Συντονισμός Αθήνας - Λευκωσίας απέναντι στις τουρκικές απειλές

Το κοινό μήνυμα του Νίκου Δένδια και του Ιωάννη Κασουλίδη

«Πληρωμένη» απάντηση στον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικού, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που προσπαθεί να μας ρίξει την ευθύνη για την ένταση, δίνουν από κοινού ο Νίκος Δένδιας και ο Κύπριος ομόλογός του Ιωάννης Κασουλίδης. Αθήνα και Λευκωσία συντονίζουν τις κινήσεις τους, στη «σκιά» των πληροφοριών που θέλουν τον Ερντογάν να βγάζει το 4ο γεωτρύπανό του, σε 2 εβδομάδες, στην Μεσόγειο.   

Στις 9 Αυγούστου βγαίνει το τέταρτο τουρκικό γεωτρύπανο στην Μεσόγειο

Σύμφωνα με όσα δηλώνει η τουρκική πλευρά, ο Ερντογάν ετοιμάζεται να βγάλει το 4ο γεωτρύπανό του στην Μεσόγειο. Οι πληροφορίες του Star, πάντως, το πιθανότερο σενάριο είναι να το στείλουν στο βόρειο τμήμα του 6ου οικοπέδου της Κυπριακής ΑΟΖ. Γι αυτό, Αθήνα και Λευκωσία χαράζουν... στρατηγική αντίδρασης. Ο Νίκος Δένδιας συνάντησε τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον ομόλογό του Γιάννη Κασουλίδη. 

Οι δηλώσεις των Υπουργών Εξωτερικού Ελλάδας και Κύπρου

Στις δηλώσεις του, ο Νίκος Δένδιας ήταν ξεκάθαρος. Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε: «Ο αναθεωρητισμός έχει πάψει να αποτελεί αποδεκτή πρακτική. Δεν είναι δυνατόν, έστω και παθητικά να τον αποδεχθεί η διεθνής κοινότητα»

Με την σειρά του, ο κύριος Κασουλίδης δήλωσε επίσης: «Αναμένουμε ότι το γεωτρύπανο θα έρθει. 'Εχουμε συζητήσει για κάποιες κινήσεις με την ελπίδα οτι αυτές θα αποτρέψουν τη δημιουργία εντάσεων στην ΑΟΖ μας» 

Οι εμπρηστικές δηλώσεις του Τσαβούσογλου

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του Τούρκου ομολόγου τους, Τσαβούσογλου, που «απέδειξαν» ότι οι Τούρκοι ζουν σ' ένα... παράλληλο σύμπαν. Αφού μας κατηγόρησε για όσα κάνουν. 

«Tο μόνο τους ντέρτι είναι να συκοφαντήσουν την Τουρκία και το κάνουν αυτό ξεδιάντροπα με ψέματα και συκοφαντίες. Το να επιτίθενται καθημερινά στην Τουρκία είναι ένα σημαντικό καθήκον για αυτούς» δηλώνει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η νέα απάντηση του Νίκου Δένδια

«Δεν σπαταλάμε τον χρόνο μας με ανταλλαγή επιστολών. Αν χρειαστεί, θα απαντήσουμε» δηλώνει σε νέα απάντηση του ο Νίκος Δένδιας. 

Από την άλλη, η Γερμανίδα Υπουργός Εξωτερικών που βρίσκεται στην Ελλάδα. Για όλη την αναθεωρητική ατζέντα των Τούρκων, θα ενημερώσει αύριο -δείχνοντας χάρτες- ο Νίκος Δένδιας την Γερμανίδα ΥΠΕΞ, Μπέρμποκ. Μετά τις συναντήσεις της με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών θα πάει στην Άγκυρα. 

«Η Ελλάδα μπορεί να βασιστεί στην αλληλεγγύη της Γερμανίας. Δεν επιτρέπονται στρατιωτικές απειλές μεταξύ εταίρων του ΝΑΤΟ» δηλώνει η Ανανέλα Μπέρμποκ, στην εφημερίδα «Τα Νέα» 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top