ΑΔAE για υπόθεση Ανδρουλάκη: Υπάρχουν ήδη τα πρώτα ευρήματα

Η έρευνα είναι σε εξέλιξη

Αντιδράσεις από τα κόμματα για την υπόθεση παρακολουθήσεων / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) ανακοίνωσε σήμερα πως έχει αποφέρει τα πρώτα ευρήματα ο έλεγχος μετά την καταγγελία του Νίκου Ανδρουλάκη για την παρακολούθηση του κινητού του.

Παρέμβαση Σακελλαροπούλου για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις

Σύμφωνα με την ΑΔΑΕ ο έλεγχος είναι σε εξέλιξη και θα συνεχιστεί για «την πλήρη και από πάσης απόψεως διερεύνηση της υπόθεσης.»

Η συνολική ανακοίνωση της ΑΔΑΕ

Η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) δηλώνει ότι ο έλεγχος που αφορά την καταγγελία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Νίκου Ανδρουλάκη έχει ήδη αποφέρει τα πρώτα ευρήματα, βρίσκεται σε εξέλιξη και θα συνεχιστεί για την πλήρη και από πάσης απόψεως διερεύνηση της υποθέσεως, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της ΑΔΑΕ.

Οικονόμου για παρακολουθήσεις: Η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί καμία σκιά

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΑΕ είναι η κατ’ εξοχήν αρμόδια με βάση το ίδιο το Σύνταγμα Αρχή (άρθρο 19 §2) για την διασφάλιση του θεμελιώδους και απολύτως απαραβίαστου δικαιώματος στο απόρρητο και την ιδιωτικότητα των επικοινωνιών, χωρίς το οποίο δεν νοείται κράτος δικαίου και δημοκρατικός βίος.

ΕΥΠ: Και δεύτερος εισαγγελέας Εφετών θα υπογράφει για τις παρακολουθήσεις

Είναι, τέλος, έτοιμη να υποβάλει αρμοδίως συγκεκριμένες προτάσεις, μέρος των οποίων έχει ήδη αποτυπωθεί στις ετήσιες εκθέσεις της προς την Βουλή των Ελλήνων, για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου και την περαιτέρω θωράκιση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Οικονόμου: «Ο Ανδρουλάκης αρνείται να ενημερωθεί από την κυβέρνηση»


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top