Κατρούγκαλος για Λιγνάδη: Με νόμο ΣΥΡΙΖΑ η υποχρεωτική αποφυλάκιση 

Αλλά η ρύθμιση ίσχυε από το 2010 διευκρίνισε

Eπανήλθε στο προσκήνιο το θέμα της αποφυλάκισης του Δημήτρη Λιγνάδη. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος παραδέχθηκε ότι η απόφαση στηρίχθηκε σε ρύθμιση του Υπουργείου Δικαιοσύνης επί κυβέρνησης Τσίπρα, ενώ ο πρώην υπουργός Μιχάλης Καλογήρου δήλωσε ότι πρόκειται για ρύθμιση του 2010. 

Οικονόμου: Ο Λιγνάδης αποφυλακίστηκε με τον Ποινικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος υποστήριξε συγκεκριμένα ότι η υποχρεωτική  αποφυλάκιση  Λιγνάδη στηρίχθηκε σε ρύθμιση του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη  Καλογήρου, αν και η δυνατότητα αυτή υπήρχε από το 2010. 

«Ο Νόμος Καλογήρου αυτή τη δυνατότητα που είχε πάντα το δικαστήριο την κατέστησε υποχρεωτική… η προϋπόθεση για να εφαρμοστεί αυτή η σωστή ρύθμιση δεν υπήρχε» διευκρίνισε.  

Τσίπρας για Λιγνάδη: Άφησαν ελεύθερο τον «κολλητό» της εξουσίας

Ο πρώην υπουργός   Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου,  παραθέτοντας τη διάταξη του 2010 και του 2019 για τις αναστολές που έχουν ακριβώς την ίδια διατύπωση σχολίασε σε ανάρτησή του:  

«Η διάταξη για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής ισχύει από το 2010 και παραμένει ίδια.
Όποιος .... επιλέγει, αντί να ενημερώνει υπεύθυνα τους πολίτες, να διασπείρει ψευδείς ειδήσεις και να συνδέει την αποφυλάκιση Λιγνάδη με δήθεν νόμο του ΣΥΡΙΖΑ,  θα πρέπει να το υποστηρίξει και στη Δικαιοσύνη».

«Η ελληνική κοινωνία, αν γυρίσετε πίσω,  θα σας πει αυτή τη στιγμή αν την αφουγκραστείτε ότι δε θέλει κάποιον που έχει καταδικαστεί για βιασμό να είναι έξω» δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας στον ANT1.    


Αντιδράσεις καλλιτεχνών για την αποφυλάκιση Λιγνάδη 

Πάντως το Σαββατοκύριακο σε πολλά θέατρα ανά την Ελλάδα υπήρξαν αντιδράσεις από καλλιτέχνες και θεατές. 

Ναύπλιο: Οι ηθοποιοί διάβασαν κείμενο κατά της αποφυλάκισης Λιγνάδη

Ένα τεράστιο πανό που έγραφε «βιαστής είναι» αναρτήθηκε στα διαζώματα του αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου ενώ σε πολλές παραστάσεις διαβάστηκε ανακοίνωση του Σωματείου Ελλήνων ηθοποιών, που αντιδρά στην αποφυλάκιση Λιγνάδη. 

«Καλόν είναι ο πολιτισμός να μην εργαλειοποιείται με αυτόν τον τρόπο, ο καθένας μπορεί να κρίνει από εκεί και πέρα» σχολίασε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.   

Η ένωση δικαστών και εισαγγελέων κάνει λόγο για στοχοποίηση για πολιτικούς λόγους της προέδρου και των δικαστών  και αναφέρει ότι «δεν πρόκειται να ανεχθεί τη δημόσια και υποκινούμενη για πολιτικές σκοπιμότητες προσβολή και διαπόμπευση».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top