Μητσοτάκης: Ο Πειραιάς αλλάζει – Εμείς δεν παραδίδουμε μουσαμάδες

Εγκαινιάστηκαν οι τρεις σταθμοί του Μετρό στην περιοχή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια του Μετρό στον Πειραιά

Στις 14:00 το μεσημέρι θα ανοίξουν οι πύλες για το επιβατικό κοινό στους τρεις νέους σταθμούς του Μετρό στον Πειραιά, «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο».

Τα εγκαίνια των νέων σταθμών έγιναν σήμερα το πρωί παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ παρών ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, καθώς το έργο είχε ξεκινήσει επί πρωθυπουργίας του.

Μετρό Πειραιά: Ξεκινούν τα δρομολόγια σε τρεις νέους σταθμούς

Στις 14:00 το μεσημέρι θα ανοίξουν οι πύλες για το επιβατικό κοινό στους τρεις νέους σταθμούς του Μετρό στον Πειραιά, «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο»

«Κάποιες κυβερνήσεις έτρεξαν πιο γρήγορα, κάποιες πιο αργά το έργο. Κάποιες παραδίδουν πραγματικά έργα, κάποιες μας παραδίδουν μουσαμάδες με ζωγραφισμένα εκδοτήρια», είπε αφήνοντας αιχμές για τα εγκαίνια του Μετρό στη Θεσσαλονίκη από τον Αλέξη Τσίπρα, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Έτοιμο στα τέλη του 2023 το μετρό Θεσσαλονίκης

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για ένα σημαντικό έργο που συνδέει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας με το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας σε 55 λεπτά.

Τα εγκαίνια των νέων σταθμών έγιναν σήμερα το πρωί παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ παρών ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, καθώς το έργο είχε ξεκινήσει επί πρωθυπουργίας του / Eurokinissi

«Ο Πειραιάς αλλάζει και το πρώτο λιμάνι της χώρας αποκτά τη θέση που του αξίζει», σημείωσε ο πρωθυπουργός, ενώ – απευθυνόμενος στον δήμαρχο του Πειραιά – Γιάννη Μώραλη είπε πως  «μόλις λειτουργήσει το έργο θα αντιληφθείτε πόσο σημαντικό είναι για την πόλη».

Μετρό Πειραιά: ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι χρειάστηκε να ξεπεραστούν πολλά εμπόδια για να ολοκληρωθεί το έργο / Intime

Συνεχίζοντας, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι χρειάστηκε να ξεπεραστούν πολλά εμπόδια για να ολοκληρωθεί το έργο: «Υπήρχαν πολύ μεγάλες τεχνικές δυσκολίες, ειδικά για τον κεντρικό σταθμό του Πειραιά, δίπλα στο λιμάνι».

O κ. Μητσοτάκης είπε πως με την κατασκευή έργων όπως του Μετρό, η Ελλάδα έχει δημιουργήσει «σχολή» στο πώς μπορούν να κατασκευαστούν τέτοια έργα με την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς / Eurokinissi

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε παράλληλα και στο Μετρό της Θεσσαλονίκης, λέγοντας ότι αντιμετωπίζει επίσης τα ίδια προβλήματα, ωστόσο όπως είπε ότι η κυβέρνηση απέδειξε ότι μπορούμε «και Μετρό και αρχαία».

Ο νέος σταθμός του Μετρό «Δημοτικό Θέατρο» / Intime

Τόνισε, εξάλλου, πως, με την κατασκευή έργων όπως του Μετρό, η Ελλάδα έχει δημιουργήσει «σχολή» στο πώς μπορούν να κατασκευαστούν τέτοια έργα με την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις επεκτάσεις των γραμμών 2 και 4 τα επόμενα χρόνια, σημειώνοντας πως όταν ολοκληρωθούν «θα χρησιμοποιούν καθημερινά το Μετρό πάνω από 1 εκατομμύριο Αθηναίοι και επισκέπτες».

