Στις ΗΠΑ τη Δευτέρα για τα F – 35 o Νίκος Παναγιωτόπουλος

«Έρχεται» νέο σχήμα συνεργασίας 3+1: Ελλάδα, Κύπρος, Αίγυπτος και Γαλλία

Μετά από μια εβδομάδα «αφωνίας», ο Ερντογάν ξαναβρήκε τη λαλιά του και τον προκλητικό του εαυτό. Στην επέτειο για το αποτυχημένο πραξικόπημα, θυμήθηκε τη «Μεγάλη Τουρκία» και χρησιμοποιώντας λόγια Σουλτάνων, δήλωσε ότι τα εδάφη καταλαμβάνονται με αίμα! 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

«Μας έχει κάνει ζητιάνους», φωνάζει η αντιπολίτευση αναφερόμενη στα Αμερικανικά μαχητικά για τα οποία ακόμα παρακαλούν την Ουάσιγκτον. 

Στις ΗΠΑ τη Δευτέρα για τα F – 35 o Νίκος Παναγιωτόπουλος

Στον αντίποδα, η Ελλάδα βρίσκεται μια ανάσα από τα F-35. Σε συνέχεια των επαφών του ΑΓΕΕΘΑ στρατηγού Κων/νου Φλώρου στις ΗΠΑ, την Δευτέρα θα βρεθεί στην άλλη πλευρά του ατλαντικού και ο υπ. εθνικής Αμύνης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, με το αόρατο μαχητικό 5ης γενιάς και την τουρκική προκλητικότητα να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας του. 

«Έρχεται» νέο σχήμα 3+1: Ελλάδα, Κύπρος, Αίγυπτος και Γαλλία

Οι πρόσφατες δηλώσεις του ΥΠΕΞ, Νίκου Δένδια, επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star και της Κατερίνας Τσαμούρη. Ότι δηλαδή «έρχεται» νέο σχήμα συνεργασίας 3+1 => μεταξύ Ελλάδος-Κύπρου-Αιγύπτου και Γαλλίας σε στρατιωτικό, αλλά και ενεργειακό επίπεδο με αγωγό που θα περνά από τις χώρες.

«Έχουμε φτάσει σ' ένα άνευ προηγουμένου υψηλό επίπεδο (συνεργασίας). Ανάμεσά μας, και μαζί με άλλες φιλικές και σημαντικές χώρες, θα πρέπει να αναφέρω τη Γαλλία ως μια από τις πιο σημαντικές», δήλωσε ο Νίκος Δένδιας.

Συνάντηση Μητσοτάκη – Γκουντέρες στην Αθήνα

Μια καλή ευκαιρία να μιλήσουν ανεπίσημα για τις εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική, είχαν: ο Πρωθυπουργός και ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών. Ο Αντόνιο Γκουντέρες βρίσκεται στην Ελλάδα για διακοπές με την οικογένειά του και το βράδυ της Παρασκευής με θέα την Ακρόπολη, συζήτησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο σπίτι του στο Λυκαβηττό. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top