Ψηφιακά πλέον οι αιτήσεις για την πιστοποίηση των ΑΜΕΑ

Τι ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης 

Ψηφιακά θα μπορούν να κάνουν πλέον τις αιτήσεις τους τα Άτομα με Αναπηρία, προκειμένου να την πιστοποιήσουν, όπως ανακοίνωσε σε ειδική εκδήλωση το βράδυ της Δευτέρας 26/9 ο  Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Το νέο σύστημα μειώνει την ταλαιπωρία των ευάλωτων συμπολιτών μας, ενώ στόχο έχει να αποτρέψει και φαινόμενα παράνομων βεβαιώσεων. 

Υπερπτήσεις και απειλές «καίνε» το σενάριο συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν 

Πρόκειται για μια τομή στον τρόπο λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας, καθώς η κυβέρνηση δρομολογεί την πλήρη ηλεκτρονικοποίηση της διαδικασίας, με τα άτομα με αναπηρία να υποχρεούνται να εμφανιστούν μόνο μια φορά ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής. Με το νέο σύστημα, παράλληλα, θα διασφαλίζεται μεγαλύτερη διαφάνεια ως προς τις βεβαιώσεις που χορηγούνται. 

Προσωπικός Βοηθός: Άνοιξε η πλατφόρμα - Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν

Μητσοτάκης: Τα ΚΕΠΑ είχαν γίνει «κέντρα περιφρόνησης αναπήρων» 

«Στη συνείδηση των ατόμων με αναπηρία είχαν γίνει από κέντρα πιστοποίησης αναπηρίας σε κέντρα περιφρόνησης αναπήρων» τόνισε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ειδικής εκδήλωσης, στην οποία ανέφερε επίσης: «Χαίρομαι που σήμερα γίνεται ένα ακόμα βήμα με την ψηφιακή πύλη αναπηρίας, με τη δρομολόγηση της ψηφιακής κάρτας αναπηρίας από 1η Νοεμβρίου».

Ο τραγουδιστής των System of a Down δίνει εύσημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη 

FT: Η Ελλάδα ένα από τα επτά «οικονομικά θαύματα ενός ανήσυχου κόσμου» 

Την ίδια ώρα, επιστρέφουν τα εγκωμιαστικά δημοσιεύματα για τη χώρα μας, με τους Financial Times να περιλαμβάνουν την Ελλάδα στα «επτά οικονομικά θαύματα ενός ταραγμένου κόσμου». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top