Στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής η απόπειρα παρακολούθησης Ανδρουλάκη 

Ποιοι κλήθηκαν για ακρόαση από την Επιτροπή   

Στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής συζητείται από τις δυο το μεσημέρι η απόπειρα μόλυνσης του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, από το λογισμικό παρακολούθησης Πρέντατορ. 

Τσιάρας για υποκλοπές σε Ανδρουλάκη: Αδιανόητο σε δημοκρατική κοινωνία 

Όπως ανέφερε η Ειρήνη Σαββοπούλου, μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και το αίτημα που κατέθεσε ΠΑΣΟΚ και αργότερα ο ΣΥΡιΖΑ, συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας σχετικά με τη μηνυτήρια αναφορά του Νίκου Ανδρουλάκη, για αποπειρα υποκλοπών των συνομιλιών στο κινητό του τηλέφωνο. .

Μητσοτάκης σε Μπέρμποκ: Η κρίση στην ενέργεια απαιτεί ευρωπαϊκή λύση

Στην Επιτροπή έχουν κληθεί σε ακρόαση ο διοικητής της ΕΥΠ και ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών, ενώ θα παρίστανται οι υπουργοί, Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.
Νωρίτερα οι δικηγόροι του κ. Ανδρουλάκη έδωσαν στην ΑΔΑΕ τη μηνυτήρια αναφορά, που κατατέθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την Τρίτη.

Παρέμβαση Μητσοτάκη για την απόπειρα παρακολούθησης του Ανδρουλάκη

Στο μεταξύ ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης, με επιστολη του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ζητά τη διερεύνηση υποθέσεων υποκλοπών τόσο σε βάρος του ίδιου όσο και 17 βουλευτών, την περίοδο 2015 2016, παρακολουθήσεις που όπως αναφέρει συνεχίστηκαν και μέχρι τα μέσα του 2019  

«Είναι θέμα δημοκρατίας και όχι προσωπικό» είπε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητώντας να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση. 
Από την πλευρά της η κυβέρνηση τονίζει ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση, επανέλαβε ότι οι ελληνικές αρχές δεν έχουν προμηθευτεί και συνεπώς δεν χρησιμοποιούν αυτά τα κακόβουλα λογισμικά και αφήνει αιχμές σε όσους επιχειρούν να εργαλειοποιήσουν την υπόθεση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top