Πλεύρης: Τρομοκρατική και εγκληματική η επίθεση στο Σισμανόγλειο

Να μην υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες - Οι ζημιές θα αποκατασταθούν σήμερα

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μην υπάρχουν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. (...) Οι  ζημιές θα αποκατασταθούν άμεσα» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έξω από το Σισμανόγλειο όπου σημειώθηκε το πρωί έκρηξη στο ATM εντός του νοσοκομείου / Βίντεο από ΕΡΤ

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, επισκέφθηκε το Σισμανόγλειο νοσοκομείο σήμερα τα ξημερώματα και έκανε λόγο για «εγκληματική και τρομοκρατική ενέργεια» στον απόηχο της έκρηξης που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα, ενώ τόνισε πως προτεραιότητα έχουν η ανθρώπινη ζωή και οι εργαζόμενοι.

Το ATM στην είσοδο του Σισμανόγλειου νοσοκομείου μετά την έκρηξη

Το ΑΤΜ στην είσοδο του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου 

Οι εκτεταμένες ζημιές που προκλήθηκαν στο νοσοκομείο θα αποκατασταθούν εντός της ημέρας, όπως διαβεβαίωσε ο κ. Πλεύρης. Σημειώνεται ότι οι εκρήξεις έλαβαν χώρα τα ξημερώματα της Πέμπτης στη ΔΟΥ Αμαρουσίου και σε ΑΤΜ στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο. Στο νοσοκομείο προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές, αφού έσπασε η πόρτα και τζαμαρίες, ενώ αρκετές ζημιές εντοπίζονται στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο, αφού από το ωστικό κύμα έπεσαν μέχρι και ψευδοροφές.

Σισμανόγλειο: Ντύθηκαν γιατροί και ανατίναξαν ATM

«Μέτρα για την ασφάλεια των νοσοκομείων υπάρχουν, ωστόσο η φύλαξη τους γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο. Η έκρηξη μέσα στο νοσοκομείο θεωρείται από μόνη της επικίνδυνη γιατί υπάρχουν ασθενείς.Το βασικό είναι να επέλθει ηρεμία στους εργαζόμενους που είδαν στο χώρο τους να γίνεται μία επίθεση», επισήμανε ο κ. Πλεύρης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top