Αθανασίου: Σάλος με δήλωση για παρακολουθήση Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την αποπομπή του

Σάλο έχει προκαλέσει η δήλωση του Χαράλαμπου Αθανασίου για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Στον φόντο των αποκαλύψεων για τις υποκλοπές και τις καταγγελίες Ανδρουλάκη για την παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου, ο  β’ αντιπρόεδρος της Βουλής υποστήριξε ότι θα μπορούσε να τεθεί υπό παρακολούθηση για λόγους εθνικής ασφάλειας και όποιος έχει τη βουλευτική ιδιότητα, φέρνοντας ως παράδειγμα τους Έλληνες μουσουλμάνους βουλευτές.

«Ας υποθέσουμε ότι ένας βουλευτής έχει θρησκευτικό προσανατολισμό εντελώς διαφορετικό από τους ορθόδοξους. Ας πούμε ένας μουσουλμάνος βουλευτής της Βορείου Ελλάδος -δεν λέμε ότι υπάρχει καμία αιχμή- προς Θεού. Αν υποθέσουμε ότι δίνει κάποια πληροφορία στην γείτονα χώρα, από πού θα μπουν οι μετανάστες κλπ. Γιατί δεν πρέπει να ελεγχθεί; Εδώ προέχει η εθνική ασφάλεια» είπε ο Χαράλαμπος Αθανασίου, μιλώντας στο Aiolos TV.

Οικονόμου για Ανδρουλάκη: Επιχειρεί να εργαλειοποιήσει την υπόθεση

Σε ερώτηση για το εάν πρέπει να ελέγχονται τα τηλέφωνα, είπε: «Αν τηρείται η διαδικασία που ο νομοθέτης προβλέπει, βεβαίως. Σας διαβάζω τι λέει ο εφαρμοστικός, ο εκτελεστικός νόμος του Συντάγματος, τι λέει το Σύνταγμά μας στο άρθρο 19. Λέει επί λέξει: Νόμος ορίζει τις εγγυήσεις υπό τις οποίες η δικαστική αρχή δεν δεσμεύεται από το απόρρητο για λόγους εθνικής ασφαλείας».

Τέλλογλου: Υπήρχαν ενδείξεις για τα τηλέφωνα του Μητσοτάκη και του ΚΚΕ

Ιλχάν Αχμέτ: Καταδικάζω τη δήλωση Αθανασίου

Κατά του Χαράλαμπου Αθανασίου έβαλλε ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Ιλχάν Αχμέτ, κάνοντας λόγο για «πνεύμα μισαλλοδοξίας» και για «θεσμικό ολίσθημα».

Οικονόμου: «Ναι» από την κυβέρνηση στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής

«Καταδικάζω απερίφραστα την δημόσια τοποθέτηση-δήλωση του αντιπροέδρου της Βουλής, Χαράλαμπου Αθανασίου που αναβιώνει την θεωρία του εσωτερικού εχθρού στο πρόσωπο ετερόδοξων και δη μουσουλμάνων βουλευτών. Η δήλωση αυτή, πέρα από το πνεύμα μισαλλοδοξίας που κομίζει στα δημόσια ήθη, καθιστά τον βουλευτή της Μειονότητας ύποπτο τέλεσης πράξεων εθνικής μειοδοσίας και για τον λόγο αυτό άξιο παρακολούθησης. Το πολιτικό σύστημα της Χώρας μας και η Βουλή οφείλει να προασπίζει τις συνταγματικές ελευθερίες των πολιτών και να μην διαχωρίζει τους ίδιους τους βουλευτές ανάλογα με τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις. Μετά την υπόθεση του προέδρου του Κινήματος μας Νίκου Ανδρουλάκη, βρισκόμαστε προ ενός νέου θεσμικού ολισθήματος», δήλωσε ο βουλευτής Ροδόπης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την αποπομπή του Χαράλαμπου Αθανασίου

Τη διαγραφή του κ. Αθανασίου από τη ΝΔ ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να αποπέμψει σήμερα κιόλας τον κ. Αθανασίου. Διαφορετικά θα αποδείξει ότι είναι ο ίδιος ο υποβολέας τέτοιων απαράδεκτων δηλώσεων».

Ανδρουλάκης για την παρακολούθησή του: Δε θα δεχθώ ενημέρωση «στο αυτί»

«Ο βουλευτής της ΝΔ, αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, σε ένα κρεσέντο μισαλλοδοξίας δήλωσε σε συνέντευξη του ότι δικαιολογούνται οι παρακολουθήσεις Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών για λόγους εθνικής ασφάλειας. Ο κ. Αθανασίου όφειλε να γνωρίζει ότι η «εθνική ασφάλεια» αφορά την παρέμβαση τρίτης χώρας στα εσωτερικά της Ελλάδας ή τη συμμετοχή σε εγκληματικές δραστηριότητες. Δεν αφορά και δεν μπορεί να αφορά το θρήσκευμα των Ελλήνων πολιτών ή βουλευτών. Ο κύριος Αθανασίου ισχυρίζεται στην ουσία ότι όσοι δεν είναι χριστιανοί ορθόδοξοι είναι εθνικά επικίνδυνοι», αναφέρει η Κουμουνδούρου.

Αλλαγές στην ΕΥΠ: Νέο θεσμικό πλαίσιο μετά τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις

«Στην πραγματικότητα ο κύριος Αθανασίου δήλωσε απερίφραστα όσα υπαινίχθηκε ο κ. Μητσοτάκης στο διάγγελμα του, επιχειρώντας να καλύψει τις επικίνδυνες ενέργειες της Κυβέρνησής του με αναφορές στην εθνική ασφάλεια και «σκοτεινές δυνάμεις. Στην προσπάθεια τους να δικαιολογήσουν την εκτροπή την οποία έχουν μεθοδεύσει επαναφέρουν θεωρίες «εσωτερικών εχθρών» από τις πιο σκοτεινές εποχές της Ελληνικής Ιστορίας. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να αποπέμψει σήμερα κιόλας τον κ. Αθανασίου. Διαφορετικά θα αποδείξει ότι είναι ο ίδιος ο υποβολέας τέτοιων απαράδεκτων δηλώσεων», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΚΕ: Ο όρος «εθνική ασφάλεια» λάστιχο για τη νομιμοποίηση παρακολουθήσεων

Έντονη κριτική στις δηλώσεις του Χαράλαμπου Αθανασίου σχετικά με τις παρακολουθήσεις άσκησε και το ΚΚΕ.

Αφού χαρακτηρίζει απαράδεκτες τις δηλώσεις του κ. Αθανασίου σημειώνει, ότι ο κυβερνητικός βουλευτής «έφτασε στο σημείο να ταυτίσει τις θρησκευτικές πεποιθήσεις βουλευτών με την εθνική ασφάλεια, επιβεβαιώνοντας τελικά ότι ο όρος «εθνική ασφάλεια» έχει γίνει ένα «λάστιχο», που χωρούν οι πάντες και τα πάντα, για να νομιμοποιούνται και να διευκολύνονται απαράδεκτες πρακτικές παρακολουθήσεων και υποκλοπών».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top