Μητσοτάκης - Κοβατσέφσκι: Στηρίζουμε την ένταξη της Β. Μακεδονίας στην ΕΕ

Επί τάπητος η εμβάθυνση της συνεργασίας σε ενέργεια και υποδομές

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ντίμιταρ Κοβατσέφσκι είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο ηγέτες προέβησαν σε επισκόπηση των διμερών σχέσεων και επιβεβαίωσαν τη βούλησή τους για την εμβάθυνσή τους. 

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο ηγέτες προέβησαν σε επισκόπηση των διμερών σχέσεων και επιβεβαίωσαν τη βούλησή τους για την εμβάθυνσή τους / Eurokinissi

Έμφαση δόθηκε στη μεγάλη πρόκληση της ενεργειακής κρίσης που δοκιμάζει ολόκληρη η Ευρώπη. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις προοπτικές της πολυεπίπεδης συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας και, ειδικότερα, σε θέματα υποδομών, καθώς και στην ανάγκη διαφοροποίησης των ενεργειακών πηγών και ενίσχυσης της διασύνδεσης. 

 

Ακάρ για συνάντηση Μητσοτάκη – Μακρόν: Μην μπαίνετε σε περιπέτειες

Η Ελλάδα, τόνισε ο πρωθυπουργός, μπορεί να συμβάλει προς την κατεύθυνση αυτή λόγω των υποδομών που αναπτύσσει στον ενεργειακό χάρτη και της θέσης της προς όφελος της ενεργειακής ασφάλειας της περιοχής, αναδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο και τον ηγετικό της ρόλο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. 

 

Επιταγή ακρίβειας: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι των 250 ευρώ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον ομόλογό του για την πρόσφατη σύγκληση της 1ης Διακυβερνητικής Διάσκεψης μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας και της Ε.Ε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον ομόλογό του για την πρόσφατη σύγκληση της 1ης Διακυβερνητικής Διάσκεψης μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας και της Ε.Ε / Eurokinissi

 

Κόντρα Πέτσα - ΣΥΡΙΖΑ για τη δήλωση «όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει»

Επιβεβαίωσε την υποστήριξη της Ελλάδας στην ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας, με βάση τα κριτήρια που έχουν τεθεί, το σεβασμό των σχέσεων καλής γειτονίας και την πλήρη, συνεπή και καλή τη πίστει εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, ως μέρος της Διαδικασίας Διεύρυνσης.

«Πιστεύω ότι μπορούμε να αποτελέσουμε παράδειγμα σχέσεων καλής γειτονίας, όχι μόνο στην περιοχή αλλά και σε όλη την Ευρώπη», είπε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top