Η Αθήνα «βάζει στη θέση του» τον φιλότουρκο Λίβυο πρωθυπουργό 

«Ράπισμα» και από Γερμανία - Μεγάλη Βρετανία στο τουρκολιβυκό μνημόνιο   

Εκτός από τον υβριδικό πόλεμο με αφορμή το μεταναστευτικό, η Τουρκία «θερμαίνει» επικίνδυνα τα νερά του Αιγαίου και με «όχημα»  το τουρκολιβυκό μνημόνιο. Ο φιλότουρκος Λίβυος πρωθυπουργός Ντμπεϊμπά, προανήγγειλε ενεργοποίησή του, βάζοντας στο στόχαστρο την περιοχή νοτίως της Κρήτης. Εκεί όπου έδεσε σήμερα το θηριώδες αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Τζορτζ Μπους», στέλνοντας μήνυμα στήριξης και αποτροπής! «Θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» ξεκαθάρισε ο Νίκος Δένδιας.  

Δένδιας: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να υπερασπίσει την κυριαρχία της

Η «πλωτή πολιτεία» του αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ, με τα 6.000 άτομα πλήρωμα και τα περισσότερα από 85 μαχητικά θα παραμείνει στα «θερμά»  νερά της Κρήτης για τουλάχιστον 5 ακόμη ημέρες. 

Στη Σούδα το θηριώδες αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Τζορτζ Μπους»!   

Το γιγαντιαίο αμερικανικό αεροπλανοφόρο έδενε στη Σούδα, κυριολεκτικά την ώρα που ο Λίβυος πρωθυπουργός Ντμπεϊμπά αποκάλυπτε ότι σκοπός της νέας τουρκολιβυκής συμφωνίας είναι να γίνουν έρευνες νότια της Κρήτης. 

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Τζορτζ Μπους στη Σούδα

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Τζορτζ Μπους στη Σούδα 

Πρωθυπουργός Λιβύης: «δε θα παραιτηθούμε από τα δικαιώματά μας σε χωρικά ύδατα νοτίως της Κρήτης» 

«Θα κάνουμε έρευνες σε συμφωνία με τη Ναυτική Συμφωνία με την Τουρκία και δεν θα παραιτηθούμε από τα δικαιώματα μας σε χωρικά ύδατα νοτίως της Κρήτης» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Λιβύης, ο οποίος δέχεται σκληρή κριτική στη χώρα του ως «ανδρείκελο» της Άγκυρας.   

«Δεν πρόκειται να πτοηθούμε. Αλλά, επίσης, δεν πρόκειται να παρασυρθούμε σε έναν διαγωνισμό λέξεων» δήλωσε χθες από τη Βαρσοβία ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος πρόσθεσε: «Η Ελλάδα είναι έτοιμη να υπερασπιστεί το έδαφός της, την κυριαρχία της, τα κυριαρχικά της δικαιώματα, την ύπαρξή της. Με όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτει». 

Διπλωματικές πηγές: τουλάχιστον ατυχείς οι δηλώσεις του Λίβυου πρωθυπουργού 

Η Αθήνα δεν άφησε να «πέσει» κάτω το γεγονός ότι ο Λίβυος πρωθυπουργός συνέδεσε το «πάγωμα» των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας-Λιβύης για τον καθορισμό της ΑΟΖ,  όταν ανετράπη το καθεστώς στην Τρίπολη, με τις απειλές για έρευνες στη βάση του τουρκο-λιβυκού «μνημονίου». 

«Οι δηλώσεις του επικεφαλής της κυβέρνησης της Τρίπολης είναι τουλάχιστον ατυχείς. Προφανώς ο κ. Dbeiba προσπαθεί να συγκρίνει δύο τελείως διαφορετικές καταστάσεις, μια η οποία είναι καθ' ολα νόμιμη και μία η οποία είναι παράνομη, άκυρη και ανυπόστατη» διαμήνυσαν διπλωματικές πηγές. 

«Κόκκινη κάρτα» βγάζουν στον πρωθυπουργό της Λιβύης Βερολίνο και Λονδίνο. Σήμερα ο Νίκος Δένδιας ενημέρωσε τον Γερμανό πρέσβη στην Αθήνα για τις τουρκικές προκλήσεις. Είχε προηγηθεί σκληρή καταδίκη των κινήσεων της Άγκυρας από τον πρέσβη Δρα Ερνστ  Ράιχελ: 

«Σφαλιάρα» και από Γερμανία: Δεν αναγνωρίζουμε το τουρκολιβυκό μνημόνιο

«Όσο πιο απειλητική είναι η ρητορική εξ Ανατολών και όσο πιο ανοιχτά η τουρκική ηγεσία αμφισβητεί το διεθνές δίκαιο και την ελληνική κυριαρχία, τόσο πιο σαφής είναι η δημόσια απόρριψη των θέσεων αυτών εκ μέρους του Βερολίνου» έγραψε ο Γερμανός πρέσβης.     

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top