Η Κομισιόν χαιρετίζει την έναρξη λειτουργίας της επέκτασης του μετρό στον Πειραιά

Η επέκταση της γραμμής του Μετρό προς Πειραιά είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα που χρηματοδοτούνται από την Πολιτική Συνοχής στην ΕΕ και στην Ελλάδα.

Το έργο αυτό έλαβε συνεισφορά της ΕΕ ύψους 470 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων,  Ελίζα φερέιρα, ανέφερε ότι «χάρη στα κονδύλια της Πολιτικής Συνοχής, η ζωή των πολιτών στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και του Πειραιά θα βελτιωθεί. Το μετρό θα φτάσει στην πόλη του Πειραιά, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας και θα συνδέσει το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας με το μεγαλύτερο λιμάνι σε λιγότερο από μία ώρα. Αυτό το μεγάλο έργο θα ενισχύσει επίσης την ανάπτυξη και θα δημιουργήσει σημαντικά οφέλη για την εθνική οικονομία της Ελλάδας».

Το έργο αυτό ολοκληρώνει τη γραμμή 3 του μετρό από την Αθήνα προς τον Πειραιά και βελτιώνει δραστικά την προσβασιμότητα του δικτύου αστικών συγκοινωνιών στην αστική περιοχή της Αττικής. Με τρεις νέους σταθμούς – Μανιάτικα, λιμάνι Πειραιά και Δημοτικό Θέατρο – για πρώτη φορά οι πολίτες μπορούν να φτάσουν στο διοικητικό, εμπορικό και επιχειρηματικό κέντρο του Πειραιά από τα προάστια του, Μανιάτικα, Νίκαια, Κορυδαλλό και κατ' επέκταση τη Νεάπολη σε μόλις λίγα λεπτά. Οι αναμενόμενες αλλαγές κινητικότητας θα είναι θεμελιώδεις για τη μείωση της κίνησης στους κεντρικούς άξονες της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Με την ολοκλήρωση του έργου, επιπλέον πληθυσμός που αριθμεί 174.000 άτομα αναμένεται να έχει εύκολη πρόσβαση στο δίκτυο του μετρό. Αυτό θα μειώσει τη χρήση των ιδιωτικών οχημάτων και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Το έργο αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο των ευρύτερων επενδύσεων της Πολιτικής Συνοχής σε υποδομές δημόσιων μεταφορών στην περιοχή της Αττικής, οι οποίες περιλαμβάνουν συγκεκριμένα δίκτυα μετρό, τραμ, λεωφορείων και προαστιακού σιδηροδρόμου.

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ από τους νέους σταθμούς του Μετρό «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο»

Μανιάτικα

Σταθμός του Μετρό «Μανιάτικα»Σταθμός του Μετρό «Μανιάτικα»Σταθμός του Μετρό «Μανιάτικα»Σταθμός του Μετρό «Μανιάτικα»Σταθμός του Μετρό «Μανιάτικα»Σταθμός του Μετρό «Μανιάτικα»Σταθμός του Μετρό «Μανιάτικα»

Δημοτικό Θέατρο

Σταθμός του Μετρό «Δημοτικό Θέατρο»Σταθμός του Μετρό «Δημοτικό Θέατρο»Σταθμός του Μετρό «Δημοτικό Θέατρο»Σταθμός του Μετρό «Δημοτικό Θέατρο»Σταθμός του Μετρό «Δημοτικό Θέατρο»Σταθμός του Μετρό «Δημοτικό Θέατρο»Σταθμός του Μετρό «Δημοτικό Θέατρο»

Πειραιάς
Σταθμός του Μετρό «Πειραιάς»Σταθμός του Μετρό «Πειραιάς»Σταθμός του Μετρό «Πειραιάς»Σταθμός του Μετρό «Πειραιάς»Σταθμός του Μετρό «Πειραιάς»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top