Τσιάρας για υποκλοπές σε Ανδρουλάκη: Αδιανόητο σε δημοκρατική κοινωνία 

Υπενθύμισε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης σε καταγγελία δημοσιογράφου 

Για τις υποκλοπές στο κινητό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη τοποθετήθηκε από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.  Προηγουμένως η αντιπολίτευση είχε τοποθετηθεί στη Βουλή υπέρ του αιτήματος του ΠΑΣΟΚ να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το ίδιο ζήτημα, ενώ και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Χάρης Θεοχάρης είχε δεσμευθεί για την πλήρη διερεύνηση του ζητήματος.        

Τη σύγκληση της Επιτροπής της Βουλής ζήτησε το ΠΑΣΟΚ για τις υποκλοπές 

«Θέλω να ξεκινήσω και εγώ με το θέμα που τέθηκε από πολλούς συναδέλφους και αφορά το θέμα που τέθηκε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, με το θέμα της παρακολούθησης  του τηλέφωνου του. Προφανώς είναι αδιανόητο να δεχτεί κάνεις ό,τι σε μια δημοκρατική κοινωνία και σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, τέτοιες μέθοδοι μπορεί να καταγράφονται ή παρακολουθήσεις αυτού του τύπου μπορούν να λαμβάνουν χώρο» ανέφερε ο Υπουργός Δικαιοσύνης στην αρχή της τοποθέτησής του για το ζήτημα των καταγγελιών του Νίκου Ανδρουλάκη.  

Ν. Ανδρουλάκης: Καταγγέλλει απόπειρα παρακολούθησης του κινητού του

Ο  κ. Τσιάρας πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας ότι υπάρχει ήδη παρέμβαση της Δικαιοσύνης σχετικά με την καταγγελία του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη:   

Εισαγγελική έρευνα για την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη

«Είναι ήδη σε εξέλιξη από ό, τι θυμάμαι και γνωρίζω η προκαταρκτική έρευνα που διέταξε η προϊσταμένη εισαγγελίας Αθηνών, όταν είχαμε ένα αντίστοιχο φαινόμενο πριν από λίγο διάστημα. Και νομίζω ότι η δικαιοσύνη σε τέτοια ζητήματα κινείται άμεσα και σταθερά χωρίς να αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης ή συζητήσεις σε θέματα που μάλλον δεν έχουν καμία σχέση σε μία σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία».   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top