Αερομαχίες στο Αιγαίο: Η Αθήνα απέρριψε τους τουρκικούς ισχυρισμούς

«Οι κανόνες εναέριας κυκλοφορίας ισχύουν πάντα»  

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που μετέδωσε η Κατερίνα Τσαμούρη, στο ρεπορτάζ της για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η Αθήνα απέρριψε τους αβάσιμους ισχυρισμούς της Τουρκίας για «παρενόχληση» μαχητικών αεροσκαφών της, τονίζοντας ότι οι κανόνες εναέριας κυκλοφορίας ισχύουν πάντα, είτε πρόκειται για άσκηση του NATO είτε όχι. 

Βίντεο - ντοκουμέντο για υβριδική επίθεση της Τουρκίας με το μεταναστευτικό

Καλά πληροφορημένες διπλωματικές πηγές ανέφεραν επίσης στο Star ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να κάνει διαβήματα και να ενημερώνει τους  συμμάχους μας για τις τουρκικές προκλήσεις.

Το περιστατικό της περασμένης Δευτέρας στο Αιγαίο, ξεκίνησε όταν δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά Β-52 εισήλθαν στο FIR Αθηνών, στο πλαίσιο νατοϊκής δραστηριότητας. Η Άγκυρα προσπάθησε να κάνει το άσπρο - μαύρο, ισχυριζόμενη ψευδώς ότι τα τουρκικά F-16 συνόδευαν τα B-52 και ότι παρενοχλήθηκαν δήθεν από τα ελληνικά.   

Τουρκικά F-16 παρενόχλησαν αμερικανικά Β-52 που πήγαιναν στο Καστελόριζο!

 «Τουρκικά αεροσκάφη που ήταν σε αποστολή του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο, παρενοχλήθηκαν από ελληνικά F-16 τα οποία τα «κλείδωσαν»  στο ραντάρ τους» ισχυρίσθηκε σε ρεπορτάζ του ο τηλεοπτικός σταθμός Haber Global. 

Συνεχίζει την προκλητική ρητορική της η Άγκυρα κατά της Ελλάδας 

«Ήταν άμεση η αντίδραση των Ενόπλων Δυνάμεων, με την αναχαίτιση. Παρακολουθούμε στενά τη ρητορική των απέναντι και τις κινήσεις τους στο πεδίο, χωρίς να έχουμε πανικό και ανησυχία» δήλωσε για το περιστατικό ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.   

Την επομένη του περιστατικού στο Αιγαίο, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ανακοίνωσε μέσω tweet ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Τζέιμς Όστιν και ότι συζήτησαν και για το θέμα της αγοράς νέων αεροσκαφών F-16. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top