Οικονόμου: Σε επίπεδα υστερίας η ρητορική της Τουρκίας πλέον

«Η Ελλάδα ούτε εκφοβίζεται, ούτε τρομοκρατείται»

Μήνυμα πως η Ελλάδα ούτε τρομοκρατείται, ούτε πανικοβάλλεται έστειλε ο Γιάννης Οικονόμου στην Τουρκία, την οποία κατηγόρησε για ρητορική σε επίπεδα υστερίας.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «ρητορικός παροξυσμός σε επίπεδα υστερίας από την πλευρά της Τουρκίας με στόχο να απωλέσουμε την ψυχραιμία μας και να αναθεωρήσουμε την στρατηγική μας, όμως τίποτα από όλα αυτά δεν πρόκειται να γίνει. Η χώρα ούτε εκφοβίζεται, ούτε τρομοκρατείται, ούτε πανικοβάλλεται. Η στρατηγική μας είναι σταθερή, διευρύνουμε τις συμμαχίες αποδομούμε τα επιχειρήματα και τις ανυπόστατες κατηγορίες και ανιστόρητες καταγγελίες της Τουρκίας».

Ελλάδα και ΗΠΑ απαντούν στην Τουρκία για την αποστρατικοποίηση των νησιών

«Το να επικαλείται η Τουρκία το διεθνές δίκαιο όταν απειλεί με casus belli και δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο, είναι αυταπόδεικτο πόσο αδιέξοδη είναι αυτή η στρατηγική και η λογική», πρόσθεσε.

Ενέργεια: «Έχει καθυστερήσει η Ευρώπη»

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πρώτη στιγμή της ενεργειακής κρίσης υπογραμμίζει την ανάγκη ευρωπαϊκής λύσης σε ένα πανευρωπαϊκό πρόβλημα, ενώ υπογράμμισε ότι στις παρεμβάσεις του στα Συμβούλια Κορυφής ο κ. Μητσοτάκης έχει επιμείνει σε τέσσερα πράγματα:

Politico: Η ΕΕ λέει «όχι» σε πλαφόν στο φυσικό αέριο

1.    στην επιβολή πλαφόν στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου,
2.    στον ανασχεδιασμό του μοντέλου τιμολόγησης της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας με απεξάρτηση από τις τιμές του φυσικού αερίου,
3.    στην ανάπτυξη κοινών πολιτικών προμήθειας και αποθήκευσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο
4.    στην ανάγκη στήριξης των κοινωνιών, των επιχειρήσεων και των μικρομεσαίων.

Εστίαση: Νέα παράταση για τα τραπεζάκια του lockdown

Μάλιστα, υπογράμμισε πως η ΕΕ, σε αντίθεση με τη διαχείριση της πανδημίας, έχει καθυστερήσει στη λήψη αποφάσεων στο συγκεκριμένο θέμα.

«Κλιμάκωση» από Ερντογάν: Η Ελλάδα να αποστρατικοποιήσει τώρα τα νησιά!

Εξάλλου, ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε θετική εξέλιξη το γεγονός ότι κατόπιν πρωτοβουλίας της Ελλάδας, της Ιταλίας, του Βελγίου και της Πολωνίας, 15 χώρες της ΕΕ ανάμεσα στις οποίες και η Γαλλία με κοινή επιστολή τους ζητούν από την Κομισιόν να υποβάλει πρόταση στο αυριανό έκτακτο συμβούλιο υπουργών Ενέργειας που θα υιοθετήσει ουσιαστικά την ελληνική πρόταση για την επιβολή πλαφόν στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου.

Απάντηση ΥΠΕΞ στην Τουρκία: Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της!    

Τι είπε για τα πανεπιστήμια

«Η κυβέρνηση μάχεται και θα συνεχίσει για την ποιοτική αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστήμιου. Αποτέλεσμα είναι τα ΑΕΙ να βελτιώνουν τις θέσεις τους στις διεθνείς κατατάξεις. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την αντιμετώπιση εστιών ανομίας όχι ορμητήρια, ούτε άσυλα ανομίας», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το θέμα των πανεπιστημίων.

Όπως τόνισε, «η κυβέρνηση έσπασε πολλά αποστήματα χρόνιων καταλήψεων, στήριξε τη γνώση έναντι στη βαριοπούλα και τα στυλιάρια. Έχουμε άρτιο σχέδιο και ισχυρή πολιτική βούληση για να αποκαταστήσουμε πλήρως την ακαδημαϊκή τάξη και την ασφάλεια. Βιαστικές κινήσεις με έμφαση στις εντυπώσεις και όχι στην ουσία είναι ικανές να φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top