Αγωγή κατέθεσε η Κεραμέως κατά της ΔΟΕ

Ζητά να εφαρμοστεί ο νόμος για τον ενδοσχολικό συντονιστή και μέντορα

Νίκη Κεραμέως

Αγωγή κατέθεσε η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως κατά της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και ζητά να εφαρμοστεί ο νόμος που ψηφίστηκε για τον Ενδοσχολικό Συντονιστή και τον Παιδαγωγικό Σύμβουλο-Μέντορα.

Κεραμέως: Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία- Τι θα γίνεται σε περίπτωση κρούσματος

Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες έχουν κηρύξει απεργία ενάντια στη βελτιωτική αξιολόγηση, στην αξιολόγηση του εκπαιδευτικού συστήματος PISA, στα πρότυπα σχολεία οι οποίες όλες κρίθηκαν απο τη δικαιοσύνη παράνομες. Τώρα προκύρηξαν απεργία και ενάντια στους μέντορες εκπαιδευτικούς, που θέσπισε το υπουργείο παιδείας για να υποστηρίζουν τους νέους εκπαιδευτικούς. 

Τι ζητούν οι εκπαιδευτικοί 

  •  Οι συνάδελφοι διευθυντές-διευθύντριες (από 6/θεσια δημοτικά σχολεία-νηπιαγωγεία και άνω) αλλά και όλοι οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων αυτών, καλούνται να υπογράψουν την δήλωση συμμετοχής στην απεργία – αποχή που έχει σταλεί στα σχολεία.
  • Η δήλωση αυτή πρωτοκολλείται από το διευθυντή της σχολικής μονάδας. Με αυτό τον τρόπο, εκφράζεται συλλογικά η μη εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους εκπαιδευτικούς για τη θέση του μέντορα και του ενδοσχολικού συντονιστή και ως εκ τούτου καμία διαδικασία ορισμού τους ή υλοποίησης δεν μπορεί να προχωρήσει.
  •  Η δήλωση της απεργίας - αποχής, γίνεται σε ειδικό έντυπο που καταθέτουν συλλογικά οι συνάδελφοι (έχει ήδη αποσταλεί στις σχολικές Αρ. Πρωτ. 121 Αθήνα 22/9/2022 Προς Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. μονάδες), για να γίνεται σαφής η συμμετοχή τους σε αυτή. Η παραπάνω δήλωση θωρακίζει τους συναδέλφους με την κάλυψη που προσφέρει η συμμετοχή σε μια νομικά κατοχυρωμένη και νόμιμη ενέργεια και αρκεί να καταχωρείται στο πρωτόκολλο του σχολείου.
  •  Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών επικοινωνούν με τους Συλλόγους Διδασκόντων, οι οποίοι ενημερώνουν για τη συμμετοχή τους στην απεργία – αποχή. Αναλυτικά στοιχεία για τη συμμετοχή θα συγκεντρωθούν από το ΔΣ της ΔΟΕ.
  • Υπενθυμίζουμε ότι η αποχή των εκπαιδευτικών από συγκεκριμένα καθήκοντα προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.1264/1982, όπως αυτές έχουν ερμηνευτεί από τα αρμόδια Δικαστήρια (όλως ενδεικτικώς Δ.Εφ. 486/1995 κ.α.) και συνιστά απολύτως νόμιμη, συνταγματικά κατοχυρωμένη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, αναγνωριζόμενη ως μορφή απεργίας η οποία καλύπτει τους συμμετέχοντες (διευθυντές και συναδέλφους) από κάθε πειθαρχική ευθύνη.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top