Πράγα: Δύο ξένοι στην ίδια πόλη Μητσοτάκης και Ερντογάν  

Σε στρογγυλό τραπέζι για την ενέργεια ο Έλληνας πρωθυπουργός 

Με την προκλητικότητα της Τουρκίας «στο κόκκινο», Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται πως θα είναι δύο ξένοι στη Σύνοδο της Πράγας που ξεκινά αυτή την ώρα. 

Η Αθήνα «βάζει στη θέση του» τον φιλότουρκο Λίβυο πρωθυπουργό 

Το γεγονός άλλωστε ότι κράτησαν… «απόσταση ασφαλείας» κατά την οικογενειακή φωτογραφία των 44 ηγετών που συμμετέχουν στη Σύνοδο, είναι ενδεικτικό των προθέσεων και των δύο πλευρών.

     Μητσοτάκης – Ερντογάν στην Πράγα: Μακριά και όχι… αγαπημένοι  

Η απεσταλμένη του Star στην τσεχική πρωτεύουσα, Μαρία Ψαρά, μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων τις πληροφορίες για όσα θα γίνουν σε λίγη ώρα. 

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας στην Πράγα   

Oi δύο ηγέτες όχι μόνο δεν αναμένεται να βρεθούν, αλλά με τη δήλωσή του ο Έλληνας Πρωθυπουργός έστειλε πολλά μηνύματα για την Τουρκία.  Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, η Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινότητα πρέπει να εδράζεται σε κοινές αξίες που θα πρέπει να μοιραζόμαστε όλοι, ενώ επισήμανε συγκεκριμένα την ανάγκη σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.  

Μητσοτάκης από Πράγα: Να εξαλείψουμε τα δίκτυα των λαθρέμπορων

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη λύπη του για την απώλεια ανθρώπινων ζωών σε δύο ναυάγια στο Αιγαίο και στηλίτευσε τη δράση των λαθρεμπόρων που εκμεταλλεύονται απελπισμένους ανθρώπους. 

Σε στρογγυλό τραπέζι για την Ενέργεια ο Μητσοτάκης - Σε πάνελ με τον Μακρόν ο Ερντογάν    

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα είναι συμπρόεδρος σε στρογγυλή τράπεζα με θέμα την Ενέργεια. Μαζί του θα είναι ο Καγκελάριος Σολτς, και 7 ακόμα ηγέτες, μεταξύ των οποίων ο Ιταλός, αλλά και ο Νορβηγός, που προμηθεύει με φυσικό αέριο όλη την ΕΕ. 

Στη Σούδα το θηριώδες αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Τζορτζ Μπους»!   

Ο Τούρκος Πρόεδρος θα παρακαθίσει σε τράπεζα με θέμα την Ειρήνη και την Ασφάλεια. Απέναντί του θα έχει τους ηγέτες χωρών που υποστηρίζουν τις ελληνικές θέσεις, όπως το Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν, αλλά και τους πρωθυπουργούς του Λουξεμβούργου και της Κροατίας.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top