο κ. Πάτσης κερδοσκοπεί από αυτό.

Παράλληλα, η δεύτερη καταγγελία αφορούσε το ότι είχε πάρει σε απευθείας αναθέσεις 1 εκατ. ευρώ τα τελευταία 2 χρόνια από τα ΕΛΤΑ.

Με την απογραφή του 2021 οι εκλογές – Τι σημαίνει αυτό για τις έδρες

Στις εξηγήσεις, που κλήθηκε να δώσει στον γραμματέα της ΝΔ, ετίθετο το ζήτημα κατά πόσον μπορούσαν να δικαιολογηθούν τα 4,3 εκατ. ευρώ ή εάν είχαν δηλωθεί.

Είχε δώσει εξηγήσεις στην Επιτροπή Δεοντολογίας παλαιότερα για την υπόθεση αυτών των εταιρειών, γιατί τις είχε δηλώσει με καθυστέρηση, αλλά είχε απαλλαγεί.

Τώρα, όμως, δημιουργούνται νέα ερωτήματα για την ροή των χρημάτων το 2011, που έγιναν αυτές οι αγορές των «κόκκινων» δανείων, και, βεβαίως, τα ερωτήματα για τις υπηρεσίες, που παρείχε, και το πώς αυτές τιμολογήθηκαν και πληρώθηκαν.

Ο κ. Πάτσης είχε παντρευτεί το 2020 στην Κηφισιά με τη δημοσιογράφο Βασιλική Παπαλουκά, με κουμπάρους τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα και τη σύζυγό του, στενή φίλη της νύφης, Βασιλική Τσόγκα. Στον γάμο τους είχαν δώσει το παρών αρκετοί βουλευτές της ΝΔ.

Έχει δύο παιδιά από προηγούμενο γάμο.

Ο Ανδρέας Πάτσης και η Βίκυ Παπαλουκά στον γάμο τους / NDP

Ο κ. Πάτσης είχε παντρευτεί το 2020 στην Κηφισιά με τη δημοσιογράφο Βασιλική Παπαλουκά / NDP
 
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top