«Καραγκιοζιλίκια» από Τούρκο πολιτικό στην Αθήνα με τουρκική σημαία!  

Ξεδίπλωσε τη σημαία της χώρας του απέναντι από τη Βουλή

Η Τουρκία συνεχίζει να παίζει ύπουλα παιχνίδια κατά της Ελλάδας στήνοντας γελοία προβοκάτσια ακόμα και μέσα στην Αθήνα. Αυτή τη φορά αρχηγός τουρκικού κόμματος άνοιξε τη σημαία της χώρας του μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο, αξιοποιώντας βεβαίως το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι πραγματική Δημοκρατία και όχι το αυταρχικό καθεστώς του Ερντογάν, που έχει μετατρέψει τη χώρα του σε μία τεράστια φυλακή.    

Το παρασκήνιο της Συνόδου Κορυφής - Οργή της Τουρκίας για το κείμενο!

Ο Τούρκος πολιτικός, πρόεδρος του τουρκικού κόμματος Αλλαγή,  Μουσταφά Σαριγκιούλ,  κόμπαζε στο παρελθόν ότι μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να κρεμάσει τη σημαία  της χώρας του στην ελληνική Βουλή. Μέχρι εκεί δεν έφτασε, αλλά για λόγους εντυπώσεων την ξεδίπλωσε και την άνοιξε απέναντι από αυτή, με φόντο το κτίριο, ενώ έβγαλε και ένα σύντομο λογύδριο.

Μητσοτάκης: Απόλυτη κάλυψη από την ΕΕ έναντι των προκλήσεων της Τουρκίας

«Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην Ελλάδα. Μην ελπίζεις στην Αμερική, αναζήτησε την φιλία της Τουρκίας» είπε ο Σαριγκιούλ.    

Εργαλειοποιεί τους εθνικιστές τώρα η Τουρκία

Ο Τριαντάφυλλος Καρατράντος, διεθνολόγος – ερευνητής του ΕΛΙΑΜΕΠ, σχολίασε στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για το περιστατικό: «Είναι η εργαλειοποίηση του εθνικισμού για λίγη δημοσιότητα, στην όλη διαδικασία . Πιθανότατα ελάχιστοι τον ήξεραν εκτός Τουρκιας, σίγουρα ελάχιστοι. Είναι μια κίνηση η οποία δένει με το όλο εγχείρημα του κυβερνώντος κόμματος και του προέδρου Ερντογαν και για αυτό είδαμε ότι αξιοποιήθηκε και από φιλοκυβερνητικές εφημερίδες. Θέλει να δείξει ο Ερντογάν ότι δεν είναι μόνο μια δική του πολιτική ατζέντα,  αλλά η ατζέντα όλης της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας».

Δένδιας: Θα συνεχίσουμε να απαντάμε στις τουρκικές προκλήσεις 

Στο συγκεκριμένο εξωφρενικό περιστατικό έρχεται να προσταθεί η άλλη προβοκάτσια, της σύλληψης ατόμου που έκανε δήθεν κατασκοπεία στην Τουρκία, για λογαριασμό της Ελλάδας.    
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top