Δένδιας: Ενημερώνει τον Βρετανό ΥΠΕΞ για την τουρκική προκλητικότητα

Συνάντηση στο Λονδίνο με τον διάδοχο της Λιζ Τρας στο Foreign Office

Οι δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια από το Λονδίνο/ Video - Photo Pool ΕΡΤ    

Τον Βρετανό ομόλογό του Τζέιμς Κλέβερλι ενημερώνει στο Λονδίνο ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας για την τουρκική προκλητικότητα και παραβατικότητα και το τουρκολιβυκό «μνημόνιο» σε συνάντησή τους το βράδυ της Παρασκευής.     

Ελλάδα - Τουρκία: Ποιον χάρτη έδειξε ο Δένδιας στον Σούκρι 

Στα θέματα της συνάντησης η υλοποίηση του συμφώνου στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας – Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο είχε υπογράψει ο κ. Δένδιας με την σημερινή πρωθυπουργό Λιζ Τρας (όταν ήταν Υπουργός Εξωτερικών), όπως και το Κυπριακό,  λόγω και της ρόλου της Μ. Βρετανίας ως εγγυήτριας δύναμης.       

Στρατηγός Φλώρος: Κολύμπι θα χρειαστούν αυτοί που θα έρθουν, για να φύγουν!

Ο κ. Δένδιας ανέφερε σε δηλώσεις τους στους Έλληνες ανταποκριτές στο Λονδίνο ότι «το Ηνωμένο  Βασίλειο είναι μια σημαντική χώρα, ένας στρατηγικός και ιστορικός φίλος της Ελλάδας. Και για την ελληνική κυβέρνηση, την κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι ιδιαίτερα σημαντικό το Ηνωμένο Βασίλειο να έχει πλήρη εικόνα των ελληνικών απόψεων.»

Η δήλωση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών από το Λονδίνο 
 

Ο κ. Δένδιας ανέφερε συγκεκριμένα στη δήλωσή του, ενόψει της συνάντησης με τον Βρετανό ομόλογό του: 

«Θα έχω σήμερα την ευκαιρία να συναντηθώ για πρώτη φορά με τον νέο Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών, τον κ. James Cleverly. 

Νίκος Δένδιας: «Η Τουρκία δημιουργεί ένα τερατούργημα»

Καταρχήν θα συζητήσουμε το διμερές πλαίσιο, την εκτέλεση της στρατηγικής συμφωνίας την οποία είχα υπογράψει με την νυν Πρωθυπουργό Liz Truss, όταν αυτή ήταν Υπουργός Εξωτερικών και από εκεί και πέρα θα έχω τη δυνατότητα να τον ενημερώσω για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, για την τουρκική προκλητικότητα και παραβατικότητα, τα ζητήματα που δημιουργούνται από το φερόμενο τουρκολυβικό μνημόνιο, το άκυρο τουρκολιβυκό μνημόνιο και από εκεί και πέρα την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια και όπως πάντα να κάνουμε από κοινού μία ανάλυση για το Κυπριακό, για τη δυνατότητα επιτέλους να μπορέσει να ξεκινήσει μια διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού. 

Πάντα, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια σημαντική χώρα, ένας στρατηγικός και ιστορικός φίλος της Ελλάδας. Και για την ελληνική κυβέρνηση, την κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι ιδιαίτερα σημαντικό το Ηνωμένο Βασίλειο να έχει πλήρη εικόνα των ελληνικών απόψεων».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top